Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 02 17 /23:15

Po aršios kovos paaiškėjo, kas kausis „Eurovizijos“ pusfinalyje

„Eurovizija“ vis labiau įgauna pagreitį. Šeštadienio vakarą vyko paskutinis ketvirtfinalis, kuriame kovėsi 12 dalyvių. Tik 6 atlikėjai, už kuriuos daugiausiai balsavo komisija ir žiūrovai, pateko į pusfinalį.
„Saulės kliošas“, Monika Marija Paulauskaitė, Ieva Zasimauskaitė, Gabrielius Vagelis
„Saulės kliošas“, Monika Marija Paulauskaitė, Ieva Zasimauskaitė, Gabrielius Vagelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Sėkmingai pirmą etapą įveikę dalyviai, su dar stipresniais konkurentais ir vis reiklesne komisija šeštadienio vakarą susitiko LRT.

Šįkart į sceną pasirodyti lipo: Živilė Gedvilaitė, Audrius Petrauskas, Agnė Michalenkovaitė, „Saulės kliošas“, Greta Zazza, Ruta Loop, Marija Grabštaitė, „The Roop“, Elizabeth Olshey, Monika Marija, Gabrielius Vagelis, Ieva Zasimauskaitė.

Dalyvius vertino keturių žmonių komisija. Tai – Monika Linkytė, Vaidas Baumila, Vaidas Stackevičius, Ramūnas Zilnys.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balus, paaiškėjo, kurie šeši dalyviai kausis nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pusfinalyje:

1. Ieva Zasimauskaitė (12 balų)

2. Monika Marija (10 balų)

3. „Saulės kliošas“ (8 balai)

4. „The Roop“ (7 balai)

5. Marija (6 balai)

6. Gabrielius Vagelis (5 balai)


7. Greta Zazza (4 balai)

8. Audrius Petrauskas (3 balai)

9. Elizabeth Olshey (2 balai)

10. Agnė Michalenkovaitė (1 balas)

11. Živilė Gedvilaitė (0 balų)

12. Ruta Loop (0 balų)

Primename, kad praėjusį šeštadienį paaiškėjo pirmieji šeši dalyviai, kurie pateko į atrankų pusfinalį. Šio šeštadienio laimingasis šešetas pusfinalyje kovos su Kotryna Juodzevičiūte, Jurgiu Brūzga, Godo, Paula, „Twosome“, Silvija ir GeraiGerai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Monika Linkytė „Eurovizijos“ filmavime nesuvaldė ašarų

Pirmoji į sceną žengė Živilė Gedvilaitė su kūriniu „Melody“. Čia ji pasirodė pasipuošusi balta, pūsta suknele ir šou nerengė – tiesiog viena stovėjo scenoje.

„Pirmą kartą mačiau jūsų pasirodymą, turbūt esu pats objektyviausias, nes iš pirmo įspūdžio pasakysiu, kaip man atrodo. Žiūrėjau į ekraną, tai atrodė pakankamai užtikrintai, tvirtai. Galbūt daugiau dėmesio paskyrus darbo su kamera, pastiprintų įspūdį. Bet šiaip man jūsų pasirodymas labai patiko“, – Vaidas Stackevičius.

„Klausiausi dainos pirmą minutę žiūrėdamas į sceną, šiek tiek užhipnotizuotas jūsų balso. Vėliau žiūrėjau į ekraną – jūs esate labai telegeniška. Į jūs gera žiūrėti, jūs gerai dainuojate. Man asmeniškai, nežinau, ar yra ta daina, tegul tą nusprendžia žiūrovai“, – antrino Vaidas Baumila.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Živilė Gedvilaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Živilė Gedvilaitė

Kitas pasirodė Audrius Petrauskas su daina „In My Bones“. Jam talkino šalimais stovintis gitaristas bei trys pritariantieji vokalistai. Atlikėjas atliko pozityviai nuteikiantį popkūrinį, su puikiai įsimenančiu priedainiu.

„Man patiko pasirodymas. Šiaip „Eurovizijoje“ daugiau dėmesio sulaukia žinomesni atlikėjai, o Audrius nėra garsiausias atrankos dalyvis. Bet man smagu, kad esi pastebimas. Man daina labai patiko, šiandien dar labiau. Pasirodymas šįkart energingesnis. Jūs atrodote puiki komanda. Jūs turite geraširdžio skauto veidą, jūs transliuojate šią žinią. Šiai gražiai, jaukiai dainai, kuri dar labai įkyriai įsimenate, tobulai tinkate“, – sakė Ramūnas Zilnys.

„Jūs tikrai labai mielai atrodote. Kyla šypsena tik pažiūrėjus į jus. Jūs dainuojate beprotiškai švariai, intonacija puiki. Jūsų pasirodymas tikrai turėtų keliauti toliau“, – kalbėjo Monika Linkytė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Audrius Petrauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Audrius Petrauskas

Atėjo ir Agnės Michalenkovaitės eilė su daina „Going on“. Pasipuošusi blizgančia suknele, atlikėja atliko šiuolaikišką, elektroninės muzikos melodijų kupiną kūrinį. Tiesa, dainininkei teko pajusti streso – vos pradėjus dainuoti, jos mikrofonas buvo išjungtas, tad teko kartoti pasirodymą.

„Man patiko pasirodymas, galbūt ne mano stilistikos daina. Bet jūs turite labai gerą ir galingą balsą, aukštos natos verčia iš koto. Ir šiaip jūs esate labai graži“, – kalbėjo Monika Linkytė.

„Manau, kad gera daina, atlikėja, aranžuotė. Bet man susidaro įspūdis, kad Agnė neišspaudžia visko iš savo balso. Esu girdėjęs, kaip ji gali dainuoti, jaučiu, kad kažkas stabdo“, – sakė Ramūnas Zilnys.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Agnė Michalenkovaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Agnė Michalenkovaitė

Tuomet pasirodė tikri scenos vilkai grupė „Saulės kliošas“ su lietuvišku kūriniu „Įkvėpk ir nepaleisk“. Po aštuonerių metų į konkursą grįžę muzikantai dėl savo profesionalumo abejoti neleidžia. Kaip ir praėjusį kartą, taip ir šįkart ant scenos pasirodė visa grupė – su pianistu, būgnininku, didžėjumi ir žaviąja Juste Starinskaite.

„Žinau, kad šia grupe galima pasitikėti, net ir šiandien išsiųsti į konkursą. Pasirodymas netgi dar geresnis nei praėjusį kartą. Justė daugiau juda, jai labai tinka šokti. Daina – kitokia. Iš prodiusavimo pusės tai skamba šiuolaikiškai. Jei pakliūsite į konkursą Portugalijoje, pavarysite gerai“, – sakė Vaidas Baumila.

„Aš galiu prisijungti prie komplimentų. Daina nepaleido manęs. Man patiko nuo pat pradžios iki pabaigos. Viskas puikiai derėjo, režisūra – pradžia, vidurys, pabaiga – viskas išpildyta. Šita daina gali keliauti ne tik į finalą, bet ir toliau. Jūs buvote nuostabūs“, – sakė Vaidas Stackevičius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./ „Saulės kliošas“
Luko Balandžio / 15min nuotr./ „Saulės kliošas“

Švedijoje gyvenanti atlikėja Greta Zazza grįžusi į sostinę filmavimui atliko dainą „Broken shadows“. Apsivilkusi juodą klasikinę suknelę, ji savo jausmingą kūrinį atliko tiesiog stovėdama viena scenoje.

„Graži daina, galingas pasirodymas, viskas čia gerai. Nežinau, ką čia bepridurti. Šis pasirodymas pasirodė šįkart stipresnis. Nieko nereikia keisti“, – kalbėjo Ramūnas Zilnys.

„Labai svajingas pasirodymas, viskas išpildyta, graži suknelė, gražus balsas. Tokia gana standartiška daina, bet žiūrovams tai duoda užtikrintumo. Turiu pastebėjimą dėl aukštų natų – kai kur atrodo per aukštai jums natos, kitur – jau nelabai, gal reiktų dar paieškoti, kaip galima būtų pakeisti“, – sakė Monika Linkytė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Greta Zazza
Luko Balandžio / 15min nuotr./Greta Zazza

Šįkart Ruta Loop dainą „Positive thoughts“ atliko kitaip – atkreipė dėmesį į praėjusiame etape išsakytas komisijos pastabas, didžiulės dėžės į sceną nebeatsivežė. Šįkart ji laisva judėjo, nuotaikingai šoko ir visiškai atspindėjo savo dainos emociją ir žinutę.

„Daina visiškas eurovizinis cukrus, bet miela, graži. Manau, kad loop‘erio jums kūrinio pradžioje nereikia, vis tiek konkurse negali būti gyvo garso, turi būti muzikos įrašas. Tai pradžioje jums to įrankio tikrai nereikia“, – sakė Ramūnas Zilnys.

„Žmonėms susidaro įspūdis, kad kai konkurse nėra žinomų vardų, tai „Eurovizija“ praranda profesionalumą. Bet manau, kad šios atrankos yra pačios stipriausios, tokie švarūs vokalai, tokie pasirodymai įmantrūs, skirtingi, gera jų klausytis ir žiūrėti. Esu nustebęs, kaip per metus šoktelėjo lygis. Ačiū „Eurovizijai“ ir atlikėjams, kurie parodo, kaip reikia dirbti, koks šiuolaikinis prodiusavimas. Rūta, tavo pasirodymas buvo labai geras, kėlei šypseną, ačiū už pasirodymą“, – kalbėjo Vaidas Baumila.

Luko Balandžio / 15min nuotr./ Ruta Loop
Luko Balandžio / 15min nuotr./ Ruta Loop

„X Faktoriuje“ išgarsėjusi Marija Grabštaitė pasirodė su daina „This Love“. Praėjusį kartą pasipuošusi juodais drabužiais, šįkart atlikėja buvo kur kas ryškesnė – apsivilko raudonas kelnes ir rausvą blizgantį švarkelį. Šįkart ji atsinešė ir išskirtines vizualizacijas, kurios keitėsi su jos judesiu.

„Man patiko vizualizacijos. Tik gal ne viską pavyko nufilmuoti tinkamai, gal reiktų paskirti filmavimui repeticijų. Jautėsi, kad energijos buvo, bet norėjosi jos daugiau. Nepakankamai stipriai ištransliavote, trūko jėgos. Šioje laidoje daug stiprių dainų, todėl reiktų ieškoti išskirtinumo, kad po jūsų pasirodymo žiūrovui būtų ką papasakoti. Dabar daina rizikuoja paskęsti“, – kalbėjo Vaidas Stackevičius.

„Aš galvoju, kas nutiko. Manau, kad Marija šiandien persistengė, buvo vietų, kurių nepavyko sudainuoti. Šįkart pasirodymas buvo energingesnis, bet judesio sąskaita nukentėjo vokalas. Tebemanau, kad ši daina turi potencialo. Bet ar patirties stoka, ar jaudulys, bet buvo dalykų, ką reiktų taisyti“, – sakė Ramūnas Zilnys.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Marija Grabštaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Marija Grabštaitė

Grupė „The Roop“ su daina „Yes, I do“ pasirodymo nuo praėjusio sykio beveik nekeitė – vėl pasirodė su pilnu grupės sąstatu, energingu ir nuoširdžiu šou. Tik šįkart grupės lyderis Vaidotas buvo didžiąją dalį pasirodymo apšviestas raudona spalva – matyt, simbolizuojančia skausmą, nes daina – apie periodą, kai jis sirgo depresija.

„Labai aiškus ir įsimenantis priedainis – tai labai svarbu „Eurovizijoje“. Šis pasirodymas labai išsiskyrė iš vakaro dainų. Daina turi gražią žinutę“, – sakė Monika Linkytė.

„Man buvo labai gera klausytis šio kūrinio. Kas dar svarbiau – buvo visada įdomu. Režisūra išlaikė žvilgsnį nuo pradžios iki pabaigose. Nepriekaištingai atliktas kūrinys“, – sakė Vaidas Stackevičius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„The Roop“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„The Roop“

Kita į sceną žengė Elizabeth Olshey su daina „Bejausmis“. Atlikėja pasipuošė paprasta juoda suknele ir jausmingai atliko savo kūrinį.

„Labai trapi, melancholiškai nuteikianti daina. Man patinka tokios svajingos melodijos. Norėčiau palinkėti drąsos. Atrodo, kad apie pergalę galvojate labai tyliai. Jūs turite unikalų balsą, jis labai švelnus, minkštas – leiskite mums juo gėrėtis“, – sakė Monika Linkytė.

„Kasmet „Eurovizijos“ atrankoje turime kūrinių, kurie yra kitokie. Tokie buvo Godo, Luko, ir jūsų. Kitoks ne visada gerai. Pernai išsiuntėme į konkursą kitokią dainą, bet ir jį laimėjo kitoks pasirodymas. Bet iš veido nemačiau degančios ambicijos“, – sakė Ramūna Zilnys.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Elizabeth Olshey
Luko Balandžio / 15min nuotr./Elizabeth Olshey

„Lietuvos balso“ nugalėtoja Monika Marija Paulauskaitė į sceną vėl žengė su Ericos Jennings daina „The Truth“. Praėjusį kartą kritikos dėl aprangos sulaukusi dainininkė šįkart ją pakeitė – pasipuošė dailiu baltu kostiumu.

„Dėl darbų ir kelionių negalėjau pasidomėti atrankomis. Bet matydamas kūrinius ir pasirodymus, suprantu, kad teks pasidomėti. Apie Monikos atvejį žinojau, nors dainą dabar girdėjau pirmą kartą. Kūrinys yra stiprus, man labai patiko, kaip Monika Marija jį atliko. Kažkokiu momentu jaučiausi, kad daina nunešė mane, bet kažko trūko, kad išskrisčiau. Šiaip reiktų pagalvoti, kas pastiprintų dainos įspūdį“, – sakė Vaidas Stackevičius.

„Tikriausiai pirmą kartą šią vakarą man po kūną lakstė šiurpuliukai. Esu visiška jūsų balso fanė. Visgi manau, kad esi stipresnė nei daina, bet gal tai nėra bloga. Man norėjosi į tave žiūrėti“, – kalbėjo Monika Linkytė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė

Toliau scenoje pasirodė Gabrielius Vagelis su kūriniu „The Distant“. Atlikėjas kaip ir praėjusį sykį, taip ir šįkart itin jausmingai atliko dainą.

„Man pasirodė keistos vizualizacijos. Atrodė kaip nėščios šokančios merginos. Nors daina labai stipri. Norėtųsi, kad labiau bendrautum su kameromis ir žiūrovais. Atrodė, kad kartais akys tolimos, žiūrinčios į apačią“, – sakė Vaidas Baumila.

„Manau, kad reikia atsikratyti vaizdo projekcijos, tas vaizdas nesuveikė. Bet visa kita – tik pirmyn. Man norėtųsi pamatyti, ką galite dar padaryti atrankose“, – sakė Ramūnas Zilnys.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gabrielius Vagelis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gabrielius Vagelis

Paskutinė savo eurovizinį pasirodymą surengė Ieva Zasimauskaitė su daina „When we‘re old“. Kaip ir pirmajame etape, atlikėja dainavo atsisėdusi ant grindų – paprastai, jaukiai ir nuoširdžiai. Į dainos pabaigą ji atsistojo, ėmė dainuoti dar stipriau, o už jos nugaros buvo rodomi įamžinti jos tėvai ir seneliai.

„Tai kad nežinau, ką pasakyti. Labai svajinga ir gražu. Kaip galima jausti iš mano akių, tai palietė“, – braukdama ašaras sakė Monika Linkytė.

„Noriu padėkoti Ievai už šį pasirodymą. Ieva visada buvo dainininkė, kurios pasirodymų laukiau, niekada nenuvylė, nenuvylė ir šis. Labai stipri Vytauto Bikaus daina, jaukus, geras atlikimas. Buvo gera klausytis“, – sakė Vaidas Stackevičius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius