-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ dalyviai prisipažino, kurie konkurso atlikėjai yra jų visų laikų favoritai

Conchita Wurst, Netta Barzilai, Ovidijus Vyšniauskas – tai tik keli nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos užkulisiuose sutiktų dalyvių favoritai, kažkada pasirodę didžiausiame Europos dainų konkurse. Portalui LRT.lt prodiuseris Audrius Giržadas sako, kad jam į akį kritę atlikėjai dažniausiai geriausiųjų dešimtuko nepasiekia, o Ieva Zasimauskaitė nedvejodama išskiria pergalę išplėšusią Vokietijos atstovę.
Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos akimirkos
Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos akimirkos / Justino Auškelio/ Lrt.lt nuotr.

Pirmosios nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos užkulisiuose sutiktų dalyvių LRT.lt paklausė, kas yra jūsų visų laikų didžiausio Europos dainų konkurso favoritas.

Didžėjus ir nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos komisijos narys Jonas Nainys nedvejodamas išskiria jam labiausiai patikusį dalyvį, tai – Lietuvos atstovė.

„Ievutė. Jos pasirodymas ir daina ištransliavo stipriausią emociją, kokią tik galėjo ištransliuoti lietuvis tokiai didelei Europai. Tai buvo tikriausias ir nuoširdžiausias bei daugiausia ausų ir širdžių palietęs kūrinys“, – kalba jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos akimirkos
Luko Balandžio / 15min nuotr./Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos akimirkos

Šiais metais konkurso atrankose dalyvaujanti dainininkė Migloko mini Sébastieną Tellierą.

„Jis, man regis, nelaimėjo „Eurovizijos“. Tai prancūzas, o man labai patiko, nes tiesiog gerai sužaidė. Pasirodymo metu atlikėjas ir jam pritariančios vokalistės buvo su barzdomis. Taip pat jis buvo labai atsipalaidavęs. Tiesa, man patinka ir praėjusių metų nugalėtoja Netta Barzilai“, – atskleidžia Migloko.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Migloko
Luko Balandžio / 15min nuotr./Migloko

„Poliarizuotų stiklų“ lyderis Šarūnas Mačiulis, šiais metais jėgas išbandantis nacionalinėje atrankoje, sako, kad jo favoritas – ABBA: „Kaip tik tuo metu pradėjau domėtis muzika, galbūt netgi jų pasirodymas mano gyvenime padarė revoliuciją, tapo kelrode žvaigžde.“

Nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje dalyvaujanti Simona pabrėžia, kad jai didžiausią įspūdį paliko Salvadoras Sobralis: „Melodingumas, aistra, jausmai dainoje, o ir rėkti nereikia. Jis krito man į širdį.“

Grupės „Twosome“ vokalistas Paulius Šinkūnas šiais metas taip pat žengia į „Eurovizijos“ sceną.

Justino Auškelio/ Lrt.lt nuotr./Twosome
Justino Auškelio/ Lrt.lt nuotr./Twosome

„Neatsimenu, kokia šalis, neatsimenu, kokia daina, buvo toks pasirodymas, kuriame atlikėjas stovėjo ant stiklinės dėžės, o šokėjas – ant galvos ir darė analogišką choreografiją kaip dainininkas. Tai man paliko didžiausią įspūdį“, – tikina jis.

Pritariantysis vokalistas Laimonas Bendaravičius priažįsta, kad jo visų laikų konkurso favoritas – Ovidijus Vyšniauskas: „Tai pirmas Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“, dainavo lietuviškai. Man jis patinka.“

Rūta Statkevičiūtė, dainų konkurso atrankose pasirodanti pirmą kartą, sako, kad mėgstamiausias atlikėjas – Ukrainai pergalę atnešusi Ruslana.

„Nežinau, kodėl, bet iš karto pagalvojau apie Ruslaną, kai laimėjo Ukraina. Būtent nuo tų metų pradėjau žiūrėti „Euroviziją“ nuo pradžios iki pabaigos. Iškart apie ją ir pagalvojau“, – atvirauja dalyvė.

Kitas grupės „Twosome“ vokalistas Justinas Stanislovaitis pasakoja, kad jam „Eurovizija“ asocijuojasi su Donny Montell.

„Donatas Montvydas su daina „I`ve Been Waiting For This Night“. Kodėl? Na, lietuviais esame mes gimę. Iš tikrųjų, labai daug dalyvavusių šalių ir atlikėjų aš nežinau. Tačiau, kai kalbame apie „Euroviziją“, matau D.Montvydą su ta daina“, – teigia atlikėjas.

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyvė Gabriela Ždanovičiūtė mini praėjusių metų dainų konkurso nugalėtoją iš Izraelio.

Justino Auškelio/ Lrt.lt nuotr./Gabriela Ždanovičiūtė
Justino Auškelio/ Lrt.lt nuotr./Gabriela Ždanovičiūtė

„Pati esu dainavusi Nettos Barzilai dainą „Toy“. Ji man labai patinka – išskirtinė, tikrai ne tokia, kaip visos. Toje dainoje yra visko po truputį – repo, kudakavimo, popso“, – vardija ji.

Atrankose dalyvaujančios grupės „Filtered Tools“ vokalistė Eglė taip pat išskiria savo favoritą: „Iš tų, kurie yra laimėję, tai man vienas įspūdingiausių pasirodymų buvo Conchitos Wurst.“

LRT prodiuseris A.Giržadas vardija jam labiausiai įsiminusias šalis: „Man visada patinka italų ir prancūzų pasirodymai. Taip pat prieš pora metų dalyvavusių ir praėjusių metų belgų pasirodymai. Deja, man patinka tie, kurie nebūna tarp geriausiųjų.“

LRT režisierė Raimonda Katiliūtė tikina, kad jai labiausiai patiko Conchita Wurst: „Ji geriausiai atspindi „Eurovizijos“ konceptą – laisvė, tolerancija, geras balsas, puiki daina, geras įvaizdis ir paliktas klaustukas, kas iš tikrųjų yra „Eurovizija“. To ir reikia.“

Pernai didžiausiame Europos dainų konkurse Lietuvą atstovavusi ir 12 vietą užėmusi Ieva Zasimauskaitė išduoda, kad jos favoritė – Vokietijos atstovė.

„Lena, Vokietijos atstovė. Man patiko jos pasirodymas, paprastumas, ji palietė širdį. Daina įsimenama. Man patiko, kad ji įrodė, jog nebūtinas šou, norint laimėti „Euroviziją“, – kalba dainininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius