Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekstravagantiškoji suomė „Eurovizijoje“ S.Aalto – apie monstrus jos galvoje ir meilę prodiuserei

Suomijai „Eurovizijoje“ šiemet atstovausianti Saara Aalto – vienareikšmiškai viena ryškiausių dalyvių. Spalvinga asmenybė, scenoje gebanti sukurti tikrą teatrą, jau pelniusi Didžiosios Britanijos simpatijas, kai pernai „X Faktoriuje“ iškovojo antrą vietą. Dainininkė kovo mėnesį lankėsi ir Lietuvoje, kur susitiko su gerbėjais, ir spėjo užsitikrinti tikrai ne vieną balsą didžiajame konkurse.
Saara Aalto
Saara Aalto / Asmeninio albumo nuotr.

Pati Saara jau dažnai juokauja, ji yra tarsi „užkeikta“ – kur tik bedalyvautų, visur lieka antra. Net penkis kartus jis bandė laimę „Eurovizijoje“ – visada užimdavo antrą vietą. Dainininkė dalyvavo muzikiniame projekte „Suomijos Balsas“, vėliau ir „Suomijos talentai“. Abu kartus atlikėja taip pat neliko nepastebėta, bet vėlgi liko antra.

Lygiai taip pat, vos per plauką ji nelaimėjo ir Didžiosios Britanijos „X Faktoriaus“, kuriame, nors ir būdama ne vietinė, sugebėjo iškovoti antrą vietą.

Kalbėdama su 15min Saara Aalto prisipažino, kad laimėjimas ne visuomet buvo jos siekiamybė. Ne paslaptis, kad triumfavus televiziniuose projektuose, atlikėjus sukausto dažniausiai ne visai palankios sutartys.

Didesnis laimėjimas „X Faktoriuje“ jai buvo tarptautinis pripažinimas. Gimtojoje Suomijoje ji jautėsi kaip pašalinis žmogus, kurio niekas nesuprato, tačiau Anglijoje iš pasaulinių garsenybių sulaukus tiek komplimentų dėl savo išskirtinio skonio ir rengiamų šou, staiga ją pamilo ir patys suomiai.

Asmeninio albumo nuotr./Saara Aalto ir Sharon Osbourne
Asmeninio albumo nuotr./Saara Aalto ir Sharon Osbourne

Dabar Saara yra nusiteikusi ryžtingai. Šįkart ji jau nori pergalės. Ir ją žada išplėšti gegužę Lisabonoje vykstančioje „Eurovizijoje“ su daina „Monsters“.

Dainininkė puikiai atlieka namų darbus – jau važinėja po Europos valstybes ir buria aplink save vis didėjantį gerbėjų ratą. Ne išimtis ir Lietuva – kovo mėnesį ji koncertavo Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusiame „Eurovizijos“ finale.

Beje, mūsų atstovės Ievos Zasimauskaitės pasirodymas Saarai – labai patiko. Atlikėja tikino, kad Ieva – itin miela, puikią dainą į „Euroviziją“ vežanti jos konkurentė.

– Saara, ar tarp koncertų turėjai laiko susipažinti su Lietuva?

– Į Lietuvą atvykome tik šeštadienio popietę. Iškart važiavome į „Soho“ klubą pasitikrinti garso, tada į Kauno „Žalgirio“ areną repetuoti jūsų „Eurovizijos“ finalui pasirodymo. Po to vėl grįžome į Vilnių, į naktinį klubą, kur turėjau koncertą. Žodžiu, dirbau visą laiką...

Tiesą sakant, tai nėra mano pirmas kartas Lietuvoje. Aš čia lankiausi su choru, kai man buvo 15 metų. Tada mes turėjome koncertą su jūsų choru „Liepaitės“. Prisimenu, kad Vilnius man paliko puikų įspūdį, likau nustebinta.

Todėl esu labai laiminga, kad turėjau šansą vėl čia atvykti, pasirodyti didžiulėje arenoje ir dar „Eurovizijos“ finale.

– Kaip nusprendei Lietuvoje surengti dar vieną savo pasirodymą – koncertavai gėjų bare „Soho“?

– Viskas mano gyvenime dabar sukasi tik apie „Euroviziją“. „Soho“ buvo puiki vieta, kur galėjau susitikti su savo gerbėjais iš Lietuvos. Kai kurie fanai mane žino jau daug metų, kadangi tai nėra pirmas kartas, kai bandau pakliūti į „Euroviziją“.

Ir visi jie buvo tokie nuostabūs! Aš jaučiausi taip gerai ten dainuodama! Esu be galo laiminga, kad važiavome ten pakoncertuoti.

Audriaus Dzimidavičiaus nuotr./Saaros Aalto koncerto Vilniuje akimirka
Audriaus Dzimidavičiaus nuotr./Saaros Aalto koncerto Vilniuje akimirka

– Tavo pasirodymas ten vyko po vidurnakčio... Spėjai išsimiegoti prieš „Eurovizijos“ finalą?

– Galėjau pamiegoti iki 11 valandos ryto. Galima sakyti, kad to pakako (juokiasi).

– Saara, kur tik dalyvauji, lieki antra. Jau tai tapo savotiška tavo vizitine kortele... Kaip manai, kodėl tau taip vis nutinka?

– Aš manau, kad turiu kažkokius gerus angelus aplink save (juokiasi). O šiaip laimėti pirmą vietą konkursuose ne visada yra gerai. Juk dažnai laimėtojus sukausto įvairios sutartys. Todėl aš labai džiaugiuosi, kad visada likdavau antra ir laisva.

Bet dabar, kai važiuoju į didžiąją „Euroviziją“, žinoma, aš noriu nugalėti. Jau čia yra toji vieta, kur turiu laimėti.

– „Eurovizijos“ atrankose dalyvavai du kartus kaip solo atlikėja, dar tris kartus – kaip pritariančioji vokalistė ar grupės narė, tačiau konkurso pasiekti taip ir nepavyko. Kas čia tave taip traukia?

– Suomijoje popmuzika nėra labai populiari, čia nėra rengiami didžiuliai šou. Todėl kai būdama jauna pamačiau per televizorių „Euroviziją“, pagalvojau: oho! Tie dideli šou, aš juos myliu! Man patinka matyti tokius laimingus žmones. Ten viskas taip spalvota, pozityvu. Supratau, kad būtent čia ir yra mano vieta. Aš nesu tipinė suomė, dažnai čia jaučiausi kaip pašalinė, todėl galvojau, kad „Eurovizijoje“ aš pagaliau galėčiau būti savimi. Aš norėjau ištrūkti iš Suomijos, nes jaučiau, kad tai nėra tinkama vieta man gyventi. Todėl be galo džiaugiuosi, kad pagaliau galėsiu visa tai, apie ką svajojau, patirti savu kailiu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Suomijos atstovė „Eurovizijoje“ Saara Aalto
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Suomijos atstovė „Eurovizijoje“ Saara Aalto

– Ką tau reikštų triumfuoti „Eurovizijoje“?

– Tuomet man pavyktų įrodyti, kad niekada negalima pasiduoti. Aš juk bandžiau tiek kartų čia patekti (juokiasi)... Dirbau ties tuo 10 metų. Be to, Suomijai „Eurovizijoje“ nelabai sekasi, žmonės už mano šalį vis nebalsuoja. Patys suomiai nuolat galvoja, kad jie nėra tokie geri kaip kiti, jie visada save nuvertina. O aš noriu įrodyti, kad mes irgi galime nugalėti.

– Kaip manai, ar yra „Eurovizijoje“ taisyklių, koks atlikėjas, koks pasirodymas čia turėtų būti surengtas?

– Geriausias dalykas „Eurovizijoje“ yra tas, kad čia nėra taisyklių. Kartais čia laimi dideli šou, kartais, kaip pernai Salvadoras Sobralis ar anksčiau Conchita Wrust, laimi visiškai paprasti pasirodymai. Tai ir yra įdomiausia, kai tu niekada nežinai, kas nugalės. Čia kiekvienas gali būti savimi ir daryti tai, kas jiems iš tikrųjų patinka. Aišku, tik viena daina laimi, bet čia ne esmė. Manau, kad „Eurovizijos“ esmė yra ta, kad ji sujungia žmones. Pasaulyje vyksta tiek daug negatyvių dalykų, bet „Eurovizija“ skatina kurti puikią nuotaiką kartu, mėgautis muzika ir visai nesvarbu, iš kur tu atvykai.

– Stebint tavo karjerą, galima spėti, kad „Eurovizijoje“ tu pasirodysi su išties dideliu šou?

– Negaliu per daug pasakoti kol kas. Bet galiu pasakyti, kad tikrai taip, pasirodymas bus didelis (šypsosi).

– Taigi kodėl lietuviai turėtų balsuoti už tave „Eurovizijoje“?

– Tai man tiek daug reiškia.... Po tiek daug metų darbo, po tiek daug bandymų, pagaliau aš atvažiuoju į „Euroviziją“. Manau, kad mano pasirodymas atneš naujų vėjų į konkursą. Aš ruošiu tiek daug siurprizų! Mano šou bus toks, kokio „Eurovizija“ dar nėra mačiusi. Tikiuosi, kad žiūrovai įvertins mano sunkų darbą, dainos žinutę.

Kūrinys „Monsters“ yra apie tai, kai žmonėms aplinkiniai nuolat sako negatyvius dalykus, nuvertina, tikina, kad esi kažkam per prastas. Bet tai yra tik monstrai tavo galvoje, kuriuos reikia paleisti, pradėti savo gyvenimą ir jį kurti tokį, kokį pats nori. Tikiuosi, kad publika supras, kad reikia koncentruotis ties pozityviais dalykais ir judėti į priekį.

VIDEO: Saara Aalto - Monsters - Didysis Eurovizijos atrankų finalas 2018
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Suomijos atstovė „Eurovizijoje“ Saara Aalto
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Suomijos atstovė „Eurovizijoje“ Saara Aalto

– Praėjusiais metais bandei laimę Didžiosios Britanijos „X Faktoriuje“. Nors ir buvai ne vietinė, tau sekėsi itin puikiai – finale likai antra. Kaip tavo gyvenimas pasikeitė po šio projekto?

– Pasikeitė kardinaliai. Dabar turiu namus ir Londone – išsipildė mano svajonė turėti daugiau nei vieną būstą. Taip pat aš dirbu su pasaulinėmis muzikos kompanijomis, turiu britų vadybininkus. Be to, kaip ir sakiau, anksčiau Suomijoje jaučiausi kaip pašalinė, žmonėms nepatiko mano teatrinis įvaizdis, jiems nepatiko mano dideli šou. Kadangi britams be galo patiko mano pasirodymai, suomiai po „X Faktoriaus“ taip pat pakeitė apie mane nuomonę, jie staiga suprato, kad mano šou yra geri. Taigi dėl šio projekto mane pripažino mano šalis, mano namai.

– Kaip manai, Didžioji Britanija nepamirš tavęs ir lygiai taip pat palaikys „Eurovizijoje“?

– Aš labai tikiuosi! Manau, kad turiu puikius šansus gauti iš jų balsų (juokiasi).

– Minėjai, kad įsigijai namus Londone. Ar ten gyveni viena, ar persikraustei su savo mergina Meri Sopanen?

– Būna įvairiai. Aš stengiuosi su ja praleisti kaip įmanoma daugiau laiko. Bet šiaip ji dirba mano vadybininke, tiesą sakant, būtent ji ir paskatino mane eiti į „X Faktorių“. Todėl ji dažnai keliauja kartu su manimi,o jeigu kelionės trumpos – lieka Suomijoje, nes ten mes turime du šunis.

– Bet ar nėra sunku ir dirbti, ir gyventi su tuo pačiu žmogumi?

– Turėti ją šalia yra nuostabu, aš ja galiu visiškai pasitikėti, ji linki man geriausio, o ir puikiai susitvarko su darbu.

O ir šiaip, jeigu mes kartu nedirbtumėme, niekada viena kitos nematytumėme. Aišku, kartais yra sunku, nes namuose mes visuomet kalbame apie darbus. Bet Meri mane priverčia atsipalaiduoti ir pamiršti visus reikalus, aš pati to nesugebėčiau.

Asmeninio albumo nuotr./Saara Aalto ir širdies draugė Meri Sopanen
Asmeninio albumo nuotr./Saara Aalto ir širdies draugė Meri Sopanen

– Prieš dvejus metus mylimajai ir pasipiršai. Tai kada kelsite vestuves?

– Mes jas planuojame, bet aš esu tokia užsiėmusi, ir ji yra užsiėmusi dėl manęs... Neturėjom laiko dar nuspręsti kada ir kur jas kelsime. Bet žinoma, mes apie tai kalbame, nes labai norime susituokti.

– Apie tokią muzikinę karjerą svajojai visą gyvenimą. Dabar, kai ją turi, džiaugiesi? Ar ta viešumo kaina kartais vargina?

– Sunkus klausimas, nes populiarumas man yra būtinas tam, kad galėčiau dirbti. Aš privalau turėti gerbėjų. Tačiau tai kartu ir vienas geriausių dalykų – aš sutinku begales naujų žmonių. Kaip ir koncertuojant „Soho“ klube, susipažinau su daugybe fanų.

Kita vertus, sunku, kai prarandi privatumą. Todėl privalau nepamiršti savo psichinės sveikatos. Aš turiu du koučus (angl. – life couch) – vieną Suomijoje, vieną Londone. Jei man pasidaro sunku, aš jiems paskambinu, mes daug kalbamės ir ieškome sprendimų. Be galo svarbu rūpintis savo psichine sveikata ir lankytis terapijose. Reikia suprasti, kad populiarumas yra dalis darbo, tačiau ne pati svarbiausia.

VillePaasimaa nuotr./Saara Aalto
VillePaasimaa nuotr./Saara Aalto

– Na, tai kokius tikslus sau esi išsikėlusi? Ko dar tau trūksta iki pilnos laimės?

– Mano pirmoji misija – „Eurovizija“. Bet šiaip aš labai tikiuosi, kad pavyks tapti pasauline dainininke. Aš noriu dainuoti, noriu būti laiminga su savo mergina. Laimė man yra svarbiausias dalykas, o ji ateina dėl būtent šių dalykų.

VIDEO: Saara Aalto - Monsters | Eurovision Candidate Song 1 of 3 for Finland | Official Music Video by Yle

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius