Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ užkulisiai: scenos darbuotojai tarp pasirodymų reagavo žaibiškai

„Eurovizijos“ scenoje gausu akimirkų, kurių nemato žiūrovas, sėdintis prie žydrojo ekrano. 15min apsilankė šiemet Turino mieste ką tik įvykusiame dainų konkurse ir užfiksavo, kaip po kiekvieno pasirodymo buvo ruošiama erdvė kitam atlikėjui.

Svarbiausi reikalavimai renginiuose yra greitis, tikslumas ir profesionalumas. Tam, kad visi šie dalykai būtų įgyvendinti, vieno žmogaus neužtenka.

Todėl kasmet „Eurovizijos“ scenoje dirba visas būrys darbuotojų. Visi jie, kaip bitelės, greitai nešioja įvairias dekoracijas ir stengiasi, kad visur būtų užtikrinta tvarka.

Lukas Balandis / BNS nuotr./„Eurovizijos 2022“ finalas
Lukas Balandis / BNS nuotr./„Eurovizijos 2022“ finalas

Įdomus faktas – pasiruošimui darbuotojai dažnai turi vos keletą minučių, todėl reikia pasiskirstyti darbais ir tiksliai žinoti, kas už ką yra atsakingas. Kad būtų kuo mažiau nesklandumų tiesioginio eterio metu, prieš jį vyksta daug repeticijų.

Vaizdo įraše galite išvysti, kas dedasi arenoje, kol televizoriaus ekranuose būna rodomi pristatomieji kiekvienos šalies filmukai. Joje žaibiškai perstatomos dekoracijos, artistai užima savo vietas, nustatomos kameros.

Žiūrėkite vaizdo įrašą:

VIDEO: „Eurovizijos“ užkulisiai: scenos darbuotojai žaibiškai paruošia sceną kitam pasirodymui

Užkulisių galerija:

15min primena, kad 66-osios „Eurovizijos“ finalas Turine nugriaudėjo šeštadienio vakarą. Jame triumfavo Ukrainos atstovai „Kalush Orchestra“ su kūriniu „Stefania“, o Lietuvos atstovė Monika Liu su daina „Sentimentai“ užėmė 14-ą vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius