-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tik 15min: „Eurovizijos“ laimėtoja Netta Barzilai – apie skaudžias patyčias ir atrastą meilę

Ši mergina Europą itin ryškiai padalijo į dvi dalis. Izraelietei Nettai Barzilai pernai laimėjus „Euroviziją“, daugybė žmonių puolė žiauriai tyčiotis ne tik iš spalvingo jos pasirodymo, bet ir kūno sudėjimo. Kita pusė ją ėmė, tikrąja to žodžio prasme, garbinti už tai, jog ji išdrįso būti savimi ir nesivadovavo jokiais „standartais“. Tokia ji ir yra realybėje – linksma, žavi, negalvojanti, ką kas apie ją pagalvos, ir besimėgaujanti savo naujuoju gyvenimo puslapiu, kurį atvertė pergalė konkurse. Apie kardinaliai pasikeitusią kasdienybę N.Barzilai 15min davė išskirtinį interviu.
Netta Barzilai
Netta Barzilai / Daniel Kaminsky, Juliaus Kalinsko nuotr.

„Aš vis dar negaliu patikėti, kaip dabar atrodo mano gyvenimas“, – besijuokdama 15min sakė Netta Barzilai.

Ir iš tiesų jos kasdienybė atrodo lyg sapnas – paprasta mergina, kurios niekas visą gyvenimą nesuprato, kuriai sunkiai sekėsi užsidirbti dainuojant vestuvėse ir klubuose, dabar – didelei Europos daliai žinoma atlikėja.

2018-aisiais pergalę su kūriniu „Toy“ išplėšusi Netta Barzilai tąkart scenoje sukūrė tikrą šou. Spalvos, linksmos mimikos, žaismingi garsai, prasminga potekstė... Žinoma, kai kurie matė ir kalbėjo tik apie jos kūno linijas. Tačiau lygiai taip pat dainininkė tapo autoritetu ir gyvu pavyzdžiu, kad nereikia vadovautis kitų primetamomis taisyklėmis. Jūs tik pasižiūrėkit, kaip šis požiūris pasitarnavo jos atveju – mergina, kuri bijojo didžiosios scenos, visuomenės nepripažinimo, pasirodo, baiminosi visai be reikalo.

„Visuomet atsiras tų, kuriems nepatiksi. Bet tiems, kurie prieš „Euroviziją“ sakė, kad nieko nepasieksiu, kurie ir po konkurso apipylė mane įžeidžiais komentarais, noriu pasakyti – ačiū! Tik dėl jūsų tapau kaip niekada stipri, tik dėl jūsų pagaliau supratau, kokia graži esu viduje“, – šypsosi ji.

Netta Barzilai – įkvepianti. Ji ir toliau nepaliauja stebinti savo vidumi ir beprotiškomis mintimis – vasario pradžioje atlikėja pristatė pirmąją po konkurso dainą ir klipą „Bassa Sababa“, kuriame daug rožinės spalvos, blizgučių, pūstų suknelių ir... raganosių. Vienu iš jų ji laiko ir save.

Apie naują gyvenimą po „Eurovizijos“, mitingus prieš jos koncertus ir sutiktą širdies draugą – 15min interviu.

Daniel Kaminsky nuotr./Netta Barzilai
Daniel Kaminsky nuotr./Netta Barzilai

– Netta, dar praėjusiais metais buvai vestuvių ir naktinių klubų dainininkė, o dabar interviu su tavimi turiu laukti mėnesį...

– Atsiprašau, kad teko tiek laukti (juokiasi)... Pastarosios savaitės buvo labai užimtos!

– Tai kaip tau patinka tavo naujasis gyvenimas?

– Kažkokia beprotybė (šypsosi)... Mano, kaip muzikantės, kelias nebuvo lengvas. Mano įprasta diena prasidėdavo dirbant padavėja, tuomet vykdavau dainuoti į vestuves, kur pasirodymą baigdavau vidurnaktį, o po to dar iki paryčių koncertuodavau klube. O dabar... Dabar aš skraidau po pasaulį – koncertuoju Paryžiuje, o tada skubu į Šveicariją. Tai nerealu, kas vyksta mano gyvenime.

– Prie gausybės palaikymo, sulauki ir neigiamo dėmesio – žmonės daro mitingus prieš tavo pasirodymus...

– Esu 26-erių muzikantė, sulaukianti 10 tūkst. žinučių iš įvairių žmonių, kurie sako, kad mane myli, kad manęs nekenčia, kad aš nenusipelniau būti scenoje, esu per stora filmuotis savo muzikos klipuose...

Taip, kai kurie daro ir mitingus prieš mano koncertus. Dažniausiai susirenka kokie 3–4 žmonės. Nežinau, kodėl jie taip daro, bet dažniausiai tai liečia Izraelio temą. Visgi manau, kad tai yra patyčios. Mano siunčiama žinia niekada nebuvo politinė. O žmonės buriasi prieš mane dėl to, kad esu žydė. Tai rasistiška.

Užsienyje kai kur žmonės buriasi prieš mane dėl to, kad esu žydė. Tai antisemitiška.

Tačiau visos šios patirtys, naujas gyvenimas ir iššūkiai privertė mane suprasti, kad esu kur kas stipresnė, nei maniau.

Kartą sėdėjau įrašų studijoje ir staiga paprašiau sustabdyti visą darbą. Supratau, kad esu lyg rožinis raganosis! Kolegos nesuprato, ką aš čia nusišneku ir kokią tabletę išgėriau. Bet šis gyvūnas, turintis storą odą, bet švelnią vegetarišką sielą, bėgantis į problemas, o ne nuo jų besislepiantis, yra tai, kuo aš tapau per šiuos metus. Aš tapau raganosiu. Raganosis man taip pat padėjo parašyti mano naujausią dainą, nors prieš tai aš bijojau pasauliui parodyti savo kūrybą.

Daniel Kaminsky nuotr./Netta Barzilai
Daniel Kaminsky nuotr./Netta Barzilai

– Ar kada nors esi leidusi sau pasvajoti apie tokią karjerą, apie tokį gyvenimą, kurį turi šiandien?

– Aš niekada nedrįsau apie tai svajoti. Gražus sutapimas – šių metų „Eurovizijos“ šūkis yra „Dare to dream“ („Išdrįsk svajoti“ – liet.).

Tad seniau į savo galvą neįsileisdavau tokių svajonių. Mano vienintelis noras buvo pragyventi iš muzikos. Nors žinojau, kad esu ypatinga, nemaniau, kad kada nors būsiu suprasta. Žmonės visą gyvenimą mane nuvildavo, nes manęs nesuprasdavo. Bet nuėjau į realybės šou – į „Eurovizijos“ atranką, ir mano nuostabai – publika mane suprato!

– Po „Eurovizijos“ apie tave sužinojo milijonai žmonių. Ar tau patinka tas populiarumas? Nevargina?

– Aš tai dievinu. Man taip gera žinoti, kad mažos mergaitės į mokyklą eina pakelta galva, būdamos drąsesnės. Kai man buvo 9-eri, aš neturėjau jokio pavyzdžio. Tuo metu vyravo tik vienas grožio, stiliaus supratimas. Nemačiau nieko, kas būtų panašu į mane.

Be to, „Billboard“ pasirašinėdavo sutartis tik su lieknais europiečiais. O dabar, kai aš turiu sutartį su jais, jaučiu, kad dar pasaulis turi vilties. Merginos jaučiasi saugesnės, ima vis labiau pasitikėti savo talentais, savo nuomone. Tai nerealu. Gera žinoti, kad prie to prisidėjau ir aš. Viso to nebūtų be žinomumo.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Izraelio atstovė Netta Barzilai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Izraelio atstovė Netta Barzilai

„Billboard“ pasirašinėdavo sutartis tik su lieknais europiečiais. O dabar, kai aš turiu sutartį su jais, jaučiu, kad dar pasaulis turi vilties

– Po tavo laimėjimo, Europa tarsi pasidalijo į dvi dalis. Vieni tave dievino už tai, jog parodei tikrąją save, per savo dainą ištransliavai prasmingą žinią. Kiti – ne tik kad nesuprato tavo minties, bet ir ėmė rodyti neapykantą dėl spalvoto pasirodymo, tavo žaismingų mimikų, ėmė kritikuoti ir kūno linijas. Ar tokie komentarai tave skaudžiai palietė?

– Kaip ir minėjau, aš tapau kaip raganosis – įgavau imunitetą visam šiam purvui. Mano oda vis storėjo, storėjo, storėjo... Ir man jau neberūpi.

Žinot, kuo daugiau galvoju, kokia esu graži viduje, tuo mažiau kreipiu dėmesio į kitų žmonių nuomonę. Svarbiausia yra tai, ką pats jauti viduje. Jei aš savęs nemylėsiu, niekas kitas manęs niekada nemylės ir nesupras. Tai yra mano laimėjimas, kad aš tai supratau būdama tokia jauna.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Eurovizijos“ laimėtoją „stora boba“ pavadinusi Jurga Lago: „Čia tas pats, kas „dainuoti papais“

VIDEO: Netta - Toy - Israel - LIVE - Grand Final - Eurovision 2018

– Ar greitai atėjo šis supratimas?

– Tai nesibaigiantis procesas. Tai yra kelionė, kurioje bėgant laikui, keičiantis gyvenimui, sužinai vis naujų dalykų.

Kai man buvo 18 metų, buvau ką tik baigusi mokyklą, staiga susidūriau su savimi. Aplink mane nebebuvo daugybės bendraklasių ir mokyklos. Aš pasižiūrėjau į save ir supratau, kokia buvau nelaiminga visus tuos metus nuolat rūpindamasi, ką kiti žmonės apie mane galvoja. Dabar žinau, kad tai yra Matrica – ji nesvarbi, nes ji nėra reali. Tik tu pats esi svarbus.

VIDEO: 15min interviu su Izraelio atstove „Eurovizijoje“: apie patirtas patyčias ir kudakavimą nuo vaikystės

– „Eurovizijos“ metu Lisabonoje man minėjai, jog daug žmonių niekuomet tavimi netikėjo, sakė būti kaip Adele, Aretha Franklin, vilkėti juodas sukneles, kai tu norėjai būti popžvaigžde kaip Beyonce. Ką tie žmonės tau sako dabar?

– Aš tiems žmonėms dėkoju. Iš jų aš išmokau nekreipti dėmesio į kritiką. O jie... Jie, manau, jau nusigraužė nagus, kadangi taip klydo.

Galų gale, aš tapau tuo, kuo norėjau, tapau žinoma pasauliui. Todėl aš jiems dėkoju už tai, ką man teko dėl jų patirti, nes galiausiai tapau nepažeidžiama ir stipresnė nei bet kada.

– Turbūt po laimėjimo dauguma staiga panoro tapti tavo draugais?

– Aš turiu labai artimų žmonių ir komandos ratą. Turiu gal tris geriausius draugus, kurie supa mane kasdien. Jie buvo su manim prieš „Euroviziją“ ir jie bus su manim tada, kai suklupsiu. Tą žinau 100 procentų.

Daniel Kaminsky nuotr./Netta Barzilai
Daniel Kaminsky nuotr./Netta Barzilai

O tuos, kurie nori tapti mano draugais dėl kažkokios naudos, aš pamatau iškart, tam turiu puikius instinktus. Tačiau jei žmogus turi gerą širdį, galbūt jis taps mano tikru draugu, aš tam nesakau griežtai „ne“.

Žinot, aš vis dar gyvenu savo kambarioko bute, neturiu beprotiškai išlepinto skonio – visus pinigus skiriu muzikai. Aš gyvenu kitaip nei kitos garsenybės.

– Kaip manai, kaip pergalė „Eurovizijoje“ tave pakeitė ?

– „Eurovizija“ nepakeitė manęs. Ji tik mane sustiprino, padarė drąsesnę, privertė tikėti, kad galiu bet ką. Visa tai išgyventi buvo tikrai labai sunku. Aš nekalbu apie varžybas su kitų šalių atstovais, kalbu apie varžybas su savimi – tai buvo įtemptas darbas vis galvojant, kaip galiu pasirodyti geriau, kaip galiu tapti dar stipresne... Tai buvo puikus iššūkis, kurį man pavyko įveikti.

Antrasis iššūkis buvo po eurovizinio kūrinio išleisti naują dainą. Bet kiek matau, man tai irgi pavyko.

– Netta, „Eurovizijos“ atidarymo ceremonijoje ant mėlynojo kilimo buvai apsivilkusi nuotakos suknelę ir sakei ieškanti savo princo... Ar suradai?

– Taip, aš turiu vaikiną. Jo vardas Ilanas Ben Oras, ir jis yra labai mielas!

Ilaną sutikau po konkurso. Mums susipažinus bare, jis mane palydėjo namo ir ten pamatė visus prabangius sceninius kostiumus. „Kas tu esi?“ – paklausė jis manęs ir iki pat ryto rengė tikrą mados šou, besimatuodamas mano drabužiais.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Netta Barzilai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Netta Barzilai

– Vasario 1-ąją pristatei savo pirmą dainą ir klipą po „Eurovizijos“. Kodėl taip ilgai laukei?

– Aš be galo bijojau išleisti ką nors naujo po eurovizinės dainos „Toy“. Juk tai buvo mano pirmasis singlas! Eidama į konkurso atrankas dainavau koverius, su kuriais pasirodydavau vestuvėse... Ir laimėjau. Aš to nesitikėjau, nes maniau, kad mano muzika su looper'iu yra tokia avangardiška, nišinė, daugumai ji vis tiek nepatiks.

O į Lisaboną aš gavau puikių kompozitorių Dorono Medalie ir Stavo Begero kūrinį. Beje, pastarasis su manimi dirbo ir su naująja daina – jis tikras hitų kepėjas! Tad man, tada dar niekam nežinomai dainininkei, gauti jo kūrinį buvo nerealu. Daina išpopuliarėjo taip greitai...

Todėl išleisti savo dainą po visos šios sėkmės buvo sunku. Man reikėjo laiko suprasti, kas aš esu. Ir aš džiaugiuosi, kad tam skyriau tiek daug dėmesio. Dabar aš žinau, kad galiu rašyti savo kūrinius, galiu dalintis savo menu su visais.

Naujausioji Nettos Barzilai daina:

VIDEO: Netta - "Bassa Sababa" (Official Music Video) נטע ברזילי - באסה סבבה

– Salvadoras Sobralis pasauliui parodęs savo paprastumą laimėjo „Euroviziją“ 2017-aisiais, tu buvai visiškai kitokia, tačiau taip pat atėjai su svarbia žinia. Kaip manai, kas bus kitas nugalėtojas? Ko reikia pergalei?

– Mes su Salvadoru buvome panašūs tiesa, kurią skleidėme. Salvadoras atnešė savo nuoširdumą, aš taip pat parodžiau savo tikrumą. O kas laimės šiemet, neįsivaizduoju. Dar nemačiau daug atlikėjų.

– Netta, tai kokie tavo artimiausi planai?

– Planuoju daug, bet dar negaliu nieko atskleisti (juokiasi).

– Gal kada nors aplankysi ir Lietuvą?

– Manau, kad Lietuva turėtų pakviesti mane, ir aš tikrai atvažiuosiu!

TAIP PAT SKAITYKITE: Izraelio atstovės daina pasibaisėjusiam S.Sobraliui teko apdovanoti nugalėtoją Nettą: kaip ji reagavo?

TAIP PAT SKAITYKITE: Tel Avive princas Williamas susipažino su „Eurovizijos“ nugalėtoja ir sulaukė netikėtos dovanos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius