Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pretendentė į nacionalinę „Eurovizijos“ atranką Augustė Žičkutė apkaltinta plagijavimu

Nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ dalyve pretenduojanti tapti dvidešimtmetė Augustė Žičkutė pateko į plagijavimo skandalą. Su daina „The Greatest“ Eurovizijos atrankos scenoje trokštanti pasirodyti jaunoji atlikėja kaltinama nuplagijavusi dainininkės Demi Lovato dainą „Skyscraper“.
Augustė Žičkutė
Augustė Žičkutė / Mindaugo Vaičiulio nuotr.

Vienas anksčiausiai pastebėjusių D.Lovato ir A.Žičkutės kūrinių panašumus buvo dainininkas Vaidas Baumila, apie tai paskelbęs socialiniame tinklalapyje „Facebook“.

„Mūsuose Eurovizijos atstovai sunkiai supranta, kad kopijų dainuoti konkurse negalima – Žickutes ir Demi Lovato rungtynės“, – savo socialinio puslapio „Facebook“ profilyje antradienį paskelbė V.Baumila.

Dainos „The Greatest“ žodžių ir muzikos autorė – pati jau 15 metų muzikuojanti A.Žičkutė, muzikos aranžuotojas – merginos muzikos vadybininkas Romas Michailovskis.

„Aš girdėjau apie tai, Augustė man išsigandusi skambino. Galiu pasakyti labai paprastą komentarą – kadangi esu LATGA-A'os (Lietuvos Autorių Teisių Gynimo Asociacijos Agentūros – aut.past.) narys jau daug metų, tai puikiai žinau, kad tų dainų yra vienodos pirmos trys natos, o bendra kūrinio harmonija ir visa kita yra visiškai kitaip“, – tvirtino R.Michailovskis.

R.Michailosvis patikino, kad tiek jis, tiek ir Augustė D.Lovato dainą „Skyscraper“ pirmą kartą išgirdo tik nuvilnijus kalboms apie minėtų kūrinių panašumus.

Muzikos vadybininkas teigė, kad dėl nedidelio panašumo į D.Lovato dainą A.Žičkutės kūriniui neturėtų atsirasti keblumų patekti į „Eurovizijos“ nacionalinę atranką.

„Oi ne, tikrai ne. Pernai, užpernai buvo tokių atvejų, kai kūriniai buvo panašesni į kitus dešimtis ir daugiau kartų. Aš atidžiai perklausiau abu kūrinius ir galiu iš savo pusės patvirtinti, kad nieko panašaus nebus“, – patikino jis.

VIDEO: Augustė Žičkutė - The Greatest

 

VIDEO: Demi Lovato - Skyscraper

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius