Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanija pasisiūlė surengti 2023 m. „Euroviziją“, jei ji negalės vykti Ukrainoje

Šiųmetinio „Eurovizijos“ konkurso 3 vietos nugalėtoja Ispanija pareiškė, kad jei laimėjusiai Ukrainai nepavyktų kitąmet surengti konkurso, šalis pasiruošusi tai padaryti už juos. Ispanai siūlo 2023-ųjų gegužę dainų konkursą suorganizuoti savo šalyje.
Ispanijos atstovė Chanel Terrero
Ispanijos atstovė Chanel Terrero / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Ispanijos visuomeninio transliuotojo atstovė María Eizaguirre patvirtino, kad po Ukrainos pergalės „Eurovizijoje“ transliuotojas pasiūlė surengti 2023 metų konkursą savo šalyje, rašo eurovoix.com.

Tačiau ji pridūrė, kad RTVE yra pasirengęs pagelbėti Ukrainai ir tuo atveju, jei konkursas visgi vyktų joje.

„Tuo atveju, jei Ukraina negalėtų rengti „Eurovizijos“ savo šalyje, mes pasiūlytume Ispaniją kaip jo būstinę. Tačiau pirmasis tikslas yra padėti jiems viskuo, ko reikia“, – teigė R.Eizaguirre.

Šeštadienį Turine vykusiame 2022 m. „Eurovizijos" dainų konkurse laimėjo Ukrainos atstovai „Kalush Orchestra", surinkę net 631 taškus, kurie sudaro 93 proc. maksimalaus balų skaičiaus. 28-ios šalys jų atliktai dainai „Stefanijai" skyrė maksimalius dvylika balų.

Tą vakarą Ispanija taip pat pasiekė geriausią rezultatą per beveik 30 metų. Chanel su kūriniu „SloMo" užėmė trečiąją vietą. Paskutinį kartą Ispanija į geriausiųjų trejetuką „Eurovizijos" dainų konkurse pateko 1995 m., kai Anabel Conde su kūriniu „Vuelve Conmigo" užėmė antrąją vietą. Dabar Chanel surinkti 459 taškai buvo Ispanijos rekordas.

Netrukus po Ukrainos pergalės pasipylė pareiškimai dėl kitų metų „Eurovizijos" rengimo. Ukrainos prezidentas V.Zelenskis pareiškė, kad jo šalis padarys viską, kad galėtų pas save surengti dainų konkursą.

Jis netgi pažadėjo vieną dieną dalyvius ir svečius priimti Mariupolio mieste, kuris smarkiai nukentėjo nuo Rusijos invazijos.

Europos transliuotojų sąjunga (EBU) pakomentavo situaciją teigdama, kad bendradarbiaus su Ukrainos transliuotoju UA:PBC ir dirbs įveikiant išūkius, kurie Ukrainoje kiltų dėl konkurso.

Jungtinės Karalystės, kuri finale liko antra, verslo sekretorius Kwasi Kwartengas pareiškė, kad jo šalis taip pat padės Ukrainai dėl kitų metų renginio.

K.Kwartengas „Sky News" sakė, kad „laukia, kada jis ten vyks". Paklaustas, ar Jungtinė Karalystė parems Ukrainą organizuojant šį renginį, jis atsakė: „Nuo pat šios krizės pradžios mes palaikėme Ukrainą ir toliau ją remsime."

Tačiau Ispanija – ne vienintelė, pasiūliusi „Euroviziją“ priimti pas save. Stokholmo miestas Švedijoje taip pat pareiškė norą tapti renginio šeimininku, nors šalies transliuotojas komentarų šiuo klausimų kol kas nepateikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius