Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas iš Lietuvos atlikėjų vyks į „Euroviziją“ Turine? Balsuokite 15min apklausoje

Jau šį šeštadienį paaiškės Lietuvos atstovas 2022-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkurse, kuris vyks gegužę Turine. Nacionalinės atrankos finale dėl kelialapio į Italiją susikaus aštuoni dalyviai – „Queens of Roses“, Justė Kraujelytė, Gebrasy, Lolita Zero, Ieva Zasimauskaitė, Monika Liu, Rūta Loop ir Augustė Vedrickaitė. O ką palaikote jūs?
2022-ųjų „Eurovizijos“ atrankos finalininkai
2022-ųjų „Eurovizijos“ atrankos finalininkai / Edvardo Blaževič/LRT, Justino Stacevičiaus/LRT nuotr.

Išsakyti savo nuomonę, kieno dainą Lietuva turėtų siųsti į „Euroviziją“, savo skaitytojus kviečia ir portalas 15min. Apklausą rasite teksto apačioje.

Grupė „Queens of Roses“ finale kovos su šokių muzikos hitu pretenduojančia tapti daina „Washing mashine“. „Ši daina kelia žmonėms keistus jausmus, toks savotiškas guilty pleasure“, – juokėsi merginos. – Jeigu mūsų daina ir nelaimės „Eurovizijoje“, tai vakarėliuose iki keturių ryto tikrai skambės.“

VIDEO: Queens of roses – „Washing Machine“ | Pabandom iš naujo! 2022 | Pusfinalis

Justė Kraujelytė finale balsuosiančių žiūrovų ir komisijos simpatijų tikisi su kūriniu „How To Get My Life Back“. „Pasirodymas yra gana kovingas, o mes kovojame už geresnę ateitį, – pasakojo Justė. – Daina yra apie tai, kad aš imuosi veiksmų, prisiimu atsakomybę už tai, kad būtų geriau, vietoje to, kad sėdėčiau ir apgailestaučiau.“

VIDEO: Justė Kraujelytė – „How to get my life back“ | Pabandom iš naujo! 2022 | Pusfinalis

Pernai antrą vietą atrankoje užėmęs Gebrasy šįkart sėkmę bando su kūriniu „Into Your Arms“.„Mano daina yra apie išsiskyrimą, kuris įvyko šviežiai, kai dar galvoji, kad gali viską sutaisyti ir stipriai išgyveni.“

VIDEO: Gebrasy – „Into your arms“ | Pabandom iš naujo! 2022 | Pusfinalis

Lolitos Zero pasirodymas su kūriniu „Not Your mother“ – kupinas šou elementų. „Tiems, kas abejoja, ar tai yra daina – galiu atsakyti, parodysim, kad daina. Nepaisant to, kad kūrinys skanduotinis, jis tikrai yra įsimintinas, – pasakojo Lolita. – Pasirodymo mintis ta, kad reikia išsilaisvinti iš savo demonų. Gali melstis dievams, bet niekas kitas tau nepadės, tik tu pats.“

VIDEO: Lolita Zero – „Not your mother“ | Pabandom iš naujo! 2022 | Pusfinalis

Kartą Lietuvai jau atstovavusi Ieva Zasimauskaitė šiemet jėgas bando su itin jautrią temą paliečiančia daina „I’ll be there“. Atlikėja sako norinti, kad jos kūrinys nusiųstų vilties žinutę kiekvienam žmogui, kuris šiuo metu išgyvena kažką sunkaus. O tiems, kurių kelyje nepasitaikė skausmingų kliūčių, būtų lyg priminimas apsidairyti aplink, ar šalia nėra artimųjų, kuriems kaip reikia mūsų palaikymo.

VIDEO: Ieva Zasimauskaitė – „I'll be There“ | Pabandom iš naujo! 2022 | Pusfinalis

Monikos Liu daina „Sentimentai“ – vienintelė šiame finale lietuvių kalba. „Atėjau į „Euroviziją“, kad parodyčiau Europai, kaip ji skamba. Daina – tikrai labai sentimentali, ten apdainuoju moterį, kuri gyvena praeityje. Tiesa, aš labai bijau, nes nekenčiu konkursų, jaučiu didelę atsakomybę, bet labai noriu“, – prisipažino atlikėja, kuri jau turi nusipirkusi bilietą į Italiją, kur vyks „Eurovizijos“ konkursas.

VIDEO: Monika Liu – „Sentimentai“ | Pabandom iš naujo! 2022 | Pusfinalis

Ne pirmą kartą „Eurovizijos“ atrankoje dalyvaujanti Rūta Loop šįmet finale pasirodo su kūriniu „Call me from the Cold“. „Ši daina – apie energiją, tvyrančią tarp dviejų žmonių, noriu priminti, kad kiekvienas turime šviesą savyje“, – sakė atlikėja.

VIDEO: Rūta Loop – „Call Me From the Cold“ | Pabandom iš naujo! 2022 | Pusfinalis

Augustė Vedrickaitė į finalą pateko su savo kūrybos daina „Before You`re 6 ft Under“. „Buvau sau sakiusi, jei dalyvausiu „Eurovizijoje“ tai tik su daina, kuri atitiks mane energetiškai, ją atlikdama aš tvirtai jausiuosi, o kūrinys turės žinutę, kuria aš ja labai tikėsiu. Nustokime būti tuo, kuo nesame, ir parodykime tai, ką turime geriausia“, – sakė ji.

VIDEO: Augustė Vedrickaitė – „Before You’re 6ft Under“ | Pabandom iš naujo! 2022 | Pusfinalis

Išreikškite savo nuomonę apklausoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius