„Eurovizijos“ atrankų dalyvė Agnė pristato dainą „Nauja pradžia“: sudėjo gražiausią savo istoriją

Šį šeštadienį nacionalinės „Eurovizijos“ antrosios atrankos scenoje išvysime naują veidą – klasikinio dainavimo atstovę Agnę. Atrankoje ji pristatys dainą anglų kalba „New Start“ (liet. „Nauja pradžia“). Akivaizdu, jog daina tikrai skirsis nuo kitų konkursinių dainų, nes bus atliekama klasikine maniera. Pati daina perteiks atlikėjos patirtus išgyvenimus.
Agnė Buškevičiūtė
Agnė Buškevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Daina „New Start“ – pirmoji dainininkės autorinė daina

Daina „New Start“ – tai pirmoji autorinė Agnės daina. Kaip ji atvirauja, šis kūrinys – jos pirmoji meilė, visa širdis, siela ir net daugiau sudėta į ją.

„Būsiu atvira – į šią dainą įdėjau savo vieną gražiausių gyvenimo istorijų ir ją išreiškiau tiek per tekstą, tiek per melodijas. Kiekviename garse yra tam tikra simbolika, kuri dar labiau perteikia tą istoriją, tą Naują Pradžią. Jeigu trumpai – ši daina yra apie tikėjimą, ieškojimą ir pagaliau surastą, išlauktą, išmelstą tikrą meilę. Eurovizijos scenoje bandysiu perteikti tą idėją, kad net jei ir visas pasaulis aplink tave griūna, jeigu eini į šviesą, į savo tikslą, tu ten ir nueisi, o visos patirtos kančios bus vertos to galutinio rezultato. Apibendrinant, tai „Nauja Pradžia“, kuri yra pilna šviesos, vidinės ramybės ir nuoširdaus džiaugsmo“, – dainos žinute dalinasi atlikėja.

Asmeninio albumo nuotr./Agnė Buškevičiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Agnė Buškevičiūtė



„Man tai didelis įvykis, tačiau labiau už viską aš noriu, kad kiekvienas šioje dainoje surastų kažką sau. Jei tai klausytoją įkvėps, suteiks stiprybės, vilties, nuramins, nudžiugins, apkabins – aš būsiu labai laiminga ir pasiekusi savo tikslą“, – nuoširdžiai tikisi Agnė.

Būtent žmonės ir paskatino išbandyti savo jėgas Eurovizijos scenoje

Istorija, kaip pasiryžau dalyvauti Eurovizijoje man pačiai labai įdomi. Atrodo, kad daina pati man rodė ir rodo kelią. Pradėsiu nuo to, kad turėti savo autorines dainas buvo mano svajonė. Daug metų atliekant tik klasikinę muziką, man vis kažko trūko širdelėje, ir tas kažkas buvo – savo dainų kūryba. Bandžiau jas kurti, tačiau tai nebuvo man lengva. „New Start“ dainos motyvą pirmą kartą „išgirdau“ savo galvoje prieš šešerius metus ir nuėjau nepaprastai vingiuotą kelią, kad daina skambėtų taip, kaip skamba dabar. Buvo tikrai labai sunku, bet dėl dabartinio rezultato buvo verta tokį kelią nueiti ir tiek pastangų įdėti.

Asmeninio albumo nuotr./Agnė Buškevičiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Agnė Buškevičiūtė

Su komandos pagalba kūriau šią dainą – apie nieką kitą negalvojant, tik apie tai, kad noriu pagaliau pradėti eiti tokios kūrybos keliu, kad noriu greičiau dainą paleisti į pasaulį. Lapkričio 24 d. išleidau dainą, o tada ir prasidėjo smagioji istorijos dalis. Po „New Start“ paleidimo sulaukėme nemažai raginimų išmėginti savo jėgas Eurovizijoje. Aplinkiniai neabejojo, kad daina labai tinkama šiam konkursui, tačiau per visokias nuogirdas ir sugedusio telefono informaciją, su komanda galvojome, kad tiesiog jau negalim, nespėjom, ne tuo laiku paleidom dainą. Manėme, jog neatitiksim konkurso taisyklių, tačiau jeigu ne klausytojai ir mano artima draugė, kuri paskutinė dar kartą paragino ir primygtinai liepė detaliau pasigilinti į taisykles. Tad jeigu ne ji…Tai tikrai būtume pavėlavę, bet ačiū Dievui nepavėlavome! Tikrai džiaugiuosi, kad Eurovizijos rengėjai įvertino „New Start“ ir esu labai dėkinga už suteiktą galimybę išbandyti savo jėgas Eurovizijos nacionalinių atrankų scenoje. Pasistengsiu padaryti viską, kas mano jėgoms, kad pasirodymas būtų kuo kokybiškesnis ir dar labiau atskleistų pačią dainos idėją.

Dainininkė scenoje ir televizijoje nėra naujokė: metalo grupė, klasikinio dainavimo studijos ir suomių grupė įkvėpusi šiam keliui.

Paauglystėje išgirsta Suomijos simfoninio metalo grupė „Nightwish“ Agnei padarė didžiulę įtaką. Būtent jų muzika ją įkvėpė mokytis klasikinio vokalo, sukurti savo metalo grupę (paauglystėje Agnė įkūrė „operatic metal“ grupę pavadinimu „Flame of Aeon” ir aktyviai koncertavo, tačiau 2012 m., grupė užbaigė savo veiklą.). „Nightwish” muzika labai įtakojo jos kūrybą ir vokalinį skambesį tokioje muzikoje kokią ji atlieka dabar, taip pat ir noras mokytis toje pačioje Helsinkio Sibelijaus akademijoje atėjo irgi per šią grupę.

Asmeninio albumo nuotr./Agnė Buškevičiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Agnė Buškevičiūtė

Agnė klasikinio vokalo pradėjo mokytis 2009 m. Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijoje. Vėliau tęsė mokslus Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijoje, kur 2017 metais įgijo klasikinio dainavimo bakalauro laipsnį, o 2019 metais – magistro laipsnį klasikiniame dainavime. Vokalines žinias taip pat gilino kaip „Erasmus“ studentė ir Sibelijaus Akademijoje, Helsinkio menų universitete.


Per daug metų dainininkė sukaupė didelį muzikinį bagažą ir atlieka įvairiausio stiliaus dainas, nuo operos iki miuziklų, nuo populiariosios muzikos iki roko ir kitų stilių. Agnės didžiąją kūrybos dalį sudaro aktyvi koncertinė veikla su įvairiais kolektyvais tokiose prestižinėse koncertų salėse kaip Lietuvos nacionalinė filharmonija, Kauno valstybinė filharmonija, Vilniaus Rotušė, Organum koncertų salė, Polifonijos koncertų salė, Kauno Rotušė, Kėdainių Rotušė ir pan.

Dainininkei jau yra tekę išbandyti savo jėgas ir televizijoje. 2013 m. ji laimėjo I vietą televizijos muzikiniame projekte „Žvaigždžių duetai“, taip pat yra sukūrusi ir ne vieną vaidmenį televizijos serialuose. Vienas ryškesnių Agnės vaidmenų buvo Miglė iš LRT TV filmo „Laisvės kaina. Disidentai“ ir „Laisvės kaina. Sąjūdis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius