Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

„Abipus sienos“: mįslingos Kauno „daktarų“ vairuotojo mirties aplinkybės

Žinia apie netikėtai mirusį mafiozą, į vieną Kauno motelį atvykusį su savo meiluže ir perdozavusį viagros, buvo išplatinta jau tą pačią dieną. Tačiau jo žmona Albina nuo pirmosios dienos nenorėjo tikėti pareigūnų pateikta versija. Moteris nujautė, kad su jos vyru svetimomis rankomis susidorojo tie, už kuriuos dar visai neseniai Gediminas Beržinskas guldė galvą. Kas ir kodėl galėjo gėdingai atkeršyti buvusiam artimam Daktarų bičiuliui?
Giedrius Leškevičius
Giedrius Leškevičius / LNK nuotr.

„Daktarai man iki šiol aiškina, kad aš nebendraučiau su „Abipus sienos“ žurnalistais. Tačiau nesuprantu, ko jie taip bijo“, – svarsto A.Beržinskienė.

Už ką galėjo būti susidorota su Gediminu Beržinsku? Už ilgus dešimtmečius, praleistus šalia mafijos „įžymybės“? Už bemieges naktis ir begalinį atsidavimą? Gediminas – kaip tik tas, kurį Bulgarijos policininkai, medžiodami žymųjį bėglį iš Lietuvos, aptiko drauge su Enriku Daktaru. Kaip tik tas, kurio draugijos prieš vykdamas į svetimą kraštą paprašė pas besislapstantį tėvą susiruošęs Henriko sūnus.

„Išdavysčių nusikaltėlių pasaulyje niekas nepamiršta. Išduoti – reiškia sudaryti sąlygas įtariamąjį pasodinti“, – tvirtina advokatas A.Paulauskas.

Patikėti tuo, kad G.Beržinskas Enriko Daktaro pakeleiviu tąkart tapo atsitiktinai, nežinodamas nei pas ką, nei kokiu tikslu vyksta į tolimą kraštą Juodosios jūros pašonėje, bulgarų policininkai neskubėjo. Kaip neskubėjo ir Lietuvos kriminalinės policijos pareigūnai, akylai stebėję bėglio artimųjų judėjimą, jų bendravimą telefonu. Tai, kad suėmus Henytę, įtarimų ietys smigs į Gediminą, kaltinant jį neapdairumu, leidusiu policijai nustatyti Daktaro slapstymosi vietą, o gal net sąmoninga išdavyste – paaiškės policijos atlikto operatyvinio tyrimo metu.
 

„Labai gaila Geduko. Niekada netikėjau, kad jis taip greitai numirs. Dar keisčiau, kad jo liežuvis buvo nupjautas...“ – laiške Gedimino našlei iš Lukiškių kalėjimo rašys Henrikas Daktaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius