-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krepšininkas Jonas Valančiūnas tapo labdaringos Aleksandro Pogrebnojaus kolekcijos modeliu

Beveik prieš du mėnesius dizaineris Aleksandras Pogrebnojus ėmėsi kilnios misijos. Specialiai Rimanto Kaukėno paramos fondui sukūręs stilingų marškinėlių ir suknelių kolekciją, jis ragino įsigyti jo kurtus drabužius ir taip paaukoti sunkiai sergantiems vaikams.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Roberto Raudonikio nuotr.

Prie šios idėjos palaikymo jau spėjo prisijungti ne vienas žinomas žmogus, tarp jų – garsūs sportininkai, pramogų ir šou verslo atstovai. Modeliu tapo ir krepšininkas Jonas Valančiūnas. Trečiadienį jis dalyvavo specialioje fotosesijoje, kurioje įsiamžino su dizainerio kurtais marškinėliais. 

„Jonui tikrai labai tinka šie marškinėliai, tačiau svarbiausia čia – idėja, solidarumas. Jono, kaip žmogaus, noras prisidėti prie gražios iniciatyvos. Taip juk daromas geras darbas“, – Žmonės.lt sakė A.Pogrebnojus. 

Jonui tikrai labai tinka šie marškinėliai, tačiau svarbiausia čia – idėja, solidarumas. Jono, kaip žmogaus, noras prisidėti prie gražios iniciatyvos. Taip juk daromas geras darbas

Krepšininkui fotografuotis teko ne pačiomis palankiausiomis sąlygomis – fotosesija buvo numatyta lauke, o tądien oras pasitaikė ypač lietingas. Tačiau lietuviškas klimatas neišgąsdino krepšininko ir net priešingai – nuotraukoms suteikė išskirtinumo. 

„Fotografavome Vilniaus dailės akademijos balkone. Nuotraukoje – krepšinio žvaigždė, o fone matyti Šv.Onos bažnyčia. Viskas susiję, viskas lietuviška, o ir lietus atspindi dabartinę vasarą“, – sakė dizaineris. 

Marškinėlius jis nusprendė išmarginti beveik prieš pusšimtį metų grafikės Birutės Žilytės ir Algirdo Steponavičiaus sieninės tapybos fragmentais, kurie puošė legendinę sostinės kavinę „Nykštukas“ ir darbu, kurį galima pamatyti Valkininkų sanatorijoje „Pušelė“ (2015-aisiais ši unikali sieninė tapyba įtraukta į valstybės saugomą nekilnojamojo kultūros paveldo sąrašą).

Kiekvieno dydžio kolekcijos drabužių išleista tik po 30 egzempliorių, jie parduodami prekybos centre „Panorama“ esančioje „Sportland“ parduotuvėje. 

Visos lėšos, gautos už parduotus A.Pogrebnojaus kurtus drabužius, yra skiriamos likimo nuskriaustiems, R.Kaukėno paramos fondo globojamiems, onkologinėmis ligomis sergantiems, vaikams. Už šiuos pinigus vaikams yra perkami reikalingi vaistai, suteikiama psichologinė pagalba, pildomos vaikų svajonės. 

A.Pogrebnojus planuoja į projektą įtraukti ir daugiau žinomų žmonių, tarp kurių galima tikėtis išvysti ir kitų pasaulinio garso sporto žvaigždžių.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Aleksandras Pogrebnojus pristatė labdaringą suknelių ir marškinėlių kolekciją
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Aleksandras Pogrebnojus pristatė labdaringą suknelių ir marškinėlių kolekciją

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius