-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorė Elžbieta Latėnaitė atsiskyrė nuo Katalikų bažnyčios: šios šventės jai bus kitokios

Aktorė Elžbieta Latėnaitė prieš pat šventes priėmė svarbų sprendimą – ji atsiskyrė nuo Katalikų bažnyčios. „Toks autentiškumo jausmas, kai vertybės sutampa su veiksmais“, – oficialiai atsiribojusi nuo bet kokios religijos.
Elžbieta Latėnaitė
Elžbieta Latėnaitė / Socialinių tinklų nuotr.

Penktadienį Elžbieta Latėnaitė feisbuke savo gerbėjams pranešė netikėtą žinią – ji oficialiai atsiribojo nuo Katalikų bažnyčios. Įrašu aktorė sutiko pasidalintu su portalu Žmonės.lt.

„Nuo šiandien aš esu žmogus, atsiribojęs nuo Katalikų Bažnyčios (ir nuo kitų religijų). Toks autentiškumo jausmas, kai vertybės sutampa su veiksmais.

Šios šventės man bus kitokios: lygiai pat pat laukiu šeimos susibūrimo, to jaukumo, ritualų, esu labai dėkinga už viską, ką turiu. Kita vertus, tikrai džiaugiuosi žinodama, kad šios ir kitos šventės nebe tik viduje, bet ir oficialiai nebeturi man jokios religinės reikšmės.

Gerbiu visų žmonių teisę į religiją, tikėjimą, dvasingumą, kaip ir teisę į atsiribojimą nuo religijų.

Mano apostazės procesas praėjo greitai ir lengvai. Manau, atkaklumas ir pasiryžimas man irgi padėjo. Rekomenduoju! Kam įdomu, savo IG highlight’e „Apostazė“ dalinuosi visu pasitraukimo iš Bažnyčios procesu ir savo motyvais.

Linksmų Kalėdų ir Hanukos, kas švenčiate! Ar laimingos gruodžio pabaigos, kas tiesiog švenčiate gyvenimą“, – rašė E.Latėnaitė ir pasidalijo oficialaus dokumento nuotrauka, patvirtinančio apie jos atsitraukimą nuo Katalikų bažnyčios.

„P.S. Labai skatinu dalyvauti gyventojų surašyme, nes ten renkami duomenys ir apie religiją. Taip darome įtaką statistikai, kuria remiasi Katalikų bažnyčia, viešai reikšdama poziciją įvairiais valstybės valdymo klausimais (o tai ji daro aktyviai)“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius