-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užpuolikai Berneen mušė diržo sagtimi

Trečiadienio pavakarę Berneen užpuolė keturių penkių jaunuolių kompanija.
Foto naujienai: Užpuolikai Berneen mušė diržo sagtimi
Foto naujienai: Užpuolikai Berneen mušė diržo sagtimi / zmones24.lt
Temos: 1 Berneen
Praėjusią savaitę užpulta iš Pietų Afrikos Respublikos kilusi dainininkė Berneen Candice Naidoo nusprendė sustabdyti savo koncertus ir dalyvavimą LNK šou „Žvaigždžių duetai“. Šiandien dainininkė ryžosi prabilti apie incidentą viešai, bandydama atkreipti dėmesį į diskriminacijos problemas Lietuvoje.
„Žinau, kad žmonės, patyrę panašius išpuolius, tiesiog išvyksta iš Lietuvos. Ryžausi kalbėti apie tai, nes manau, kad tai turi keistis. Tie žmonės manęs neprivers palikti Lietuvos, kurioje sunkiai dirbau devynis mėnesius ir kurioje sutikau daug gerų draugų“, - sunkiai tramdydama ašaras kalbėjo Berneen.
Atlikėja buvo užpulta trečiadienio pavakarę prie Šv. Onos bažnyčios ir Sereikiškių parko, kai vaikščiojo su drauge Solveiga. Berneen užpuolė keturių penkių jaunuolių kompanija, o mergina ėmė mušti atlikėją, įžeidinėti, paskui diržo sagtimi bandė sužaloti veidą. Berneen pastebėjo, kad vaikinai buvo apsirengę tamsiomis striukėmis su Lietuvos trispalve ir nacių ženklais.
Po incidento buvo iškviesta policija. Atlikėja nuvyko į ligoninę, kur buvo nustatyti galvos, rankų sužalojimai. Kitą dieną Berneen sveikata dar labiau pablogėjo - ją ištiko nervinis šokas. Dainininkės „Žvaigždžių duetų“ partneris Dalius Mertinas ją skubiai nugabeno į ligoninę, kurioje dainininkei nedelsiant buvo padaryta lašelinė.
Spaudos konferencijoje atlikėjos vadybininkai pažymėjo, kad dainininkė kuriam laikui stabdo savo koncertinę veiklą, nes jai reikia laiko atsigauti ir pailsėti po fizinės ir psichologinės traumos.
Šiandien dainininkė parašė pareiškimą policijai dėl incidento.
„LNK televizija nepaliks Berneen likimo valiai. Pažadame, kad ši istorija bus nepamiršta, ir darysime viską, kad pareigūnai surastų tuos, kurie smurtavo prieš atlikėją“, - sakė LNK prodiuseris Dominykas Kubilius.
Taip pat LNK televizija ketina inicijuoti akciją prieš smurtą ir diskriminaciją, prašyti žiūrovų, kad jie nebūtų abejingi ir siųstų filmuotą medžiagą, fotografijas, informuotų apie panašius įvykius. „Visi sako – reikia atkreipti dėmesį į problemą. Pabodo tos kalbos. Mes nusprendėme veikti. Vienas šios akcijos akcentų - tolerancijos koncertas Sereikiškių parke, netoli tos vietos, kurioje buvo sumušta Berneen“, - pasakojo D. Kubilius.
Spaudos konferencijoje dalyvavusi JTO programos vystymo pareigūnė Lina Jankauskienė atkreipė dėmesį, kad netolerancijos apraiškos Lietuvoje vis stiprėja. „Blogiausia tai, kad tokie išpuoliai traktuojami kaip paprastas chuliganizmas. Lietuvos įstatymuose yra spragų“, - pažymėjo JTO atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius