-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įkvepianti 19-mečio Tusse istorija – pabėgęs nuo karo tapo Švedijos pažiba

Šiemet Švedijai „Eurovizijoje“ atstovausiančio 19-mečio Tousino Michaelio Chizos, žinomo Tusse vardu, istorija išties įkvepia. Vos penkerių metų dėl Demokratinėje Kongo Respublikoje vykusio pilietinio karo jis buvo priverstas palikti gimtinę, tėvus ir trejus metus praleisti pabėgėlių stovykloje Švedijoje. Vis dėlto nuo mažens muzikos apsuptyje augusio vaikino istorija šiandien visai kitokia – jis tituluojamas vienu iš „Eurovizijos“ lyderių, kurio daina „Voices“, tikimasi, įkvėps ir kitus.

„Tai, ką man teko išgyventi, mane padarė tuo, kas esu šiandien. Esu stipresnis, nors buvo tikrai neapsakomai sunku augti be tėvų, galvojant, kad jų jau nėra tarp gyvųjų. Būdavo dienų, kai eidavau į mokyklą ir verkdavau nuo minties, kad kitų vaikų tėvai ten bus, o mano – ne. Galiausiai susitaikiau su tuo, kad esu vienas, bet bent jau turiu muziką“, – kalbėdamas su 15min atvirai pripažįsta atlikėjas.

Jam būnant dar vaiku dėl vykusio pilietinio karo teko palikti gimtinę. Kartu su teta jis pabėgo į Švediją, kur trejus metus praleido Švedijos pabėgėlių stovykloje. „Tai buvo sudėtinga patirtis, bet dabar manau, kad išgyvenęs tiek daug neigiamų dalykų, aš privalau tik pozityviai žvelgti į savo ateitį“, – įsitikinęs vaikinas.

Tiesa, prieš kelerius metus Tusse atnaujino savo ryšius su šiuo metu Afrikoje vis dar gyvenančiu tėčiu. Jo mama, deja, mirė po sunkios ligos.

„Šiuo metu pastoviai palaikau ryšį su tėčiu, kuris yra didžiausias mano palaikytojas šiame kelyje. Vis klausia, kada galės už mane balsuoti „Eurovizijoje“. Ir nors kartoju jam, kad to, deja, padaryti nepavyks, nes gali balsuoti tik dalyvaujančios šalys, jis man sako: „Tai sutvarkyk tai“, – juokiasi Tusse.

Asmeninė patirtis ir itin nelengvas kelias iki to, ką jaunas muzikantas pasiekė dabar, tapo ir jo dainos, su kuria atlikėjas šiemet atstovaus Švedijai, pagrindine žinute. Kaip sako Tusse, kūriniu „Voices“ jis siekia kiekvienam klausytojui priminti, kad, nepaisant sunkumų asmeniniame kelyje, pasiduoti nevalia, o kiekviename glūdintis stiprus vidinis balsas turi tapti priežastimi judėti toliau.

Ir nors iš gimtinės į naują šalį Tusse persikėlė būdamas labai jauno amžiaus, būtent Afrikoje užgimė jo meilė muzikai. Kaip pasakodamas juokiasi Tusse, dažnai dainuodavo bažnyčiose ir pasvajodavo tapti kunigu, kad galėtų būti pagrindiniu atlikėju, gaunančiu daugiausia solo partijų.

Visą pokalbį su Švedijos atstovu išgirsite vaizdo įraše:

VIDEO: Tik 15min. Įkvepianti 19-mečio Tusse istorija – pabėgęs nuo karo tapo Švedijos pažiba

TAIP PAT SKAITYKITE: „The Roop“ – jau išlydėti į Roterdamą: gerbėjams turi vieną prašymą

VIDEO: „The Roop“ – jau išlydėti į Roterdamą: gerbėjams turi vieną prašymą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius