Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ finalą Lietuvoje žiūrėjo 1,2 mln. gyventojų

Tarptautinio „Eurovizijos“ dainų konkurso finalą šeštadienio vakarą bent trumpam buvo įsijungę 37,7 proc. žiūrovų – t. y. 1 221 300 Lietuvos gyventojų, skelbia viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „TNS Gallup“.
Sasha Son(g) – Lietuva
Sasha Son(g) / „Scanpix“ nuotr.

Preliminariais televizijos auditorijos tyrimo duomenimis, šeštadienį transliuoto „Eurovizijos“ konkurso finalo vidutinė auditorija buvo 23,9 proc.

Daugiau „Eurovizijos“ naujienų rasite čia.

„Tai aukštas rezultatas, nedaug nusileidžiantis 2006 metų „Eurovizijai“, kai Lietuvai atstovavo „LT United“, – tuomet renginio reitingas buvo pasiekęs 24,8 proc.“, – pranešime cituojama „TNS Gallup“ projektų vadovė Lina Petraitienė.

Daug auditorijos prie ekranų šiemet sutraukė ir antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis, kuriame dalyvavo ir į finalą buvo išrinktas Lietuvos atstovas Dima Šavrovas-Sasha Son(g). Vidutinė šio pusfinalio, rodyto gegužės 14 dieną, auditorija buvo 20,5 proc.

2008 metais „Eurovizijos“ pusfinalio, kuriame Lietuvai atstovavo Jeronimas Milius, vidutinis reitingas buvo 15,9 proc., o finalo, į kurį Lietuvos atstovas nepateko, – 13,1 proc.

Sasha Son(g) su daina „Love“ tarptautinio dainų konkurso finale šeštadienio vakarą su ispanų atlikėja Soraya (Soraja) pasidalijo 23–24 vietą. Iš viso finale pasirodė 25 šalių dainininkai.

Pirmą vietą užėmė didžiule taškų persvara nuo kitų šalių dainininkų atsiplėšęs Norvegijos atstovas Alexanderas Rybakas.

54-ajame „Eurovizijos“ dainų konkurse iš viso varžėsi 42 valstybių atstovai.

Pastaruosius dvejus metus Lietuvos atstovai į „Eurovizijos“ finalą nepatekdavo. 2006 metais „LT United“ iškovojo aukščiausią vietą per šalies dalyvavimo šiame suaugusiųjų dainų konkurse istoriją – šeštąją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius