Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Seserys Saulė ir Rūta Rinkevičiūtės kviečia į koncertus

Jaukioje kamerinėje aplinkoje seserys Saulė ir Rūta Rinkevičiūtės šį kartą koncertuos su bendraamžiais kolegomis iš Maskvos.
Foto naujienai: Seserys Saulė ir Rūta Rinkevičiūtės kviečia į koncertus
Foto naujienai: Seserys Saulė ir Rūta Rinkevičiūtės kviečia į koncertus / zmones24.lt
Temos: 1 Saulė
Šį šeštadienį Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Gintaras Rinkevičius) kviečia į jaunosios muzikų kartos koncertą. Jaukioje kamerinėje aplinkoje seserys Saulė ir Rūta Rinkevičiūtės šį kartą koncertuos su bendraamžiais kolegomis iš Maskvos – pianistu Aleksej Dušinskij ir smuikininku Ivan Ivanov. Seserys Rinkevičiūtės Lietuvos publikai puikiai pažįstamos – kasmet iš studijų Maskvoje Saulė ir Rūta sugrįžta į Vilniaus kongresų sceną su naujomis kūrybinėmis idėjomis. Šį šeštadienį vyksiančio koncerto koncepcija gimė dar praeitą vasarą, kuomet Rūta ir Saulė su draugu A. Dušinskij viešėjo Lietuvoje. „Visi esame kolegos ir gera draugų kompanija, be to jau seniai norėjau atlikti J. S. Bacho koncertą dviems smuikams, o Aleksejus – dviems fortepijonams. Teliko pakviesti artimą mūsų bičiulį I. Ivanovą – vieną geriausių smuikininkų konservatorijoje (Maskvos P. Čaikovskio konservatorija – aut. p.) ir rimtai padirbėti su koncerto programa“, - pasakojo smuikininkė Saulė Rinkevičiūtė. Du smuikai, du fortepijonai, nepakartojamo grožio J. S. Bacho bei J. Brahmso muzika - šis koncertas taps puikia proga jaukų šeštadienio vakarą praleisti stilingoje klasikinės muzikos apsuptyje. Maskvos P. Čaikovskio konservatorijos bendramoksliai ir geri draugai – smuikininkai Saulė ir Ivanas bei pianistai Rūta ir Aleksejus – šeštadienio koncertui jau repetuoja ir specialiai keturiems instrumentams perdirbtą argentinietišką tango. Kameriniame šeštadienio koncerte su seserimis Rinkevičiūtėmis koncertuosiantys solistai – ne mažiau kūrybingi ir talentingi atlikėjai. Štai I. Ivanovas, nuo mažens ugdytas ne tik jį nuolat supusio magiško klasikinės muzikos pasaulio, bet ir vokalistės mamos, į Maskvos P. Čaikovskio konservatoriją įstojo pirmu numeriu. Šiuo metu jaunasis smuikininkas, jau kolekcionuojantis aukščiausius tarptautinius laimėjimus, studijuoja prof. S. Girčenko klasėje. I. Ivanov pasižymi ne tik ryžtingu kūrybiniu potencialu, bet ir ypatingu, dar vaikystėje suformuotu siekiu smuiko garsą maksimaliai priartinti prie vokalinio skambesio. Tuo tarpu pianisto A. Dušinskij vaikystėje niekas neragino valandų valandas repetuoti prie pianino – dar būdamas penkerių mažasis Aleksejus jau žinojo, kad užaugęs bus muzikantu. Šįmet baigiamuosius egzaminus konservatorijoje laikysiantis A. Dušinskij yra ne tik energingas koncertų ir festivalių organizatorius, bet ir tikras klavišinių instrumentų žinovas. Aleksejus groja ne tik šiuolaikiniais fortepijonu, pianinu ir rojaliu, bet ir retai naudojamais klavesinu, hammerklavyru ir kt. istoriniais klavišiniais. „Nepaprastai smagu į mūsų pasirodymus įtraukti naujus scenos partnerius, paplušėti kuriant programas“, - kalbėjo S. Rinkevičiūtė. „Ateityje būtų puiku tęsti koncertų ciklą „Koncertuoja Maskvos P. Čaikovskio konservatorijos auklėtiniai“, juk čia tiek daug talentingų ir įdomių jaunų muzikantų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius