-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tradiciškai „Eurovizijoje“ gimtadienį minintis A.Giržadas šiemet sulaukė „The Roop“ siurprizo

Gegužės 17 dieną žurnalistas, laidų vedėjas, prodiuseris Audrius Giržadas paminėjo savo 57-ąjį gimtadienį, tradiciškai – „Eurovizijos“ dainų konkurse. Ta proga su juo 15min kalbasi ne tik apie šiųmetį suorganizuotą „The Roop“ siurprizą, bet ir praeitus įsimintiniausius eurovizinius gimtadienius bei šių metų sėkmės prognozes Lietuvai.

Radijo ir televizijos laidų žurnalistas, redaktorius, prodiuseris, laidų vedėjas A.Giržadas kasmet savo gimtadienį sutinka žvaigždžių apsupty – „Eurovizijos“ dainų konkurse. Šiemet, nors ir padarius pandeminę pertrauką, jis džiaugiasi galimybe sugrįžti ten, kur gimtadieniai švenčiami visai kitaip.

„Šis gimtadienis kitoks tuo, kad „Eurovizijoje“ švenčiu po dvejų metų pertraukos. Turėjau progą praeitą gimtadienį sutikti namuose, o dabar, jau kaip įprasta, sutinku „Eurovizijoje“, – juokiasi 15min kalbinamas žinomas vyras.

Šiųmetį savo gimtadienį laidų vedėjas sutiko euroviziniame burbule – kartu su delegacija, Lietuvos atstovais konkurse „The Roop“. Įvykusią šventę A.Giržadas lygina su švente pačių artimiausių žmonių būryje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Audrius Giržadas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Audrius Giržadas

„Tai buvo panaši patirtis – turime savo svetainę viešbutyje, prieš dieną visi susitikome, suvalgėme pyragaičių ir taip ramiai, jaukiai pabuvome“, – pasakoja prodiuseris.

Įsimintinas A.Giržadui buvo ir grupės „The Roop“ pasveikinimas. „Jie pasveikino tikrai labai įspūdingai, net nesitikėjau, bet gavau, kaip jau dabar suprantu, retą, tokį violetinį džemperį. Vėliau, grįžęs į viešbučio kambarį, juo apsitaisiau ir taip jaukiai sėdėjau“, – sako pašnekovas.

Būta ir ypač prašmatnių gimtadienių

Toliau su A.Giržadu žengiame atsiminimų takais į laikus, kai pandemija pasaulio dar nekaustė, todėl ir prodiuserio euroviziniai gimtadieniai smarkiai įvairavo – nuo darbinių iki prabangių.

Pats A.Giržadas pastebi, kad vis dėlto jam yra tekę gimtadienius minėti ir „aplink“ „Euroviziją“, t.y. dieną prieš ar po konkurso, tačiau dauguma jų buvo atšvęsti skirtingose pasaulio šalyse.

„Tie gimtadieniai buvo labai įvairūs, tarkim, esu atšventęs ir lėktuve, savo pačioje pirmojoje „Eurovizijoje“, kai skridome su grupe „InCulto“. Tada kapitonas sveikino ir Ericą Jennings, ir mane, nes mūsų gimtadieniai sutampa, gavome po taurę šampano, visas lėktuvas mums plojo.

Yra buvęs toks gimtadienis, kuris vyko tarp dviejų repeticijų, tai kaip ir neišėjo stipriai švęsti, nes kitą dieną turėjo būti pirmasis pusfinalis. Yra buvę taip, kad gimtadienis buvo labai prabangus – Kopenhagoje per raudonojo kilimo ceremoniją, atidarymą. Tuo metu Kopenhagos rotušėje vyko didžiulis, labai įspūdingas priėmimas, ten su visais švenčiau gimtadienį“, – šypsosi pašnekovas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Audrius Giržadas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Audrius Giržadas

Jeigu reikėtų rinktis tarp gimtadienio ir „Eurovizijos“, A.Giržadas sutinka – sprendimas būtų sunkus. Visgi po praeitų metų patirties jis padaręs savų išvadų.

„Pasakysiu atvirai – gimtadienio šventimą visada galima nukelti, o „Eurovizijos“ datas pakeisti yra kiek sunkiau“, – šypsosi jis.

Paprašytas įvertinti, tai visgi kokie šiemet yra Lietuvos šansai laimėti, A.Giržadas spėlioti nesiryžta. Kaip sako, „Eurovizijoje“ šie klausimai yra ypač slidūs.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„The Roop“ spaudos konferencija
Luko Balandžio / 15min nuotr./„The Roop“ spaudos konferencija

„Netgi jeigu jau matome, kad kas nors vertinimuose stovi pirmoje pozicijoje, dažnai atsitinka ir taip, kad pusfinalio ar finalo metu viskas apsiverčia ir pirmosios vietos susimaišo. Dėl to aš šių prognozių niekada stengiuosi nedaryti.

Tuo, kad Lietuva šiais metais tikrai gali pasiekti aukštą vietą, esu įsitikinęs ir labai to tikiuosi. Bet vėlgi – nutinka visokių stebuklų. Tos rizikos negali atmesti, dėl to procentėlį visada sau pasilieku“, – šypsosi prodiuseris.

Visas pokalbis:

VIDEO: Kone kasmet „Eurovizijoje“ gimtadienį sutinkančiam A.Giržadui šiemet siurprizą surengė „The Roop“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius