-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ finale – dar nematyti septynių dalyvių pasirodymai

Šeštadienį Vienoje, Austrijoje esančioje „Wiener Stadthall“ arenoje skambės „Eurovizijos“ finalas. Jo metu dėl pergalės kausis 27-ių šalių atstovai. Finale dainuos ir septyni iki šiol nematyti atlikėjai iš Austrijos, Italijos, Ispanijos, Prancūzijos, Vokietijos, Australijos ir Didžiosios Britanijos.
 „Electro Velvet“
„Electro Velvet“ / Eurovision.tv nuotr.

Iš viso finale dainuos 26 dainininkai iš skirtingų šalių. Į finalą iš pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio pateko dešimt šalių: Albanijos, Armėnijos, Rusijos, Rumunijos, Vengrijos, Graikijos, Estijos, Gruzijos, Serbijos ir Belgijos atstovai.

antrojo pusfinalio į konkursą pateko dainininkai iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Slovėnijos, Norvegijos, Švedijos, Azerbaidžano, Izraelio, Kipro ir Juodkalnijos.

Į finalą tiesiai deleguoti septynių  valstybių atstovai: Australijos, Didžiosios Britanijos, Ispanijos, Vokietijos, Danijos, Italijos, Prancūzijos. Šių šalių atstovų pasirodymai konkurso žiūrovams – dar nematyti, tačiau po pirmosios generalinės repeticijos tapo aišku, ko gi iš jų tikėtis.

Pirmąkart „Eurovizijos“ istorijoje konkurse šįmet pasirodo Australijos atstovas. Tokia išimtis šaliai, kuri išsiskiria konkurso gerbėjų gausa ir pastaruosius metus kaskart transliuodavo visus konkurso renginius, padaryta dėl „Eurovizijos“ gimtadienio – šįmet ji rengiama jau 60-ąjį kartą. Tiesa, nors už Australiją balsuoti žiūrovai ir galės, pergalės atveju 2016-ųjų „Eurovizija“ ten nebus rengiama – šalis tik iškovos teisę „Eurovizijoje“ pasirodyti darkart.

Australijai šįmet atstovauja Guy Sebastianas, atliekantis dainą „Tonight Again“. Panašu, kad nors australas konkurse dalyvauja pirmąkart, jis iškart žino, ką nori girdėti žiūrovai, – kūrinys nuotaikingas, smagus, lengvai įsimenantis.

VIDEO: Guy Sebastian - Tonight Again (Australia) 2015 Eurovision Song Contest

Pernai „Eurovizijoje“ triumfavusi ir šįmet jubiliejinį konkursą surengusi Austrija nusprendė, kad jai atstovauti verčiausia grupė „The Makemakes“. Ji atlieka dainą „I Am Yours“ – kurinį, kuris jau nuo pirmų akordų skamba kaip radijo stotis galintis užkariauti hitas.

VIDEO: The Makemakes - I Am Yours (Austria) 2015 Eurovision Song Contest

Prancūzija pernai „Eurovizijos“ finale užėmė paskutinę vietą – tada brolių dvynių iš grupės „Twin Twin“ dainos apie ūsus nelabai kas suprato. Šįmet šaliai atstovauja atlikėja Lisa Angell – ji dainuos kūrinį „N'oubliez Pas“, skambantį prancūzų kalba.

VIDEO: Lisa Angell - N'oubliez pas (France) 2015 Eurovision Song Contest

Vokietijos atstovė Ann Sophie „Eurovizijos“ finale žada parodyti stilingą pasirodymą. Ji atliks dainą „Black Smoke“.

VIDEO: Ann Sophie - Black Smoke (Germany) 2015 Eurovision Song Contest

Italijai šįmet atstovauja trio „Il Volo“. Jų daina „Grande Amore“ dar nė nebuvo nuskambėjusi „Eurovizijos“ scenoje, kai konkurso gerbėjai jau ėmė vadinti Italiją viena iš konkurso favoritų. Italų kalba parašyta daina vienija itališką klasiką ir šiuolaikinę muziką, gerbėjus netrunka pakerėti sodrūs atlikėjų balsai.

VIDEO: Il Volo - Grande Amore (Italy) 2015 Eurovision Song Contest

Ispanija tiesiai į „Eurovizijos“ finalą delegavo dainininkę Edurne. Ji atliks kūrinį „Amanecer“, kuris taip pat parašytas gimtąja – ispanų – kalba. Gražuolė konkurso scenoje uždainuos lyriškai ir svajingai.

VIDEO: Edurne - Amanecer (Spain) 2015 Eurovision Song Contest

Didžiajai Britanijai šįmet „Eurovizijoje“ atstovauja duetas „Electro Velvet“, kuris atliks dainą „Still In Love With You“. Tiesą sakant, BBC sprendimas deleguoti į konkursą šiuos atlikėjus patiko anaiptol ne visiems konkurso gerbėjams britams – internete net buvo pasirodžiusi peticija, raginanti BBC pakeisti savo poziciją. Tačiau „Electro Velvet“ vis tiek pasirodys „Eurovizijoje“ ir milijonams žiūrovų dovanos retro stiliaus pasirodymą.

VIDEO: Electro Velvet - Still In Love With You (United Kingdom) 2015 Eurovision Song Contest

Žmonės.lt primena skaitytojams, kad didysis šių metų „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks jau šeštadienį, nuo 22:00 valandos jį tiesiogiai transliuos LRT televizija. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius