-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

1000-ojo „Teleloto“ pristatymui Sigutis Jačėnas pasipuošė kostiumu, prieš 19 metų vilkėtu pirmoje laidoje

Trečiadienį priešpiet Vilniuje surengti vėlyvi spaudos pusryčiai, kuriuos organizavo loterijos „Teleloto“ atstovai. 1000-ojo lošimo proga organizuotuose pusryčiuose dalyvavo loterijos įkūrėjas Antanas Muraška, legenda tapęs pirmasis loterijos laidos vedėjas Sigutis Jačėnas, ilgametis laidos prodiuseris Audrius Giržadas bei laidos vedėjas Vytenis Sinkevičius. Jie pasidalino loterijos įkūrimo prisiminimais bei įdomiais faktais.
Sigutis Jačėnas
Sigutis Jačėnas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Vytenis Sinkevičius, Antanas Muraška, Sigutis Jačėnas ir Audrius Giržadas
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Vytenis Sinkevičius, Antanas Muraška, Sigutis Jačėnas ir Audrius Giržadas

„90-aisiais pradėjome daryti loteriją, kuri buvo pakankamai sėkminga. Tada mes šauniai papildėme Lietuvos tautinio olimpinio komiteto biudžetą, nors tai tebuvo momentinė loterija. Vėliau amerikiečiai pasiūlė įdiegti online sistemą Lietuvoje – tą mes sėkmingai ir padarėme“, – sakė A.Muraška.

„Geriausi man prisiminimai siejasi su loterijos pradžia, kuri buvo labai įspūdinga – Lapės, mažas kaimelis prie Kauno, o čia – amerikonai, akis tik išpūtėme! Tai buvo bene pirmasis užsienietiškas projektas, atvežtas į Lietuvą. Tasai pradžios entuziazmas atmintyje man išlikęs iki šiol“, – savo įspūdžiais dalijosi A.Giržadas.

Nuotaikingų pusryčių metu visi norintys galėjo nusifotografuoti prie popierinio „Sigučio Jačėno“, šalia kurio pozavo ir tikrasis S.Jačėnas, pasirodysiantis jubiliejinėje loterijos laidoje.

Jis pasidalino prisiminimais iš tų laikų, kuomet dirbo „Teleloto“ vedėju – juokėsi, kad gatvėje jį žmonės pasitikdavo ne žodžiu „labas“, o „skambutis“.

Tai, anot Sigučio, iš pradžių keldavo šypseną, o vėliau jau ir pabodo, tačiau, esą, legendinė frazė eteryje jam išsprūsdavo visiškai natūraliai ir spontaniškai. „Ir kaskart skirtingai emocionaliai“, – juokėsi S.Jačėnas.

Į pusryčius jis atėjo pasipuošęs devyniolikos metų senumo pilku kostiumu – paaiškėjo, kad šis jam buvo specialiai pasiūtas pirmajai laidai.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Sigutis Jačėnas
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Sigutis Jačėnas

„Šis kostiumas yra tų laikų, jį man siuvo patys geriausi siuvėjai. Šį kostiumą apsivelku tik ypatingomis progomis. Pamenu, tada man pasisekė – buvau 33-ejų, bedarbis.  Nuvažiavau į atranką, o vėliau sulaukiau malonaus skambučio. Tas mėnuo buvo išties šaunus, nesupratau angliškai, todėl Audrius man versdavo“, – juokėsi prisiminimais dalindamasis S.Jačėnas.

„Pamenu, pirmasis aukso puodo laimėtojas atvažiavo su apsauga – manė, kad taip ir gaus į rankas visą puodą. Net nesapnavau, kad vėl teks sėdėti „Teleloto“ draugijoje“, – pridūrė šypsodamasis S.Jačėnas.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Audrius Giržadas, Sigutis Jačėnas, Antanas Muraška
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Audrius Giržadas, Sigutis Jačėnas, Antanas Muraška

Įdomūs „Teleloto“ faktai:

Loterija buvo įkurta tam, kad paremtų Lietuvos olimpinį judėjimą. Iš viso Lietuvos sportui lošimų bendrovė jau yra skyrusi 48 mln. eur.

„Teleloto“ yra vienas seniausių žaidimų nepriklausomos Lietuvos istorijoje. Jis vyksta nuo 1996 m. balandžio mėnesio. Pirmąsias „Teleloto“ laidas kūrė JAV prodiuserinė kompanija „Goodson productions“, tačiau žaidimas buvo statiškas ir neazartiškas. 2002 m., kai loterija tapo UAB „Olifėja” kūriniu, pereita prie dabartinio – interaktyvaus formato, atsirado daugybė prizų, nuolatos keitėsi salės žaidimai.

„Teleloto“ bilieto viršuje esančios raidės M J R G Ž reiškia olimpinių žiedų spalvas – mėlyną, juodą, raudoną, geltoną ir žalią. Šios spalvos panaudotos ir kuriant „Teleloto“ logotipą.

Pirmasis žaidimo vedėjas buvo aktorius Sigutis Jačėnas. Jis savo emocingu šūksniu – „Skambutis!“ bei kiekvieną savaitgalį į filmavimo studiją įvairuotu automobiliu tapo to meto „žvaigžde“. Pats S. Jačėnas juokauja, kad sekmadieniais jis tarsi būdavo kiekvieno lietuvio namuose. Pirmasis „Teleloto“ vedėjas į „Teleloto“ studiją grįš šį sekmadienį – specialiai šventinio lošimo proga.

Žaidimą taip pat yra vedę Dainius Martinaitis, Marijus Žiedas, Rimas Valeikis, Marius Jampolskis, Jonas Radzevičius, Gabrielė Bartkutė ir kiti. Kai kuriems jų loterijos vedėjo darbas nutiesė kelią į populiarumą.

Per 19 metų loterijos žaidėjai laimėjo 4 200 automobilių, 33 namus, 11 butų, 8 čekius butui pirkti (po 300 tūkst. Lt), 157 aukso puodus, iš jų - 113 milijoninių (litais), dešimtis tūkst. daiktinių prizų, net 63 žaidėjai tapo milijonieriais (skaičiuojama litais).

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Vytenis Sinkevičius
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Vytenis Sinkevičius
VIDEO: 1000 TELELOTO SEKMADIENIU

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius