-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Anušausko žmonai Linai – vieša kritika dėl apsilankymo renginyje: pasisakė ir ministras

Krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko žmona Lina, ketvirtadienį pasirodžiusi „AeroCity Tech Valley“ patalpose vykusiame renginyje, sulaukė viešos kritikos. „Kaip jums tokios vertybės: Arvydas Anušauskas mums kasdien primena apie karą Ukrainoje, bet jo žmona tuo pat metu reklamuoja Prigožino lėktuvų remonto dirbtuves?“, – klausė žurnalistas Marius Laurinavičius.
Arvydas Anušauskas ir Lina Anušauskienė
Arvydas Anušauskas ir Lina Anušauskienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ketvirtadienio vakarą sostinėje, verslo miestelio patalpose „AeroCity Tech Valley“, vyko Saugirdo Vaitulionio organizuotas renginys.

Čia apsilankė ir krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko žmona Lina, kuri po renginio pasidalijo įrašu feisbuke ir pasidžiaugė netikėta renginio vieta.

Socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje politikos apžvalgininkas M.Laurinavičius atkreipė dėmesį, kad L.Anušauskienė pasirodė „Avia Solutions Group“ priklausančioje erdvėje, ir už tai pažėrė kritikos:

„Man ir toliau tos mūsų vertybės rūpi...

Tai savo rūpesčiu ir vėl su jumis pasidalinsiu.

Kaip jums tokios vertybės: Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas (labai teisingai ir pagarba jam už tai!) mums kasdien primena apie karą Ukrainoje, bet jo žmona tuo pat metu reklamuoja... Prigožino lėktuvų remonto dirbtuves?

To paties Prigožino, kurio samdiniai ir dabar žudo ukrainiečius, lėktuvų remonto dirbtuves...

Tą pačią bendrovę, kuri yra oficialiai pripažinta kelianti grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui...

Ne, ponia Anušauskienė net ne šiaip dalyvauja tose Prigožino lėktuvų remonto dirbtuvėse rengtame (kas ir kodėl ten kažką rengia – kitas klausimas) renginyje – ji reklamuoja tas Prigožino lėktuvų remonto dirbtuves...

Ir nuotrauka, kuria dalinuosi, tai geriausiai įrodo...“, – L. Anušauskienės elgesį kritikavo M.Laurinavičius.

15min susisiekus su ministru Arvydu Anušausku, jis sutiko pasidalinti savo pozicija dėl ažiotažą sukėlusio jos žmonos apsilankymo „AeroCity Tech Valley“ : „Dabar prieš išvažiuodamas į susitikimą, žmoną palikau verkiančią. Žmogus, kuris visada nuoširdžiai palaikė Ukrainą, Mariaus Laurinavičiaus buvo apkaltintas, kad ėjo į kažkokios įmonės teritoriją, kuriame kažkoki Prigožino lėktuvai kažkada buvo remontuojami“.

A.Anušauskas pabrėžė, kad tai, jog jo žmona yra krašto apsaugos ministro žmona nereiškia, kad ji viską gali žinoti. Pasak jo, niekas prieš einant į renginį nepuola tikrinti organizatorių, patalpų ar akcininkų.

„Tokie kaltinimai Linai yra labai neteisingi ir įžeidžiantys. Jie – iš piršto laužti ir asmeniškai paliečiantys žmogų. Jeigu dėl to kam nors kilo abejonių ar dviprasmybių, tai aš ir pats, ir už žmoną atsiprašau. Tačiau tai įvyko iš nežinojimo. Man dėl to labai skaudu“, – tikino jis.

Arvydas pridūrė, kad nei jis, nei Lina nėra moraliniai autoritetai, galintys smerkti kitus, kaip šiuo atveju elgiasi M.Laurinavičius ar visi kitie, kurie lankėsi „Avia Solutions" priklausančioje arenoje ir žiūrėjo krepšinį ar atidarė naują televizijos sezoną.

Pasak A.Anušausko, jam buvo sunku išvykti į iš anksto susitartą verslo susirinkimą, kadangi įskaudintą ir verkiančią žmoną teko palikti vieną. Tačiau jis paminėjo, kad Linos nesustabdys įžeidžiantys ir nepamatuoti žodžiai nuo to, ką ji daro nuo pat Ukrainos karo pradžios – nuolatinės pagalbos karo alinamai šaliai.

Primename, kad „Avia Solutions Group“ arenoje vykti turėjusi koncertą atšaukė ir atlikėjas Andrius Mamontovas.

A.Mamontovui paskelbus, kad atsisako planų koncertuoti „Avia Solutions Group“ arenoje, įmonės valdybos narys Vygaudas Ušackas išskirtinai portalui 15min paviešino bendrovės poziciją. Jis pabrėžia, kad prasidėjus karui, „Avia Solutions Group“ viena pirmųjų išėjo iš Rusijos rinkos, o bendrovės kapitalas priklauso europiečiams ir amerikiečiams.

„Griežtai laikomės JAV ir Europos šalių sankcijų politikos. Priešingai nei kartais klaidingai teigiama, 2020-ųjų vasarį atsisakėme aptarnauti „Prigožino lėktuvą“, nors valstybinės institucijos davė leidimą jam skristi ir nusileisti Vilniaus oro uoste. „Avia Solutions Group“ jau nuo 2014 metų nuosekliai mažino verslus Rusijos rinkoje, o šiemet, prasidėjus karui, buvo viena pirmųjų tarptautinių įmonių, išėjusių iš Rusijos rinkos“, – portalo 15min gautame komentare teigė V.Ušackas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius