Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tarptautinis nesusipratimas „Eurovizijoje“: Valerijos Iljinaitės daina kovoja ir Lenkijos atrankoje

Tokios situacijos „Eurovizijoje“ dar nėra buvę. Į konkurso atrankas su daina „Scars are beautiful“ žengusi Valerija Iljinaitė priblokšta – su tokiu pačiu kūriniu, tik Lenkijos „Eurovizijoje“, dalyvauja Lidia Kopania.
Lidia Kopania ir Valerija Iljinaitė
Lidia Kopania ir Valerija Iljinaitė / „Scanpix“ ir Alano Scerbakovo nuotr.

2009-aisiais Lenkijai „Eurovizijoje“ atstovavusi Lidia Kopania šiemet vėl bando savo laimę. Tiesa, su daina, kuri... jau spėjo suskambėti Lietuvos konkurso atrankoje.

Su kone taip pat skambančia daina „Scars are beautiful“ į „Eurovizijos“ atrankas sausio pradžioje žengė ir Valerija Iljinaitė. Į pusfinalį šis kūrinys nepateko, tačiau pasirodo, kad Lenkijoje 40-metė Lidia su šia daina sėkmingai žengė į finalą.

Kaip teigia tiek viena, tiek kita atlikėjos, kūrinį joms sukūrė švedų kompozitoriai ir prodiuseriai iš „Universal Music“. Tai – dvynės Ulva ir Linda Perssen, kurių kūriniai „Eurovizijoje“ skambėjo jau ne vieną kartą.

Sutampa čia kone viskas – nuo dainos pavadinimo, iki priedainio skambesio, kulminacijos. Skiriasi kūrinio tekstas ir aranžuotė – Valerijos daina lėtesnė, čia gausu elektroninės muzikos elementų, kai Lidios daina yra labiau popstiliaus.

„Kai mano teksto autorius iš spaudos sužinojo apie šią situaciją, jam teko net gerti vaistus. Jis juk yra rašęs tekstus tokioms žvaigždėms kaip Miley Cyrus, Conchita Wurst... Jis rimtas žmogus. Jis nesupranta, kaip taip galėjo atsitikti“, – 15min apie nemalonią situaciją pasakojo Valerija Iljinaitė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valerija Iljinaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valerija Iljinaitė

Pasak jos, ji buvo priblokšta, kai „Youtube“ išgirdo tą patį kūrinį, skambantį kaimyninės šalies atrankose.

„Nemalonu žiauriai. Gaila komandos, kuri įdėjo daug darbo ir dabar turi dėl to išgyventi. Mūsų visos komandos noras būtų, kad ta daina būtų pašalinta iš Lenkijos „Eurovizijos“ atrankos. Pati situacija, aišku, yra kuriozinė. Tiek su LRT prodiuseriais šnekėjome, kad nėra tokių buvę. Tai yra utopiška. Net nežinau, kaip paaiškinti“, – nuostabos neslėpė ji.

Ar šią situaciją Valerija ir jos komanda bandys spręsti teisiškai – dar nežinia. Šeštadienį Lenkijoje vyks „Eurovizijos“ finalas, paaiškėjus rezultatams, bus galvojama, ką daryti toliau.

„Man ta „Eurovizija“ pasibaigė su paskutiniu mano pasirodymu, man buvo svarbiausia, kad daina gerai suskambėtų, kad klipą nufilmuotumėme. Aš jau ruošiuosi naujiems projektams, įrašinėju savo kūrybos dainas, dirbu studijoje. Tai neturiu dabar laiko apie tai galvoti“, – kalbėjo V.Ilijinaitė.

Palyginkite Lenkijos ir Lietuvos atlikėjų dainas:

VIDEO: Scars are beautiful - Lidia Kopania
VIDEO: Valerija Iljinaitė - „Scars are beautiful“ - Nacionalinė Eurovizijos atranka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius