Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Šedžiaus nemalonumai Vokietijoje: vos įleistas į viešbutį, išvarytas iš degalinės

Prieš keletą dienų Šiaulių verslininkas, buvęs Seimo narys Andrius Šedžius grįžo iš Vokietijos. Ten buvo darbo reikalais, bet kelionė Andriui labai apkarto: verslininkas buvo apšauktas antivakseriu.
Andrius Šedžius
Andrius Šedžius / LNK stopkadras

„Užsisakiau 5 žvaigždučių viešbutį, atvažiavau vidurnaktį ir manęs tiesiog nenorėjo įleisti, nes mano skiepų pasas pas juos, pasirodo, negalioja, nes esu pasiskiepijęs vienkomponente vakcina“, – savo nemalonumus iš kelionės laidai KK2 pasakojo Andrius Šedžius.

Maža to, Andrius Šedžius ne tik pasiskiepijęs „Johnson & Johnson” kompanijos „Jassen“ vakcina, bet ir persirgęs, rašoma LNK televizijos pranešime spaudai.

„Ir būtent šita vakcina Vokietijoje dabar yra nepripažįstama, pas juos yra išleistos naujos taisyklės, kurios teigia, kad žmogus, pasiskiepijęs „Jenssen“ vakcina, yra laikomas nevakcinuotu“, – aiškino A.Šedžius.

LNK stopkadras/Andrius Šedžius
LNK stopkadras/Andrius Šedžius

Verslininką pernakvoti įleido, nes jis atvažiavo iš Prancūzijos, kurioje reikėjo turėti neigiamą testą, kurį Andrius buvo pasidaręs. Bet ankstyvą rytą iš penkių žvaigždučių viešbučio verslininkas buvo išprašytas. Po to neįleistas į degalinę kavos.

„Pasiėmiau kavos ir norėjau išgerti vietoje, parodžiau savo vakcinavimo pažymėjimą ir man pasakė, kad šitas pažymėjimas yra negaliojantis, aš turiu palikti patalpas ir gerti kavą mašinoje.“

Sveikatos apaugos ministras Arūnas Dulkys komentuoja, kad išeitis iš šios nepatogios situacijos – stiprinančioji dozė.

Vokietijoje vakcinavimo pasas nebegalioja žmonėms, kurie yra pasiskiepiję tik viena „Johnson & Johnson” vakcina. Bet jei pasiskiepiji „Moderna“ arba „Pfizer“ kaip sustiprinančia doze – pasas vėl veikia.

„Taip, aš galėsiu pasirinkti kitą vakciną, kitą gamintoją, bet tai bus mažiausiai dar po 4 mėnesių, nes tik du mėnesiai praėjo po skiepo. Na, iš tikrųjų keista“, – į nepavydėtiną situaciją sako patekęs A.Šedžius.

Prieš keletą dienų ir Sveikatos ministerija paskelbė, kad „Janssen“ vakcina nebeskiepys, nes vienos „Janssen“ vakcinos dozės veiksmingumas gali būti per mažas, o dozių Lietuva neva turi mažai. Tačiau buvęs ministras Aurelijus Veryga sako, kad Arūnas Dulkys daug ką nutylėjo.

Visa Šedžiaus istorija Vokietijoje su vakcinų pasu – antradienio vakarą, 19.30 val., laidoje KK2 per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius