Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Izraelio atstovės pasirodymas „Eurovizijoje“ sutiktas dviprasmiškai: plojimai maišėsi su švilpimu

Ketvirtadienį Malmėje griaudėjo antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis, kuriame pasirodė ir Izraelio atstovė Eden Golan. Šalies dalyvavimas konkurse jau kurį laiką kėlė pasipiktinimą, o dar labiau paaištrėjo renginio dieną. Atlikėjai įžengus į pusfinalio sceną, jos pasirodymas buvo sutiktas ne tik plojimais, bet ir švilpimu.
Izraelio atstovė Eden Golan
Izraelio atstovė Eden Golan / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Ketvirtadienį dėl dešimties paskutinių bilietų į finalą „Eurovizijoje“ varžėsi 16 šalių, tarp kurių – ir Izraelis. Antrojo pusfinalio pabaigoje paaiškėjo, kad šalis pateko tarp laimingųjų, iškovojusių bilietą į finalą.

Vis dėlto Izraelio dalyvavimas šių metų konkurse jau keletą mėnesių lydimas pasipiktinimo – da gerokai prieš renginį socialiniuose tinkluose plito raginimai ir netgi peticijos uždrausti šaliai dalyvauti konkurse dėl karo Gazos Ruože. Visgi „Eurovizijos“ organizatoriai priėmė sprendimą leisti Izraeliui ir jo atstovei Eden Golan dalyvauti konkurse.

Tokį konkurso rengėjų sprendimą nemaža dalis „Eurovizijos“ gerbėjų sutiko nepalankiai. Dar prieš antrąjį pusfinalį Malmės gatvėse prasidėjo protestas, į kurį susirinko apie du tūkstančius protestuotojų.

Nešini Palestinos vėliavomis, protestuotojai šaukė „Išvaduokite Palestiną“, laikė plakatus su užrašais – „EBU demonstruoja savo rasizmą“, „Nenaudokite „Eurovizijos“ pateisindami Izraelio žiaurumą“. Skambėjo ir kitos pasipiktinimo skanduotės.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Malmės gatvėse – protestas prieš Izraelio dalyvavimą „Eurovizijoje“
Lukas Balandis / BNS nuotr./Malmės gatvėse – protestas prieš Izraelio dalyvavimą „Eurovizijoje“

Įtampa dėl Izraelio dalyvavimo konkurse neslūgo ir prasidėjus antrajam pusfinaliui. Nors kone visų šalių atstovų pasirodymai publikos buvo sutinkami griausmingomis ovacijomis, Izraelio atstovė Eden Golan scenoje buvo sutikta kiek kitaip – plojimai maišėsi su pasipiktinusiųjų švilpimu.

Panaši situacija buvo ir ketvirtadienio dieną per generalinę repeticiją – Eden Golan atliekant savo dainą auditorijoje buvo girdėti švilpimas ir raginimai nulipti nuo scenos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius