Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 22 /22:42

Paskutiniai „Eurovizijos“ atrankos pusfinalio dalyviai: pirmoje vietoje – Monika Liu

Šeštadienio vakarą buvo transliuojama trečioji ir paskutinė pirmojo „Pabandom iš naujo!“ projekto etapo laida, kurios pabaigoje paaiškėjo dar šeši dalyviai, patekę į nacionalinės atrankos pusfinalį.
Vilija Matačiūnaitė, Monika Liu, Lolita Zero, Gebrasy
Vilija Matačiūnaitė, Monika Liu, Lolita Zero, Gebrasy / Justino Stacevičiaus / LRT nuotr.

Trečioje atrankos į „Euroviziją“ laidoje dėl vietos pusfinalyje varžėsi dvylika atlikėjų. Dėl vietos pusfinalyje šįkart kovojo Gebrasy, „Mėnulio fazė“, Lolita Zero, Monika Liu, Rūta Loop, „Basas Pegasas“, Vilija Matačiūnaitė, Vasha, Emilija Valiukevičiūtė, Geleibra, Gintarė Korsakaitė ir Živilė Gedvilaitė.

Ką šioje laidoje labiausiai palaikėte jūs? Išreikškite nuomonę apklausoje:

Susumavus šio šeštadienio teisėjų ir žiūrovų balus, paaiškėjo, kurie šeši iš minėtų dvylikos atlikėjų pasirodys kitame atrankos etape.

Tai – Monika Liu, Rūta Loop, Lolita Zero, Gebrasy, Gintarė Korsakaitė ir Vilija Matačiūnaitė.

Komisijos balsų lentelė:

1. Monika Liu – 58

2. Vilija Matačiūnaitė – 44

3. Rūta Loop – 43

4. Gebrasy – 40

5. Lolita Zero – 27

6. Gintarė Korsakaitė – 23

7. „Basas Pegasas“ – 19

8. Vasha – 15

9. Geleibra – 10

10. „Mėnulio fazė“ – 6

11. Živilė Gedvilaitė – 4

12. Emilija Valiukevičiūtė – 1

Žiūrovų balsų lentelė:

1. Monika Liu – 2124

2. Lolita Zero – 1074

3. Rūta Loop – 586

4. Gebrasy – 576

5. Gintarė Korsakaitė – 497

6. „Mėnulio fazė“ – 349

7. Živilė Gedvilaitė – 253

8. Vasha – 222

9. „Basas Pegasas“ – 217

10. Geleibra – 216

11. Vilija Matačiūnaitė – 183

12. Emilija Valiukevičiūtė – 70

Bendri balai:

1. Monika Liu – 12

2. Rūta Loop – 10

3. Lolita Zero – 8

4. Gebrasy – 7

5. Gintarė Korsakaitė – 6

6. Vilija Matačiūnaitė – 5

7. „Basas Pegasas“ – 4

8. Vasha – 3

9. „Mėnulio fazė“ – 2

10. Živilė Gedvilaitė – 1

11. Geleibra – 0

12. Emilija Valiukevičiūtė – 0

Trečiojoje „Pabandom iš naujo!“ laidoje dalyvių pasirodymus komentavo ir vertino LRT populiariosios muzikos vyriausiasis redaktorius Ramūnas Zilnys, muzikologas, LRT OPUS vyresnysis redaktorius Darius Užkuraitis, LRT televizijos ir radijo laidų vedėja Gerūta Griniūtė, kompozitorius, muzikos prodiuseris Vytautas Bikus ir atlikėja Ieva Narkutė.

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos trečiosios laidos akimirkos – galerijoje (o laidos eigą ir komisijos komentarus rasite po ja):

Vakarą atidarė „Basas Pegasas“ su aktoriumi Mariumi Repšiu priešakyje. Laimę atrankoje grupė bandė su daina „Ponai“. „Ji yra apie visus pasaulio ponus, kurie gerai gyvena, valdo mus, o mes jiems paklūstame. Įdėjome daug darbo, todėl norisi maksimalaus rezultato“, – ambicijų neslėpė M.Repšys.

Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./„Basas Pegasas“
Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./„Basas Pegasas“

Antroji scenoje – atlikėja Rūta Loop su kūriniu „Call me from the Cold“. „Šioje dainoje žmogus ieško šviesos, o aš jam padedu tai padaryti, – pasakojo ji. – Svarbiausia man buvo pasirodyti su daina, kuria aš tikiu. Esu labai pasiruošusi šiais metais išvažiuoti į „Euroviziją“.

Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Rūta Loop
Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Rūta Loop

Atrankoje nutarė dalyvauti ir gerai žinoma atlikėja Vasha, kurios tikrasis vardas Gabrielė, konkursui pasirinkusi kūrinį „Nepaleidi“. „Tai daina apie meilę, apie meilę, turinčią vilties, ir labai tikiuosi, kad ji jus visus įkvėps, – kalbėjo Vasha. – Manau, kad užtikrintai darau tai, ką darau, o jaudulys būna, nes kiekvieną kartą lipdama į sceną noriu padaryti vis geriau, tad normalu, kad jis užvaldo.“

Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Vasha
Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Vasha

Dar vieną lietuvišką kūrinį pristatė ketvirta į sceną žengusi Gabrielė Urbonaitė-Geleibra. „Esu mergina, siekianti savo svajonės. Vienas žingsnelis link svajonės yra „Eurovizija“, todėl aš esu čia“, – pasakojo atlikėja. „Aš jaučiu tave“ – pačios atlikėjos sukurta daina. „Ji apie meilę žmonėms, apie jų buvimą, nors tu jų nematei ilgą laiką. Nors jų šalia galbūt nėra, tu juos jauti visą laiką“, – kūrinio idėją nusakė Geleibra.

Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Geleibra
Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Geleibra

Po keturių pasirodymą žodį tarė komisija.

Grupės „Basas Pegasas“ pasirodymą Ieva Narkutė apibūdino kaip viduriuką tarp „G&G Sindikato“ ir „Anties“: „Man pasirodė per konceptualu, per tolima nuo Europos, bet ne blogąja prasme, tiesiog gal per sudėtinga, per giliai užkabinta.“ Ieva išskyrė Rūtos Loop dainą, tiesa, teigė mananti, kad Rūta neparodė visų balso galimybių, kurias galėjo parodyti.

Rūtos Loop daina sužavėjo ir Darių Užkuraitį, vis dėlto jis patarė pagalvoti apie pasirodymo papildymą šokėjais. D.Užkuraitis gyrė ir Vashą. Tuo metu Geleibra, pasak Dariaus, paskendo šokėjų masėje. „O „Basas Pegasas“ – stiliaus makalynė, aprangos makalynė, bet man patiko, scenos veiksmas apgalvotas, galbūt tik būčiau ir į sceną įdėjęs daugiau balaganiškumo“, – kalbėjo komisijos narys.

Vytautui Bikui labiausiai iš pirmojo ketvertuko patiko Rūtos Loop daina – jis teigė prisimenantis priedainį, kitas kūrinio vietas: „Estetiškai skamba“. Vashos pasirodymą komisijos narys įvertino kaip labiau tinkamą radijo stotims, o ne didžiajai „Eurovizijai“.

Gerūta Griniūtė išskyrė ne tik Rūtos Loop, bet ir grupės „Basas Pegasas“ kūrinį: „Daina revoliucinga, įdomu būtų pamatyti „Eurovizijos“ scenoje.

Ramūnas Zilnys gyrė pirmuosius dalyvius, kad jie pagalvojo ne tik apie dainas, bet ir apie sceninius spendimus. „Baso Pegaso“ dainą komisijos narys išskyrė kaip intriguojančią. Ramūnui patiko ir Rūtos Loop kūrinio atmosfera: „Primena skandinavišką, alternatyviąją muziką“. Prakalbęs apie Geleibros dainą, R.Zilnys teigė, kad jausmas buvo toks, jog sugrįžo „Mokinukės“. O pasisakydamas apie Vashos pasirodymą, neslėpė: „Visą laiką bijojau, kad šokėjai išmes atlikėją.“

Į atranką sugrįžo Vilija Matačiūnaitė, kartą jau atstovavusi Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje“. Šįkart ji sėkmę mėgina su lietuviška daina „Šimtas ir vienas“. „Daina apie gyvenimą, meilę, simpatiją, empatiją, įvairias patirtis“, – pasakojo Vilija. Atlikėja teigė, kad į konkurso sceną žengia šventiškai nusiteikusi. „Man atrodo, kad tai yra tai, ko mums reikia – šviesos, taikos, vilties, aš to turiu labai daug ir tuo meilės pertekliumi noriu pasidalinti“, – sakė V.Matačiūnaitė.

Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Vilija Matačiūnaitė
Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Vilija Matačiūnaitė

Po Vilijos pasirodė Emilija Valiukevičiūtė, anksčiau jau dalyvavusi atrankoje. Šįsyk auditorijai atlikėja pristatė dainą „Overload“. „Ji įkvėpta sudėtingų momentų, apipinta metaforomis, yra apie viltį, tikėjimą, kad geresni laikai ateis. Norėjau visa tai perteikti su gitarų pagalba“, – kalbėjo mergina.

Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Emilija Valiukevičiūtė
Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Emilija Valiukevičiūtė

Gintarė Korsakaitė pirmą kartą atrankoje pasirodė būdama dar 16-metė. Šįkart į konkursą mergina atvyko su daina „Fantasy Eyes“: „Ji apie suvokimą, kad galiausiai esi stiprus atsispirti potraukiams, norams, impulsams, kurie, žinai, kad tau yra kenksmingi, apie gebėjimą pasakyti „ne“, išmintingumą ir meilę sau“, – mintimis dalijosi atlikėja, pridūrusi, kad norėjo geromis emocijomis alsuojančio kūrinio.

Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Gintarė Korsakaitė
Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Gintarė Korsakaitė

Dar viena vakaro dalyvė – Živilė Gedvilaitė. Anot jos, daina „Lioness“ – apie moters stiprybę, ką pasako ir pats pavadinimas. „Norime būti išgirsti, pastebėti, įvertinti. Galbūt nesinori gauti daug kritikos, bet sako, kad ji mus tobulina, svarbu, kad būtų pamokanti, teisinga“, – pridūrė atlikėja.

Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Živilė Gedvilaitė
Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Živilė Gedvilaitė

Po dar keturių kūrinių – ir komisijos komentarai apie juos.

Darius Užkuraitis teigė, kad geriausias iš šio ketvertuko jam pasirodė Vilijos Matačiūnaitės pasirodymas: „Manau, pastaraisiais metais ji atrado gerą balansą tarp to, kas iš tikrųjų jai patinka, ir pop muzikos, tą ji gerai derina, tą ir girdėjau. Galbūt tai nėra superhitas, bet tikrai šauni daina.“ Kitų dainų Darius komentuoti nepanoro – neslėpė, kad jos patiko kur kas mažiau.

Vilijos daina Vytautui Bikui taip pat patiko labiausiai iš pastarojo ketvertuko. „Tai pavyzdys, kad norint perteikti emociją, nereikia daug judėti“, – gyrė jis. Emilijai Valiukevičiūtei, jei ji patektų į kitą etapą, komisijos narys patarė pakelti tonaciją: „Esminės dainos vietos tiesiog per žemai.“ Gintarės Korsakaitės pasirodymą V.Bikus apibūdino kaip energingą ir kupiną gerų judesių. Tuo metu Živilės Gedvilaitės pasirodymui, pasak Vytauto, to judesio pritrūko: „Nes daina labai emocinga. Aš galvoju, kad tokių dainų „Eurovizijoje“ yra daug, taigi reikia surasti cinkelį, raziną, kuri išskirtų iš minios. Bet šitas kūrinys mums sukėlė tikrai teigiamas emocijas.“

Gerūta Griniūtė teigė, kad Živilės balse jai norėjosi daugiau lyderiškumo, o kūrinį apibūdino kaip klasikinę eurovizinę dainą. Teigiamai komisijos narė atsiliepė apie Vilijos pasirodymą: „Gražu, gera, saugu klausytis.“

Pasak Ramūno Zilnio, Gintarė scenoje atrodė pernelyg vieniša. Jis taip pat neslėpė, kad ši Vilijos daina jam patinka labiau nei „Attention“, su kuria atlikėja važiavo į didžiąją „Euroviziją“. Tuo metu Živilės pasirodyme Ramūnas pasigedo organiškumo: „Jai su energingu kūriniu nelabai sekėsi susidraugauti.“

Ieva Narkutė pasidžiaugė, kad šiemet Vilija nesislepia už pseudonimo, kaip aną kartą „Eurovizijos“ atrankoje, o jos dainą apibūdino kaip labiausiai įstrigusią iš minėto ketvertuko. „Daina – šviežias oro gūsis. Viliją pamačiau ir išgirdau naujomis spalvomis. Šią dainą norėčiau pakartoti vėl, o kitų trijų dainų pakartoti dar kartą nesinorės“, – žodžių į vatą nevyniojo Ieva.

Viena iš vakaro favoričių dar prieš transliaciją imta laikyti Monika Liu, į konkursą atėjusi su lietuviška daina „Sentimentai“. Šį vakarą ji pasirodė devinta. „Atėjau į „Euroviziją“, kad parodyčiau Europai, kaip skamba lietuvių kalba. Daina – tikrai labai sentimentali, ten apdainuoju moterį, kuri gyvena praeityje. Tiesa, aš labai bijau, nes nekenčiu konkursų, jaučiu didelę atsakomybę, bet labai noriu“, – prisipažino Monika Liu, dar pridūrusi, kad jau turi nusipirkusi bilietą į Italiją, kur vyks „Eurovizijos“ konkursas.

Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Monika Liu
Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Monika Liu

Po Monikos atėjo eilė pasirodyti taip pat vienu iš favoritų laikomam Audriui Petrauskui, prisistatančiam pseudonimu Gebrasy. Laimę atrankoje jis bando jau tikrai ne pirmą kartą, o pernai atrankoje sulaukė nemažai palaikymo. „Šiemet komanda ta pati kaip praėjusiais metais, todėl esu labai užtikrintas“, – teigė Gebrasy, šįsyk konkursui paruošęs dainą apie išsiskyrimą „Into Your Arms“.

Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Gebrasy
Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Gebrasy

Priešpaskutiniai scenoje – grupė „Mėnulio fazė“ ir jos lyderis Vladas Chockevičius. Vladas taip pat yra ūkininkas ir sako šią veiklą su muzika puikiai suderinantis. Anot atlikėjo, jo eurovizinė daina „Give Me a Sign“ yra apie viltį.

Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./„Mėnulio fazė“
Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./„Mėnulio fazė“

Atrankoje ir dar vienas sugrįžimas – paskutinė šį vakarą pasirodė Lolita Zero. Kaip teigė Gytis Ivanauskas, Lolita nusiteikusi laimėti. „Bus tokių žmonių, kurie rėks prie televizoriaus ekranų, kaip tokį pasirodymą vaikams paaiškinti, bet jei nemokate vaikams paaiškinti, kas yra scena, tai ne mano problema“, – teigė G.Ivanauskas ir pažadėjo, kad šis Lolitos šou su daina „Not Your Mother“ bus netikėtas ir nematytas.

Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Lolita Zero
Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Lolita Zero

Po paskutinių vakaro pasirodymų – ir paskutiniai komisijos narių komentarai.

Ieva Narkutė pasirodymą, kurį scenoje sukūrė Lolita Zero, apibūdino kaip psichoanalitinį: „Jeigu daryti keistai, tai kažkaip taip. Aišku, dainavimo nedaug, bet veiksmas scenoje patraukia akį, norisi išsiaiškinti, kur tai nuves.“ Komisijos narė negailėjo pagyrų Monikai Liu. „Jei einame su lietuviška daina, tai tarptautiniai žodžiai „milijonas“, „sentimentai“, „momentai“ gali būti tas raktas“, – svarstė ji.

Ramūnas Zilnys neslėpė iš dalies norintis kitame atrankos etape pamatyti Lolitą Zero. „Bet problema ta, kad tai ne daina, o tam tikras eksperimentinis kūrinys“, – visgi pridūrė jis. Kritiškas Ramūnas buvo „Mėnulio fazės“ atžvilgiu: „Atlikėjui pritrūksta ir kvapo, ir drąsos, kūrinys nepasirodė įspūdingas.“ Tuo metu kalbėdamas apie Monikos Liu dainą, R.Zilnys svarstė, kad galbūt tai atvejis, kai į „Euroviziją“ galime pabandyti siųsti lietuvišką kūrinį: „Hipnotizavo, prikaustė.“ Kaip stiprų pasirodymą komisijos narys išskyrė ir Gebrasy – pasak Ramūno, jo kūrinys įsimintinas, be to, jaučiasi atlikėjo ryžtas.

Apie Lolitos Zero pasirodymą teigiamai, nors ir pripažinusi, kad pati daina ne stipriausia, atsiliepė Gerūta Griniūtė: „Neina atplėšti akių.“ Kaip ir kiti komisijos nariai, ji taip pat pagyrė Moniką Liu: „Retro stilių puikiai valdo, gera klausytis, pati atrodo kaip graži „Oskaro“ statulėlė.“ Tuo metu „Mėnulio fazės“ pasirodymą G.Griniūtė sukritikavo, teigdama, kad „dainuojama šiek tiek sau“, o atlikėjui Gebrasy pažėrė pagyrų: „Puikiai valdo balsą, yra paaugęs.“

Komplimentų Monikai Liu negailėjo ir Vytautas Bikus – pasak vertintojo, tai pirmas kartas, kai lietuviškos eurovizinės dainos jam nesinori išversti į anglų kalbą: „Yra tarptautiniai žodžiai, prikaustė Monikos artistiškumas, buvimas savimi scenoje, daina puiki.“ Nors Vytautas taip pat pripažino, kad Lolitos Zero pasirodyme „dainos nėra“, visgi pridūrė, kad dalinai norėtų tokį šou išvysti „Eurovizijos“ scenoje: „Pasirodymas – tarp fantazijos ir košmaro.“ Kalbėdamas apie Gebrasy, Vytautas teigė, kad daina nebloga, tačiau pripažino manantis, jog ji nėra geresnė už pernykštę. „Bet jis tvirtai sudaro įspūdį, kad žino, ką daro. Tik atrodė, kad styginiai užgožia patį jo vokalą“, – komentavo V.Bikus.

Tuo metu Monikos Liu pasirodymą komentavęs Darius Užkuraitis pastebėjo, kad nors kūrinys yra retro stiliaus, vis dėlto joje netrūksta ir šiuolaikiškumo: „Skamba labai gražiai, puikus nebylaus kino aktorės įvaizdis, šauni daina.“ Gebrasy pasirodymą Darius apibūdino kaip akademišką: „Vienas scenoje, juoda apranga, daina kuo puikiausiai susiklausė.“ O Lolitos Zero pasirodymą komisijos narys įvardijo kaip neabejotinai provokacinį: „Vieni priims, kiti ne. Tikėjausi linksmybių, o čia, prašau, psichoanalitika.“

Finalas – vasario 12-ąją

„Pabandom iš naujo!“ komisijos narys Darius Užkuraitis dar prieš transliaciją teigė esąs įsitikinęs, kad trečiojoje laidoje konkursantai iškėlė aukštą kokybės kartelę. Kai vienoje scenoje susitinka toks didelis būrys scenos veteranų – garantuota ne tik nuožmi dalyvių konkurencija, bet ir ilgai išlauktas džiugesys žiūrovų ausims ir akims.

„Po gana liūdnokos antrosios atrankos laidos, maloniai nustebino trečioji. Čia jau tikrai buvo iš ko rinktis. Svarbiausia – daugelis atlikėjų suprato, kad jie atėjo į „Euroviziją“, o ne užlipo į eilinę koncertinę sceną. Manau, kad bent keli šios laidos pasirodymai tikrai papuoštų ir nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ finalą“, – sakė D.Užkuraitis.

Primename, kad pirmąjį atrankų šeštadienį kelialapį į atrankos pusfinalį iškovojo Erica Jennings, Augustė Vedrickaitė, Urtė Šilagalytė, Joseph June, Mary Mo ir Elonas Pokanevič.

Po antrosios atrankos laidos bilietu į pusfinalį džiaugiasi Ieva Zasimauskaitė, Titas ir Benas, Justė Kraujelytė, Emilijana, „Queens of Roses“ ir „Moosu X“.

Pirmieji devyni pusfinalio dalyviai susikaus jau sausio 29-ąją. Antrasis pusfinalis su dar devyniais dalyviais numatytas vasario 5-ąją. Dar po savaitės, vasario 12-osios vakarą, „Pabandom iš naujo!“ finale jėgas surems aštuoni finalininkai. Paskutinės laidos metu paaiškės atlikėjas ar grupė, atstovausiantys Lietuvai didžiojoje šiųmetėje „Eurovizijoje“.

Balsuoti už labiausiai patikusią dainą žiūrovai gali skambindami arba siųsdami trumpąsias žinutes. Iš vieno mobilaus telefono numerio per vakarą galima atiduoti daugiausia penkis balsus. Žiūrovų balsavimo rezultatai, kaip ir komisijos balai, skelbiami laidos pabaigoje.

Už žiūrovų skambučiu ir trumpąsias žinutes surinktų lėšų dalis, kuri tenka LRT, bus skirta nacionalinę atranką laimėjusiam atlikėjui ar grupei. Asociacija LATGA dainos nugalėtojos autoriui skirs 5000 eurų dydžio piniginį prizą.

„Eurovizijos“ konkurse, kuris gegužės 10-14 dienomis vyks Italijos mieste Turine, susirungs 41 šalies atlikėjai. Tai – dviem valstybėmis daugiau nei praėjusių metų gegužę, kai „Eurovizija“ įvyko Roterdame. Po pertraukos į konkursą grįžo Armėnija ir Juodkalnija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius