Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apklausa: išrinkite mėgstamiausią Lietuvos pasirodymą „Eurovizijoje“

„Eurovizija“ – vienas populiariausių televizijos projektų visame pasaulyje. Dainų konkursas jau yra tapęs visos Europos tradicija ir sujungia kelias dešimtis šalių. Lietuva „Eurovizijoje“ dalyvauja nuo 1994 m. ir per tiek metų mūsų šaliai konkurso scenoje atstovavo jau daugiau nei 20-imt atlikėjų. Ar visus pasirodymus pamenate ir kuris – jūsų mėgstamiausias?
„The Roop“, Donny Montell (Donatas Montvydas), „Skamp“ (Erica Jennings), Monika Linkytė ir Vaidas Baumila, Monika Liu
„The Roop“, Donny Montell (Donatas Montvydas), „Skamp“ (Erica Jennings), Monika Linkytė ir Vaidas Baumila, Monika Liu / 15min, Scanpix nuotr.

Kviečiame prisiminti Lietuvos atstovus „Eurovizijoje“. Balsą už labiausiai patikusį pasirodymą galite atiduoti teksto apačioje.

1994 m. Ovidijus Vyšniauskas – „Lopšinė mylimai“

Pagal tuometines „Eurovizijos“ taisykles, tada 37-erių metų O.Vyšniauskas turėjo atlikti lig tol niekur neskambėjusią dainą, parašytą nacionaline kalba. Pirmasis Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“ sudainavo jausmingą baladę „Lopšinė mylimai“. Deja, Ovidijus vienintelis iš visų dalyvių nesulaukė nė vieno komisijos balo ir konkurse liko paskutinis.

VIDEO: Eurovizija 1994 | Ovidijus Vyšniauskas „Lopšinė mylimai“

1999 m. Aistė Smilgevičiūtė – „Strazdas“

Po nesėkmės pirmojoje „Eurovizijoje“, Lietuva į konkursą grįžo tik po penkerių metų. 1999 m. šaliai atstovavo Aistė Smilgevičiūtė su folklorine daina „Strazdas“. Kūrinį dainininkė atliko žemaičių tarme. Tąkart daina gavo 13 taškų ir užėmė 20 vietą iš 23.

VIDEO: Eurovizija 1999 | Aistė Smilgevičiūtė „Strazdas“

2001 m. „Skamp“ – „You got style“

Daugiau nei prieš dvidešimt metų Lietuvos atstovai konkurse pirmą kartą uždainavo anglų kalba. Popmuzikos grupės „Skamp“ rezultatas – iki šiol vienas geriausių Lietuvos pasiekimų. Grupė konkurse pelnė 35 balus ir užėmė 13-ą vietą.

VIDEO: Eurovizija 2001 | Skamp „You got style“

2002 m. Aivaras Stepukonis – „Happy You“

Atlikėjas konkurse su kūriniu „Happy You“ surinko 12 balų ir užėmė 23-ią vietą. „Eurovizijoje" jis pasirodė su berete, kuri nesiliovė slydusi nuo jo galvos. Po patirto fiasko konkurse A.Stepukonis buvo kritikuojamas ne tik dėl įvaizdžio – jo daina taip pat sulaukė daug prastų atsiliepimų.

VIDEO: 2002 m. Estijoje Aivaras Stepukonis atliko kūrinį „Happy You“

2004 m. Linas ir Simona – „What‘s Happened To Your Love“

Po metų pertraukos, kai Lietuva nedalyvavo „Eurovizijoje", konkurse atsirado pusfinalio formatas. 2004-ais-iais šaliai atstovavo Linas Adomatis ir Simona. Scenoje jie atliko romantišką kūrinį „What‘s Happened To Your Love“. Duetas į finalą nepateko.

VIDEO: Eurovizija 2004 |Linas ir Simona „What's Happened To Your Love“

2005 m. „Laura & The Lovers“ – „Little by Little“

Tąkart mūsų šaliai dainų konkurse atstovavo grupė „Laura and the Lovers“, kurie atliko kūrinį „Little by Little“. Vis dėlto teko nusivilti, nes sužibėti „Eurovizijoje“ ir vėl nepavyko – grupė, pusfinalyje surinkusi 17 balų, užėmė paskutinę vietą.

VIDEO: „Laura & The Lovers“ – „Little by little“

2006 m. „LT United“ – „We Are the Winners“

Tuomet atstovauti šaliai specialiai susibūrė Lietuvos scenos grandų – Arnoldo Lukošiaus, Marijono Mikutavičiaus, Andriaus Mamontovo, Sauliaus Urbonavičiaus, Viktoro Diawaros ir Eimanto Belicko – grupė „LT United“. Jie atliko dainą „We Are the Winners“. Vyrai pelnė Lietuvai iki šiol aukščiausią vietą konkurse – šeštąją.

VIDEO: LT United - We Are The Winners (Lithuania) 2006 Final

2007 m. „4Fun“ – „Love or Leave“

Po puikaus pasiekto rezultato, Lietuva 2007-asiais iš karto atsidūrė konkurso finale. Tačiau sėkmės pakartoti nepavyko. Muzikantų grupė „4Fun“ su atlikta lyriška daina „Love Or Leave“ surinko 28 balus ir liko 21-toje vietoje.

VIDEO: Eurovizija 2007 | 4Fun „Love or leave“

2008 m. Jeronimas Milius – „Nomads in the Night“

Lyrika pavergti europiečių širdis Lietuva mėgino ir vėliau. 2008-aisiais, pirmą kartą vykstant dviems pusfinaliams, „Eurovizijoje“ pasirodė Jeronimas Milius. Vos spėjęs išgarsėti dainininkas konkurse atliko kūrinį „Nomads in the Night“, tačiau į finalą nepateko.

VIDEO: Eurovision 2008 Semi Final 2 05 Lithuania *Jeronimas Milius* *Nomads In The Night* 16:9 HQ

2009 m. Sasha Song – „Love“

Po metų dainų konkurse pasirodė Sasha Song. Atlikėjas Europą nustebinti mėgino su jausmų kupinu kūriniu „Love“. Tąkart dainininkas pateko į „Eurovizijos“ finalą, tačiau ten ne itin sužibėjo – Lietuvai pelnė 23-iąją vietą.

VIDEO: Sasha Son - Love (Lithuania) LIVE 2009 Eurovision Song Contest

2010 m. „InCulto“ – „Eastern European Funk“

Grupė „InCulto“ Europai norėjo parodyti komiškąją Lietuvos pusę – atliko nuotaikingą kūrinį „Eastern European Funk“. Tačiau „InCulto“ nepajėgė peržengti „Eurovizijos“ pusfinalio barjero.

VIDEO: InCulto - Eastern European Funk (Lithuania) Live 2010 Eurovision Song Contest

2011 m. Evelina Sašenko – „C'est ma vie“

Dainininkė Evelina Sašenko Lietuvai atstovauti „Eurovizijoje” buvo išrinkta su kūriniu „C'est ma vie“. Dalį dainos mergina išvertė į gestų kalbą. Nors atlikėja į finalą ir pateko, jame užėmė 19 vietą.

VIDEO: Evelina Sašenko - C'est Ma Vie (Lithuania) Live 2011 Eurovision Song Contest

2012 m. Donny Montell – „Love Is Blind“

Atlikėjas arenos scenoje pasirodė užrištomis akimis ir atliko suktuką. Donatas Montvydas tuomet dainavo kūrinį „Love Is Blind“ ir antrajame pusfinalyje užėmė aukštą 6-ąją vietą. Gavęs kelialapį į didįjį muzikinio šou finalą, jame užėmė garbingą 14 vietą.

VIDEO: Donny Montell - Love Is Blind - Live - Grand Final - 2012 Eurovision Song Contest

2013 m. Andrius Pojavis – „Something“

Kūrinį „Something“ atlikęs mažai iki tol žinomas dainininkas scenoje pasirodė su gitara. Tuometinis Lietuvos atstovas Andrius Pojavis pateko į „Eurovizijos“ finalą ir ten užėmė 22-ą vietą.

VIDEO: Andrius Pojavis - Something (Lithuania) @ Eurovision Song Contest (2013) 1080i HDTV

2014 m. Vilija – „Attention“

Vilija mūsų šaliai atstovauti išvyko su daina „Attention“. Deja, iki finalo dainininkei pritrūko vos vieno žingsnio – scenoje pasirodžiusi su šokėju bei choreografu Šarūnu Kirdeikiu, Vilija liko vienuolikta pusfinalyje.

VIDEO: Vilija Matačiūnaitė - Attention (Lithuania) 2014 LIVE Eurovision Second Semi-Final

2015 m. Monika Linkytė ir Vaidas Baumila – „This Time“

Specialiai „Eurovizijai“ susibūręs duetas Vaidas Baumila ir Monika Linkytė konkurso scenoje atliko nuotaikingą kūrinį „This Time“. Publiką scenos pora pakerėjo ir netikėtu bučiniu. Finale jiedu liko 18-oje vietoje.

VIDEO: Monika Linkytė and Vaidas Baumila - This Time (Lithuania) - LIVE at Eurovision 2015 Grand Final

2016 m. Donny Montell – „I‘ve Been Waiting For This Night“

Į konkursą po ketverių metų pertraukos grįžo Donatas Montvydas. Tai vienintelis Lietuvos atlikėjas, kuriam mūsų šaliai „Eurovizijoje“ atstovauti teko du kartus. Dainininkui mažai trūko iki grupės „LT United“ rekordo pagerinimo: su daina „I‘ve Been Waiting For This Night“ finale užėmė 9-ąją vietą.

VIDEO: LIVE Donny Montell - I’ve Been Waiting For This Night (Lithuania) at the Grand Final

2017 m. „Fusedmarc“ – „Rain Of Revolution“

Elektorininės muzikos grupės kolektyvo nariai rungėsi antrajame pusfinalyje, tačiau nepateko į finalą. Čia jų atlikta daina „Rain Of Revolution“ užėmė priešpaskutinę vietą. Tai vienas blogiausių Lietuvos rezultatų iki šiol.

VIDEO: Fusedmarc - Rain Of Revolution (Lithuania) LIVE at the second Semi-Final

2018 m. Ieva Zasimauskaitė – „When We're Old“

„Eurovizijoje“ dainininkė atliko jautrų kūrinį „When We‘re Old“. Su jaudinančiu pasirodymu Ievai patekus į finalą, jame ji iškovojo 12-ą vietą.

VIDEO: Ieva Zasimauskaitė - When We’re Old - Lithuania - LIVE - First Semi-Final - Eurovision 2018

2019 m. Jurijus Veklenko – „Run With The Lions“

Šie metai Lietuvai „Eurovizijoje“ baigėsi skandalingai. Pirminiais duomenimis, Jurijus Veklenko su kūriniu „Run With The Lions“ į finalą nepateko, tačiau Italijos transliuotojo duomenys parodė, kad jis turėjo ten prasibrauti. Organizatoriai oficialiai savo klaidos nepripažino ir po konkurso pusfinalio paaiškėjo, kad iki finalo Jurijui pritrūko vieno balo.

VIDEO: Jurij Veklenko - Run With The Lions - Lithuania - LIVE - Second Semi-Final - Eurovision 2019

2021 m. „The Roop“ – „Discoteque“

Po dėl pandemijos atšaukto konkurso „Eurovizija“ įvyko kitąmet. Teisę atstovauti iškovojo 2020 metais vykti į konkursą su kūriniu „On Fire“ turėjusi grupė „The Roop“. Na, o šįkart ryškus pasirodymas ir daina „Discoteque“ konkurso finale užėmė 8-ąją vietą.

VIDEO: The Roop - Discoteque - LIVE - Lithuania

2022 m. Monika Liu – „Sentimentai“

Elegantiškoji Monika Liu konkurso scenoje sudainavo „Sentimentus“. Tai buvo pirmas kartas nuo pusfinalių sistemos atsiradimo „Eurovizijoje“, kai finale nuskambėjo daina lietuvių kalba. Gegužės 14-ąją įvykusiame finale 14-uoju numeriu pasirodžiusi atlikėja pelnė 14-ąją vietą.

VIDEO: Monika Liu - Sentimentai - LIVE - Lithuania ?? - First Semi-Final - Eurovision 2022

Išreikškite nuomonę apklausoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius