Agnės Kuzmickaitės kūrybos simboliu tapusį drugelį pakeis spalvingas meškutis?

Kaip reaguojate netikėtai išvydę vaiko keverzonę ant sienos, aptikę po stalu priklijuotą plastelino gniužulą, ant kilimo pabirusius saldainius ar lipduką ant naujos odinės sofos? Drabužių dizainerė Agnė Kuzmickaitė į tokius dukters pėdsakus namuose žvelgia kūrybiškai. Trejų metų Leonardos piešiniai, lipdiniai bei vaikiškos išdaigos tapo atspirtimi naujai drabužių kolekcijai.
Agnė Kuzmickaitė su kolekcijos modeliu
Agnė Kuzmickaitė su kolekcijos modeliu / Asmeninio archyvo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr./Agnės Kuzmickaitės kurti drabužiai
Asmeninio albumo nuotr./Agnės Kuzmickaitės kurti drabužiai

„Kasdienybė yra toli nuo to, kaip, pavyzdžiui, vaikystę atspindi šeimos fotosesijas rengiantys fotografai – nuotraukose visi atrodo tvarkingi, pasipuošę, ramūs.

Pajutau norą tarsi įteisinti tai, kas yra nuslėpiama, nutylima, kas viešumoje dažnai laikoma nerimta ir nesolidu.

Noriu atskleisti grožį, kurį į suaugusiųjų pasaulį įneša vaikų išdaigos. Paradoksai, atsirandantys tarp suaugusiųjų veiklos ir vaiko požiūrio, yra labai įdomūs“, – neabejoja A.Kuzmickaitė, savo kurybos simboliu tapusį drugelį šįsyk sudėliojusi iš guminių meškučių.

Tai bus trečioji asmeninė A.Kuzmickaitės drabužių kolekcija, kurią dizainerė pristatys kovo 18 dieną Vilniaus mažajame teatre.

Mados gurmanai išvys apie keturiasdešimt funkcionalių bei eksperimentinių moteriškų drabužių modelių. Keletą jų A.Kuzmickaitė kuria su žinomu skulptoriumi Donatu Jankausku.

Į savo kasdienybę ir jos įtaką kūrybai drabužių dizainerė žvelgia ne tik kaip kūrėja, bet ir kaip mokslininkė.

Vilniaus Dailės akademijoje A.Kuzmickaitė trečius metus studijuoja Meno doktorantūrą ir pretenduoja tapti vienintele Lietuvoje aktyviai kuriančia drabužių dizainere, turinčia mokslinį daktaro laipsnį. Disertacijos tema – „Kasdienybė kaip kūrybos inspiracija - dizainerio savireflekcija“.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Agnė Kuzmickaitė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Agnė Kuzmickaitė

Savitas požiūris į buitį ir jos akcentų transformavimas kuriant drabužius išskiria šią kūrėją iš kitų.

„Ne vienam norisi atriboti kasdienį šeimos gyvenimą ir darbo reikalus. Man, priešingai, įdomu šias sritis jungti. Pastebėjau, kad tai, kas aktualu pačiam kūrėjui, įdomu ir aplinkai, kurioje jis gyvena ir kuriai kuria. Šiuo principu stengiuosi vadovautis“, – sakė A.Kuzmickaitė.

Akivaizdu, kad toks požiūris pasiteisina: drugeliais puošti drabužiai moterims bei vaikams tapo puikiai atpažįstami ir geidžiami ne tik Lietuvoje, bet ir svetur, kaip ir vienai tarptautinei kompanijai sukurta patalynės kolekcija.

Vien Lietuvoje A.Kuzmickaitės sukurtos patalynės buvo parduota keli šimtai tūkstančių komplektų, o dabar ji platinama ir kitose Baltijos šalyse.

„Labai įdomu kurti funkcionalius daiktus bei drabužius, kurie yra nešiojami kiekvieną dieną. Tačiau visuomet metu sau iššūkį funkcionalumą sieti su kūrybiškumu ir taip suteikti savo kūriniui pridėtinės vertės“, – sakė A.Kuzmickaitė.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Smiltė Bagdžiūnė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Smiltė Bagdžiūnė

Būsimai kolekcijai specialiai pagaminti audiniai atkeliauja iš Italijos, dizainerė taip pat kuria avalynę bei aksesuarus.

Vilniaus mažąjį teatrą kolekcijos pristatymui pasirinkusi A.Kuzmickaitė žada ne mažiau netikėtą ir įsimintiną šou nei ankstesni, vykę Lietuvos nacionalinio dramos bei Vaidilos teatrų salėse.

Rengti kolekcijos pristatymą dizainerei padeda profesionalų komanda – Milda Juknevičiūtė – Savickienė, Slavomir Leontjev, modeliais rūpinsis Renata Mikailionytė, apšvietimu – Eugenijus Sabaliauskas, muzika – Saulius Prūsaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius