-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 11 /01:30

Monika Liu pasidalijo mintimis po pusfinalio, paaiškėjo, kurioje finalo dalyje dainuos

Antradienio vakarą Turine praūžė pirmasis 2022-ųjų „Eurovizijos“ pusfinalis, o jo pabaigoje sužinojome džiugią naujieną – finale išvysime ir Lietuvos atstovę Moniką Liu su daina „Sentimentai“. Po transliacijos surengta spaudos konferencija, kurioje paaiškėjo, kelintoje finalo dalyje mūsų atlikėja pasirodys.

Monikos Liu sėkmė pusfinalyje reiškia, kad „Eurovizijos“ finale pirmą kartą Europa girdės dainą lietuvių kalba. Būtent toks ir buvo atlikėjos tikslas.

Sulaukusi apie tai klausimo per spaudos konferenciją, vykusią po pusfinalio transliacijos, Monika neslėpė džiaugsmo.

„Tai man ir lietuviams reiškia nepaprastai daug. Noriu, kad lietuviai didžiuotųsi savo kalba. Buvo sakančių, kad neturėčiau dalyvauti su lietuviška daina. Bet aš tikėjau šia idėja.

Net vakar kai kas manęs paklausė, ar mūsų oficiali kalba yra rusų, nors mes jau trisdešimt metų esame nepriklausomi. Lietuvių kalba nėra populiari, o aš siekiu ją paversti kieta“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos atstovė.

Atlikėja taip pat pridūrė, kad neturėtumėme pamiršti karo Ukrainoje ir paremti kenčiančius ukrainiečius. Palaikymą šiai šaliai ji pati reiškia aktyviai, net per pusfinalio transliaciją mojavo Ukrainos vėliavėle.

Spaudos konferencijoje į finalą patekęs pirmojo pusfinalio dešimtukas taip pat traukė lapelius, kurie atskleidė, kada jie pasirodys šeštadienį vyksiančiame finale. Burtai lėmė, kad Monika dainuos antroje finalo pusėje.

Po spaudos konferencijos Monika Liu davė komentarą ir žiniasklaidos atstovams. Ji neslėpė savo džiaugsmingų emocijų.

„Aš tokia laiminga, jūs neįsivaizduojate. Žinote, padainavusi atsisėdau ir pamačiau visus pasirodymus, pradėjau galvoti, kad šansų mažai. Bet mes patekome ir aš esu labai laiminga bei dėkinga už palaikymą“, – sakė ji portalui 15min. – Negalėjau sulaikyti emocijų, man tai buvo labai svarbu šiemet.“

Atlikėja prasitarė, kad šis pusfinalis jai buvo tikras iššūkis. Prie to prisidėjo ir kitų netikėjimas, kad lietuviška daina gali pateikti į finalą.

„Dar nebuvo dainos lietuvių kalba, kuri būtų patekusi į finalą. Ir dabar, history made, mes patekome. Noriu, kad kiekvienas lietuvis didžiuotųsi“, – šypsojosi Monika.

Finaliniame pasirodyme kol kas pakeitimų nėra numatoma, ji pažadėjo pasiaiškinti detales kitą dieną. Tiesa, grįžusi į viešbutį atlikėja žada atsipalaiduoti.

„Man dovana yra tai, kas ką tik įvyko“, – žibančiomis akimis sakė Monika Liu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius