-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

TV3 žinių projekte „Lietuvos garbė 2008“ – garbinga komisija

Tradicinio TV3 žinių projekto „Lietuvos garbė 2008“ organizatoriai jau ruošiasi iškilmingai apdovanojimų ceremonijai, kuri įvyks per šventas Velykas.
Foto naujienai: TV3 žinių projekte „Lietuvos garbė 2008“ – garbinga komisija
Ričardas Doveika / zmones24.lt
Tradicinio TV3 žinių projekto „Lietuvos garbė 2008“ organizatoriai jau ruošiasi iškilmingai apdovanojimų ceremonijai, kuri įvyks per šventas Velykas. Šiai įspūdingai šventei, skirtai pagerbti ir apdovanoti žmones už kilnius ir įkvepiančius darbus, atsakingai rengiasi ir garbingoji šių metų komisija – Alma Adamkienė, Nomeda Marčėnaitė, Jurga Šeduikytė, Dalia Grybauskaitė, Ričardas Doveika, Egidijus Kūris ir Vytautas Sirvydis.
„Lietuvos garbėje“ dalyvauju jau ne pirmą kartą ir man tai – didelė garbė. Mielai priimu šį kvietimą, nes projekte įžvelgiu didelį gerumo indėlį į visuomenės gyvenimą. Būti komisijos nariu – tai dar kartą būti atsakingam sau pačiam ir jausti savo gyvenimo reikalingumą bei kasdien liudyti gėrį“, – sako vienas iš komisijos narių, kunigas Ričardas Doveika.
Ir šiemet priėmusi pasiūlymą tapti viena iš komisijos narių, Nomeda Marčėnaitė teigia jaučianti didelę atsakomybę.
„Iš tiesų yra labai sunku iš tų visų nuostabių žmonių išsirinkti, tai – didelė atsakomybė nuspręsti, kad vieno žmogaus kilnus darbas svarbesnis už kito… Manau, visi atrinktų nominantų darbai yra vienodai reikšmingi. Vieni iš jų pasiūlė savo laiką, kiti širdį, treti aukoja pinigus, o dar kiti, tiesiog spontaniškai sugeba išgelbėti, užjausti ir padėti“, – sako Nomeda Marčėnaitė.
Kiekvienais metais žiūrovai ir „Lietuvos garbės“ komisijos nariai nuspręsdavo, kurie iš trijų pretendentų verti gauti metų įvertinimą už atkaklumą, ryžtą ir pagalbą. Šiais, jubiliejiniais TV3 žinių projekto metais su nominantais žiūrovai susipažins tik per apdovanojimų ceremoniją, o viską nulemiantį balsą tars garbūs komisijos nariai. Šiuo metu jie itin kruopščiai ruošiasi šiam iškilmingam įvykiui, susipažįsta su nominantais ir jų drąsiomis, gerų darbų kupinomis istorijomis.
„Asmeniškai man „Lietuvos garbė“ – prisilietimas prie žmonių gerumo ir prie tikrosios tiesos apie jį patį. Žmogus yra gėris ir sąlyga kitam, šalia esančiam, būti ir išlikti žmogumi. Šis projektas liudija ir padeda pamatyti bei suprasti žmogiškosios savivertės prasmę, pažinti žmonių gerumą ir jų darbus, prisiglausti prie jų didvyriškų poelgių. Kiekviena istorija – kruopštus gerumo kelias į bendrąjį visuomenės gėrio aruodą. „Lietuvos garbė“ tiesiog alsuoja gerumu“, – sako R. Doveika.
Nomeda mano, kad TV3 žinių projektas – gėrio atsvara kasdienėms liūdnoms žinioms.
„Atrodo, kad pasaulis pargriuvęs. Kiekvieną dieną vis blogos naujienos pasiekia mus, o šis žinių projektas – didelė atsvara. Jis įneša daug gėrio ir šilumos bei parodo, kad tas pasaulis paprastų žmonių nepaprastais darbais gali nušvisti ir gražiomis spalvomis“, – sako Nomeda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius