Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje susikovė Linas Adomaitis, „Gerai Gerai & Miss Sheep“ ir kiti, į pusfinalį pateko Elvina Milkauskaitė, Neringa Šiaudikytė ir „Božolė“

Ketvirtadienio vakarą LRT studijoje liepsnojo aistros – čia filmuota ketvirtoji nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laida, kurią televizijos žiūrovai išvys jau ateinantį šeštadienį. Šioje „Eurovizijos“ laidoje pasirodė dar aštuoni dalyviai, šįvakar jie klausėsi komisijos narių įvertinimų.
„Eurovizijos“ atrankos dalyviai
„Eurovizijos“ atrankos dalyviai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Filmavimo metu taip pat paaiškėjo, kurie trys trečiosios atrankos dalyviai pateko į konkurso pusfinalį. 15min.lt primena skaitytojams, kad žiūrovams trečiojoje atrankoje labiausiai patiko „Eden“, Elvina Milkauskaitė ir Neringa Šiaudikytė. Komisijos balsai, duoti konkursantams, iki šiol buvo paslaptis, tačiau atskleisti ketvirtosios laidos filmavimo metu.

Komisija trečiąją vietą skyrė Sophie, antrąją – Neringai Šiaudikytei, pirmąją – „Božolė“ kolektyvui. Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus paaiškėjo, kad į pusfinalį pateko Elvina Milkauskaitė, Neringa Šiaudikytė ir „Božolė“.

Ketvirtojoje atrankos laidoje į sceną vienas po kito lipo skirtinguose ir puikiai žiūrovams pažįstami atlikėjai, ir iki šiol kol kas menkai žinomi veidai. Žiūrovams pasirodė „Freezing Kiss“, „D'oro“, Gintarė Korsakaitė, Linas Adomaitis, „Glaam“, Girmantė Vaitkutė, „Chill Out, Have No Doubt“ ir „Gerai Gerai & Miss Sheep“.

Vertino atlikėjus ne tik balsuosiantys televizijos žiūrovai, bet ir komisijos nariai – Vytautas Miškinis, Zita Kelmickaitė, Darius Užkuraitis ir Deividas Zvonkus. Dar šešiolika komisijos narių panoro likti anonimais – kūrinius jie išklauso po laidos filmavimo. Jau kitą šeštadienį susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškės, kurie trys ketvirtosios atrankos dalyviai pateks į atrankos pusfinalį. Tiesioginio balsavimo metu šį šeštadienį savo nuomonę pareikš žiūrovai.

Nuo lyrikos iki šokių ritmų

Duetas „Freezing Kiss“ žiūrovams padovanojo kūrinį „Nothing to lose“. Klubinės šokių muzikos ritmai komisijai įspūdžio nepaliko. Štai D.Užkuraitis pastebėjo, kad tai – standartiškus kūrinys, o tokių labai daug, jam antrino V.Miškinis, įsitikinęs, kad nelabai ką sužavėtų tokia daina. Aršiausia pasirodė Z.Kelmickaitė, narsiai pareiškusi, kad pasirodymas jai buvo labai neįdomus ir bene prasčiausias iki šiol matytų.

Merginos „D'ORO“ scenoje atliko kūrinį „Will You Recognize me?“ ir žiūrovams pasirodė it tikros nuotakos: vilkėjo baltas žemę siekiančias sukneles, demonstravo operinius balsus. Komisijai opera nepatiko: išvadino monotoniška, nors pripažino, kad trys operos solistės, traukiančios vieną kūrinį, yra retenybė.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./ Gintarė Korsakaitė
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./ Gintarė Korsakaitė

„Dreaming“ – taip vadinosi Gintarės Korsakaitės scenoje atliktas kūrinys. Merginai scenoje talkino šešios pritariančiosios vokalistės, ji žiūrovams padovanojo romantišką ir nostalgišką dainą. Pasirodymą komisija įvertino palankiai – puikiai įvertino ir Raigardo Tautkaus parašytą dainą, ir Gintarės išvaizdą.

Linas Adomaitis nacionalinėje atrankoje pasirodė su daina „I W Tonight“ ir nustebino nuotaikingu ir teatrališku pasirodymu. Komisijai jis labai patiko: vertintojai pagyrė ir dainą, ir šou, taip pat pridurė neabejojantys, kad L.Adomaitis pasirodys atrankos finale.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Grupė  D'oro
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Grupė „D'oro“

„Glaam“ uždainavo apie meilę – jų kūrinys vadinasi „Love Is Freedom“. Scenoje pasirodė penkios merginos, atlikusios žiūrovams šokių muzikos stiliaus dainą. Deividui Zvonkui daina patiko, tik merginas išvadino nedrąsiomis, kritikos pažėrė V.Miškinis: jam daina pasirodė monotoniška, nuobodi, „neišpildyta“.

Girmantė Vaitkutė, pernai atrankoje pasirodžiusi su „Bekešo Vilkais“, o šįmet – kaip solistė, nutarė atrankoje dainuoti kūrinį „Time to Shine“, kurio tekstą parašė pati. Mergina scenoje pademonstravo ne tik solidų ir išskirtinį įvaizdį, bet ir puikius vokalinius sugebėjimus, jai talkino trys pritariantieji vokalistai. Lyriškas kūrinys užbūrė komisiją: gražių žodžių jai negailėjo visi iki vieno vertintojai.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Atrankos akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Atrankos akimirka

Pernai atrankoje pasirodę „Chill Out, Have No Doubt“ scenoje atliko kūrinį „Time“. Komisija, išgirdusi kūrinį, nustėro: vertintojams nepatiko ir kritikos jie negailėjo, o gražių žodžių apie pasirodymą taip ir neištarė.

„Gerai Gerai & Miss Sheep“ duetas „Eurovizijos“ atrankoje debiutavo, čia muzikantai atliko kūrinį „War in the Wardrobe“ ir pasirodė paskutiniuoju numeriu. Pasirodymo būta teatrališko, tačiau neišvengta nesklandumų: antai Gerai Gerai pasivadinusiam Viliui Tamošaičiui pasirodymo metu nepavyko nuo sprando nusiimti būgno, kas kliudė suplanuotam šou, tačiau duetas į nemalonumus sureagavo šmaikščiai ir patys iš savęs bedainuodami pasijuokė. Tiesa, duetui siūlyta pakartoti pasirodymą, tačiau koją pakišo technika ir antro dublio nebuvo. Komisija įvertino gana skeptiškai: nerado teksto ir muzikos sąryšio, svarstė, ar tai nėra per daug monotoniška. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius