Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aiškėja „The Roop“ konkurentai: išvysime E.Cololo ir Gebrasy, V.Matačiūnaitei sugrįžti į „Euroviziją“ nepavyko

Jau netrukus paaiškės, kuris atlikėjas, atlikėja ar grupė šiemet atstovaus mūsų šaliai didžiojoje „Eurovizijoje“ Roterdame. Antroje nacionalinės atrankos laidoje pasirodė 10 pretendentų, iš kurių 5 pateko į pusfinalį.
Audrius Petrauskas-Gebrasy, „The Roop“, Gabrielius Vagelis
Audrius Petrauskas-Gebrasy, „The Roop“, Gabrielius Vagelis / E.Blaževič nuotr.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad po antrosios „Eurovizijos“ atrankos kelionę konkurse toliau tęs Aistė Brokenleg, Norbertas, Gebrasy, Evita Cololo ir Gabrielius Vagelis.

Šiais metais „Eurovizijos“ atrankose 21 grupė ir atlikėjai varžosi tik 4 laidose. Iš pradžių savo jėgas jie išbando dviejose atrankinėse laidose, iš kurių po 5 dalyvius keliauja į pusfinalį.

Trečioje laidoje dalyviai varžysis dėl finalo, o pasiekus finalą – dėl kelialapio į Roterdamą. Deja, bet su puse dalyvių, kurie surinks mažiausią žiūrovų ir komisijos įvertinimą, teks atsisveikinti.

Antroje laidoje savo jėgas išbandė 10 grupių ir atlikėjų: „Uno Band“, Rapolas, Sunday Afternoon, Aistė Brokenleg, Cosmic bride, Norbertas, Gabrielė Goštautaitė, Gebrasy, Evita Cololo ir Gabrielius Vagelis.

Scenoje pasirodė ir 2020 m. nacionalinės atrankos nugalėtojai „The Roop“. Su nauja daina LRT sprendimu grupė automatiškai patenka į 2021 m. atrankos finalą, tačiau taip pat turi teisę pasirodyti po vieną kartą visuose atrankos etapuose.

E.Blaževič nuotr./„The Roop“
E.Blaževič nuotr./„The Roop“

15min kviečia savo mylimiausius atlikėjus palaikyti ir nuomonę išreikšti apklausoje:

Dalyvių pasirodymus kiekvieną laidą vertina 5 besikeičiantys komisijos nariai. Antroje laidoje dalyviai komentarų sulauks iš LRT populiariosios muzikos vyriausiojo redaktoriaus Ramūno Zilnio, kompozitoriaus Vytauto Bikaus, atlikėjos, dainų kūrėjos Ievos Narkutės, atlikėjo Stanislavo Stavickio-Stano, televizijos bei radijo laidų vedėjos Gerūtos Griniūtės.

Visgi tenka pripažinti, kad po sugriautos „The Roop“ vilties, šių metų „Eurovizija“ kiek kitokia – dalyviai nesulaukia palaikančių šūksnių, kiekvienas pasirodymas vyksta be auditorijos.

Šiais metais visas atrankines „Pabandom iš naujo!“ laidas veda seniai matyti televizijos veidai – Ieva Stasiulevičiūtė bei Vytautas Rumšas jaunesnysis ir Vaidas Baumila.

Pirmosios „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos filmavimo akimirkos – galerijoje:

Pirmoji į sceną lipo metus laiko gyvuojanti grupė „Uno Band“, kurios nariai atliko dainą „Eisiu“. Tikisi vaikinai, kad su šiuo kūriniu pavyks nukeliauti iki pačio finalo, galbūt net ir išplėšti pergalę.

E.Blaževič nuotr./„Uno Band“
E.Blaževič nuotr./„Uno Band“

Antroji pasirodė atlikėja Cosmic bride, jau šešerius metus gyvenanti Roterdame. Lyrišką dainą „Solitary star“ atlikusi mergina sako, kad įkvėpimo ji randa lietuvių ir slavų kultūriniame pavelde. Muzika – kosmoso nuotaka, taip dalyvė apibūdina savo sceninį vardą ir išties, „Eurovizijos“ nacionalinėse atrankose žiūrovus ji trumpam nukėlė į tikrą kosmosą.

E.Blaževič nuotr./Cosmic bride
E.Blaževič nuotr./Cosmic bride

Aštuoniolikmetis Rapolas sako „Euroviziją“ mylintis nuo vaikystės ir visada svajojo joje sudalyvauti. O šiais metais vaikino troškimas išsipildė. Konkurse jis atliko dainą „Degam“. Rapolo pasirodymą pagyvino šalia jo visos dainos metu besisukusi šokėja.

E.Blaževič nuotr./Rapolas
E.Blaževič nuotr./Rapolas

Po pirmų trijų pasirodymų savo nuomonę išreiškė ir komisijos nariai.

„Uno band“ yra įrašę dainų su Česlovu Gabaliu, manau, jis palikęs antspaudą, kaip autoritetas šio vokalisto dainavime. Kartais, kaip mes pajuokavome, skaudėjo gerklę klausantis viso to, atrodė, kad nepatogu pačiam dainininkui. Nesu tikras, ar tokia daina yra skirta „Eurovizijai“, bet miesto šventėse ji skambėtų puikiai, – rėžė Ramūnas Zilnys.

Gerūta Griniūtė teigė pasitikinti Rapolo balsu, jai pasirodė, kad jis gerai skamba. Antroji dalyvė komisijos narei pasirodė taip pat įdomi, anot jos, jautėsi balso virpesys, tačiau patiko scenografija.

„O „Uno band“ man primena Kastyčio Kerbedžio dainą „Sakale lėk“, galbūt ne visose, bet kai kuriose radijo stotyse ji tikrai galėtų skambėti“, – sakė Gerūta.

Labiausiai Stano sužavėjo Cosmic bride pasirodymas, teigė, kad jį šis kūrinys paveikė labai giliai: „Geriau toks kūrinys nei grupės „Uno band“.

E.Blaževič nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano
E.Blaževič nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano

Vytautas Bikus pastebėjo, kad komisijos nariai daugiausiai komentuoja Cosmic bride pasirodymą, tai, anot jo, jau geras ženklas.

„Man patinka pasirodymo kinematografiškumas, atlikėja labai artistiška, bet nežinau ar tai tiktų paprastam žiūrovui, ar jam nepasirodys pernelyg keista. Daug dalykų mes galime nurašyti menui, bet norėtųsi, kad muziką išgirstų daug žmonių ir ją suprastų. O suprasti šį pasirodymą gali būti kiek sudėtinga“, – komentavo V.Bikus.

Ieva Narkutė sakė pastebinti, kad visi atlikėjai nori tęsti kovą. Vis dėlto įdomiausia jai pasirodė taip pat Cosmic bride: „Noriu pagirti šią dalyvę. Daina yra keista, bet mes visada turime tokių perliukų, prie kurių norisi grįžti.“

Likę du pasirodymai Ievai pasirodė labai nuspėjami, atlikėjams, anot jos, trūko šiek tiek drąsos.

Toliau pasirodė jau ne pirmą kartą „Eurovizijos“ nacionalinių atrankų sceną išbandanti Vilija Matačiūnaitė-Sunday Afeternoon, kuri atliko savo kūrybos dainą „Open“. Jos pasirodymas išsiskyrė neįprastais choreografiniais sprendimais, juos vėliau akcentavo ir komisijos nariai.

E.Blaževič nuotr./Vilija Matačiūnaitė-Sunday Afternoon
E.Blaževič nuotr./Vilija Matačiūnaitė-Sunday Afternoon

Aistė Brokenleg dainą sakė kūrusi visus metus. Atlikėja pasakojo, kad daug žmonių ją labai palaikė, todėl yra įsitikinusi, kad ši, galbūt kiek neįprasta daina ir jos atlikimas pavergs žiūrovų širdis bei nuves ją iki finalo.

E.Blaževič nuotr./Aistė Motiejūnaitė-Abrokenleg
E.Blaževič nuotr./Aistė Motiejūnaitė-Abrokenleg

Dar vienas atrankų dalyvis Norbertas prisipažino, kad jo gyvenime svarbiausia yra muzika, vaikinas savo jėgas jau yra išbandęs kituose muzikiniuose projektuose. „Eurovizijoje“ jis pasirodė su daina „Man in Need“.

E.Blaževič nuotr./Norbertas
E.Blaževič nuotr./Norbertas

Gabrielė Goštautaitė scenoje atliko dainą „Freedom“. Ji pasakojo, kad mokėsi klasikinį dainavimą, vis dėlto vėliau patraukė link popmuzikos. Dabar mergina dainuoja įvairiose žmonių šventėse, kuria dainas. Šokių pamokas baigusi Gabrielė ir „Eurovizijos“ scenoje taip pat pademonstravo kelis judesius, kurie suteikė dainai dar daugiau žavesio.

E.Blaževič nuotr./Gabrielė Goštautaitė
E.Blaževič nuotr./Gabrielė Goštautaitė

Komentuodama dalyvių pasirodymus Ieva Narkutė sakė, kad Vilija Matačiūnaitė profesionaliai padainuotų bet kur ir bet kaip, pasirodymas, anot jos yra labai kokybiškas, bet neaišku, ar daina būtų gera be sceninių sprendimų.

„Nemanau, kad tai būtų pats geriausias pasirinkimas, nemanau, kad tokiu pasirodymu žavėtųsi ir visa Europa“, – vis dėlto kritikos šiam pasirodymui nepagailėjo Stano.

R.Zilnys pastebėjo, jog žiūrovai prisimins Vilijos pasirodymą ir sies jį su ankstesniu, kuris nepateko į atrankų finalą. Tiesa, labiausiai jį sužavėjo Aistės Brokenleg daina.

E.Blaževič nuotr./Ramūnas Zilnys
E.Blaževič nuotr./Ramūnas Zilnys

Norberto daina Stano pasirodė neužtikrinta: „Turbūt nebuvo jo tikslas laimėti šiais metais „Eurovizijos“, tik pasirodyti šiame konkurse“.

Komentuodamas G.Goštautaitės dainą R.Zilnys sakė pastebėjęs, kad mergina scenoje nesijaučia labai patogiai, tai jautėsi ir matėsi.

„Man taip pat pasirodė, kad ji dainuoja netvirtai“, – pritarė ir G.Griniūtė.

Toliau į sceną žengė Audrius Petrauskas-Gebrasy jau ne vieną kartą pasirodęs įvairiuose muzikiniuose projektuose. Vaikinas įsitikinęs – turi labai gerą dainą, pavadinimu „Where‘d You Wanna Go?“. Atlikėjas yra pasakojęs, kad šis kūrinys yra apie nelaimingą meilę, santykius, primenančius vingiuotą kelią.

E.Blaževič nuotr./Audrius Petrauskas-Gebrasy
E.Blaževič nuotr./Audrius Petrauskas-Gebrasy

„Be paslapčių“ dainą Atlikusi Evita Cololo savo sėkmę taip pat jau yra bandžiusi muzikiniame projekte, dabar ji nusprendė pirmą kartą išbandyti savo jėgas ir „Eurovizijoje“. Scenoje mergina traukė itin solidžiu įvaizdžiu. Įdomi pasirodymo detalė – mobilusis telefonas, kurio ekrane dainos metu pasirodydavo pati Evita.

E.Blaževič nuotr./Evita Cololo
E.Blaževič nuotr./Evita Cololo

Paskutinis pasirodė Gabrielius Vagelis su daina „My Guy“. „Atėjau laimėti, šiais metais esu tvirtas kaip niekada“, – drąsiai kalbėjo vaikinas. Jo atliktas kūrinys buvo apie palaikymą, artimą žmogų, kuris visuomet šalia. Gabrielius „Eurovizijoje“ dalyvavo jau penktą kartą.

E.Blaževič nuotr./Gabrielius Vagelis
E.Blaževič nuotr./Gabrielius Vagelis

Po paskutinių dainų savo nuomonę išreiškė komisijos nariai. Vytautas Bikus pasveikino atlikėją Gebrasy. Jis teigė, kad jam sekasi vis geriau ir geriau, įsiminė daina.

Tokiai nuomonei pritarė ir Stano. Jis teigė, kad paskutiniai antrosios atrankos kūriniai buvo geriausi: „Skamba hitas. Iš visų pasirodymų, kurie buvo, manau, kad stipriausia dainą turi Gebrasy.“

Ieva Narkutė palinkėjo atlikėjui ieškoti tik detalių, kurios pasirodymą galėtų padaryti išskirtiniu.

Komisijos narys R.Zilnys teigė, kad Evita Cololo turi gražų balsą, įdomią aranžuotę. Pati daina, anot LRT populiariosios muzikos vyriausiojo redaktoriaus, yra kito etapo daina.

Evitos daina V.Bikui tarsi priminė senus laikus ir norėtų išgirsti atlikėją dar kartą. Vis dėlto jis nėra įsitikinęs, ar daina galėtų atstovauti Lietuvai konkurse.

„Man šitame pasirodyme nieko netrūko. Nebūtų skirtumo, daina skambėtų lietuviškai ar angliškai. Labai malonu žiūrėti į Evitą, ji turi kažkokio tikrumo, nuoširdumo“, - komentavo Stano.

Gabrieliaus Vagelio kūrinys R.Zilniui pasirodė pats įsimintiniausias iš visų jo anksčiau atliktų.

Stano prisipažino turėjęs labai daug lūkesčių G.Vagelio atžvilgiu, tačiau jie nepasiteisino: „Pats kūrinys man nepasirodė išskirtinis.“

G.Griniūtė teigė, kad pasirodymo metu jai norėjosi matyti ne tik kepurę, bet ir Gabrieliaus akis, o daina, anot jos, yra gera.

E.Blaževič nuotr./Gerūta Griniūtė
E.Blaževič nuotr./Gerūta Griniūtė

Žiūrovų balsavimo rezultatai rodomi tik kiekvieno atrankos koncerto pabaigoje. Per atrankos procesą už žiūrovų balsavimą LRT gauti pinigai kartu su kita visuomeninio transliuotojo finansine parama bus skiriami atrankos nugalėtojo pasirodymui tobulinti: scenos efektams, režisūrai, vokalo pamokoms, kostiumui ir pan.

Žadama, kad didžioji „Eurovizija“ šiemet tikrai įvyks, tai yra patvirtinusi ją organizuojanti Europos transliuotojų sąjunga EBU. Numatyti keli galimi jos scenarijai, – kuris bus pasirinktas, priklausys nuo epidemiologinės situacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius