-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

THE PiXLS pristato eurovizinę dainą „Šaukt“: epicentre – esminis lūžis, kai užvaldo emocijos

Jau šį šeštadienį nacionalinės „Eurovizijos“ atrankoje išvydus žinomo atlikėjo ir autoriaus Mantvydo Sabaičio vedamą THE PiXLS, norėsis šaukt iš visų jėgų. Ši grupė savo gerbėjams padės tai padaryti pristatydama kūrinį „Šaukt“, kurio epicentre – esminis lūžis, kai vidinės emocijos tampa gerokai stipresnės už ramų pasitenkinimo džiaugsmą ir išsilieja kaip ugnikalnis.
„The PiXLS“
Grupė „The PiXLS“ / Ryčio Šeškaičio nuotr. / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Nors pagrindiniai grupės THE PiXLS nariai – vokalistas M. Sabaitis, gitaristas Kostas Balčiūnas, bosistas Martynas Garbačas – nėra scenos naujokai, į „eurovizinį“ pasaulį žengs pirmą kartą, o esamu sąstatu pasirodys antrąkart. Šį įvykį lydi ir dar vienas pirmas kartas: nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje nuskambėsiantis kūrinys „Šaukt“ puikuosis ir šiuo metu įrašinėjamame debiutiniame grupės albume.

„Esame įsitikinę, kad pagrindinę kūrinio žinutę turi išgirsti pats klausytojas ir kuo daugiau bei įvairiau kūrinys paliečia žmonių širdis, tuo jis reikšmingesnis. „Šaukt“ yra daina apie jausmų ekspresiją, laisvę, atvirumą ir pasirinkimus. Šis kūrinys yra gana paprastas, bet jis atsiskleidžia per santykį su klausytoju ir jo patirtis – juk daugeliui mūsų teko patirti jausmą, kai viduje sprogsta emocijos ir tiesiog norisi šaukt“, – sako grupės lyderis M.Sabaitis, pridurdamas, kad šis šauksmas – pilnas džiaugsmo ir energijos, įkraunantis ir pozityvus.

Ryčio Šeškaičio nuotr. /„The PiXLS“
Ryčio Šeškaičio nuotr. /„The PiXLS“

Nors dainos idėja gimė tuo metu, kai pasaulį vis dar kaustė nesibaigianti pandemija, dainoje „Šaukt“ nėra dramos. Atvirkščiai, – tai tarsi opozicija įvairiuose dailės kūriniuose vaizduojamam egzistencinio nerimo persmelktam šauksmui, parodanti, kad į kiekvieną gyvenimo reiškinį būtina žvelgti iš įvairių perspektyvų.

M. Sabaitis neabejoja, kad daina patiks ne tik tiems žmonėms, kurie nors kartą gyvenime šauksmu kaip ugnikalniu norėjo išlieti emocijas, bet ir roko mylėtojams, tiems, kurie mėgsta žodžių ir muzikos dermę, taip pat – muzikos kūrinius lietuvių kalba. „Tai – mūsų identitetas, o ir mes, lietuviai, dalyvaudami šiame konkurse ir jo atrankose jau ne kartą įrodėme, kokia gali būti universali ir muzikali mūsų dainų kalba. Nors neslėpsiu, – man asmeniškai kurti lietuviškai buvo tam tikras iššūkis, nes iki šiol didžiąją dalį kūrinių parašiau anglų kalba“, – sako grupės „THE PiXLS“ lyderis, pabrėždamas, kad tuo pačiu visi šie sudėtiniai dalykai „eurovizinėje“ aplinkoje leis pajusti ir suprasti, kaip kuriama muzika rezonuoja su platesne auditorija.

Grupė „The PiXLS“ / Ryčio Šeškaičio nuotr.
Grupė „The PiXLS“ / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Grupės „THE PiXLS“ nariai džiaugiasi turėdami galimybę dalyvauti nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje, prie šeštadienio pasirodymo dirbti kartu su scenos profesionalais, tačiau atskleidžia, kad šio etapo tikslas – ne užburti žiūrovus pasirodymu, o leisti išgirsti kūrinį tokį, koks jis yra. Jei klausytojų auditorija jį deleguos į kitą etapą, tuomet atlikimo visuma bus papuošta ir kitomis detalėmis.

„Tad šį šeštadienį kviesime visus išgirsti mūsų dainą, palaikyti, įvertinti ir kartu šaukti iš visų jėgų. Ypač, jei kūrinys patiks“, – sako grupės lyderis M.Sabaitis.

Grupė THE PiXLS susibūrė prieš keletą metų, pasaulį sukausčiusios pandemijos metu. Iki bendro kūrybinio kelio, grupės nariai kartu ir atskirai dalyvavo įvairiuose muzikos projektuose.

Unikaliu balso tembru pasižymintis vokalistas M. Sabaitis gerbėjams žinomas iš tokių projektų kaip MNTD, „My Favourite Gun“, „Kings of Leon Tribute LT“ ir kt. Elektrinės gitaros virtuozas K. Balčiūnas ir bosinės gitaros guru M. Garbačas ne kartą grojo su Lietuvos valstybinio simfoninio orkestru, žinomais lietuvių atlikėjais Povilu Meškėla, Česlovu Gabaliu, Jeronimu Miliumi, Džordana Butkute ir kt. Lietuvoje gitaristą K. Balčiūną buvo galima išvysti ir pasaulinio lygio žvaigždės Bonnie Tyler pasirodymuose bei įvairiuose miuziklų projektuose.

Nors THE PiXLS pavadinimas asocijuojasi su angliško žodžio „pixels“ trumpiniu, jame yra užkoduota matematinė formulė, išreiškianti grupės muzikos kūrimo paslaptis. Tai: begalybę variacijų ir kūrybinių idėjų simbolizuojanti matematinė konstanta Pi (3,14…), grupės narius išreiškiantis daugybos ženklas arba nežinomasis X bei svarbiausių kūrinio sudedamųjų dalių – žodžių (angl. „lyrics“) ir garso (angl. „sound“) – pirmosios raidės L ir S.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius