-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Grūdinskis-Grūdas Pabradėje pasistatė nuosavą namą: į kaimą pabėgo po skyrybų

Artėjant šventėms Lietuvą stebina ne tik malonūs siurprizai. Kaip tik šiomis dienomis daugelį pasiekė pirmosios rimtesnės šildymo bei elektros sąskaitos. O ten – rekordiniai skaičiai ir, žinoma, šokas, kaip tuos skaičius paversti pinigais. Žinomi žmonės pasakojo bėgantys iš miestų į kaimus, stengdamiesi būti kuo mažiau priklausomi nuo tinklų, laidų bei vamzdžių.
Algirdas Grudinskis-Grūdas
Algirdas Grudinskis-Grūdas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Arvydas Martinėnas-Vudis tapo naujakuriu, įsigijo namą už Vilniaus.

„Gyvename nuo birželio pradžios. Pasidarė ankšta mūsų bute, nes gyvenome šuo, katinas, du vaikai ir dar žmona. Kaime daugiau erdvės, laisvės. Po pandemijos pasitaupėm, pardavėm butą ir pagaliau išsivadavom nuo kamščių. Sąskaitą gaunu tik už elektrą, spalį buvo 256 eurai, manau, kaip už tokio dydžio namą, 180 kv., tai proto ribose. Namą pirkau su daline apdaila, reikėjo pasidaryti vidaus apdailą, buvau suskaičiavęs, kad iš sukauptų pinigų butas Ispanijoje dar išeis, bet kai viskas pabrango, nebeišėjo, butas Ispanijoje tapo apdaila. Butui Ispanijoje eurų buvo suplanuota apie 50 tūkstančių“, – laidoje „KK2 penktadienis“ pasakojo Vudis.

LNK nuotr./Arvydas Martinėnas-Vudis
LNK nuotr./Arvydas Martinėnas-Vudis

Vudžiui nė motais kylančios restoranų ir kavinių kainos. „Visiškai absoliučiai juose nesilankau, nusipirkau grilį, todėl gerai sutaupau. Nusipirkom su Grūdu visą paršą, pasidarėm mėsytės, pavydėtų bet kas“, – pasakojo nuo „Kelio į žvaigždes“ laikų su Algirdu Grudinskiu-Grūdu besibičiuliaujantis Vudis.

Grūdas irgi pabėgo iš Vilniaus, po skyrybų jis baigia įsirenginėti nuosavą namą. „Grįžau į gimtąją Pabradę, Pušaloto kaimą, nes mieste kvėpuoti nelabai komfortiškai sekėsi. Mane traukė į gamtą, į ramesnes vietas, ten, kur daug ką pažįstu“, – pasakojo Grūdas.

Pastaruoju metu dainininkas dirbo suvirinimo darbus, gamino laiptus, todėl ir savo name daug ką įsirenginėja pats. „Nelindau tik į pamatus, karkasą, stogą, dabar laukia vidaus darbai. Namą šildysiu ergonomiškai, malkomis“, – sakė Grūdas.

LNK nuotr./ Algirdas Grudinskis-Grūdas
LNK nuotr./ Algirdas Grudinskis-Grūdas

Nors viskas brangsta, restorano „Ertlio namas“ virtuvės šefas Tomas Rimydis sako nekėlęs kainų, taupo kitaip „Lemputės užgesinęs daug nesutaupysi, bet iš trijų sultinių, kurie verda 4 paras, palieki vieną, ir jau sutaupai. Nesam pakėlę kainų, todėl vartojimas didėja. Yra kolegų, kurie kainas pakėlė po elektros kainų šuolio ir pasidarė per brangūs rinkai“, – laidoje kalbės šefas Tomas Rimvydis.

„KK2 penktadienis“ – penktadieniais, 19.30 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius