-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorė Inga Norkutė svajoja įsigyti automobilį: prabilo apie pirmą savo „žigulį“ ir egzaminą raštu

Žinoma aktorė Inga Norkutė turi ambicingų planų – iki vasaros įsigyti automobilį. „Nevairavau daugiau nei šešis metus. Bet jau tapo akivaizdu – nuosava transporto priemonė man vėl tampa būtinybe“, – pasakoja pašnekovė.
Inga Norkutė
Inga Norkutė / Asmeninio albumo nuotr.

Vairavo madingą automobilį

Vairuotojo teises I.Norkutė įgijo 1996 metais. Ji, kaip ir kiti tais metais valdyti automobilius besimokę asmenys, tapo paskutiniosios kartos, teorinį egzaminą laikiusios raštu, atstove.

„Pavyzdžiai kaip elgtis kelyje mums buvo pateikiami ant lentos juos nupiešiant ranka. Tiesa, šiokie tokie kompiuteriai buvo ir tada. Juose – dviejų spalvų mygtukai, reiškiantys, jog atsakymas į klausimą yra teisingas arba ne. Tikrai keista visą tai prisiminti“, – šypsosi I. Norkutė.

Tuomet ji vairavo madingą, baltą „žigulį“. „Tą vasarą baigiau studijas. Labai norėjau išmokti vairuoti. Reikia pripažinti, prieš tris dešimtmečius viskas buvo paprasčiau. Net tai, kad nemokėjau tinkamai parkuoti automobilio atbuline eiga, nesutrukdė pasiekti tikslo. Instruktoriai labai nekankindavo, nes eismas gatvėse buvo ne toks intensyvus kaip dabar“, – prisiminimais dalinasi aktorė.

Tomo Petrovskio / tomasfoto.lt nuotr. /Inga Norkutė
Tomo Petrovskio / tomasfoto.lt nuotr. /Inga Norkutė

Vėliau ji kurį laiką nevairavo, kol neprireikė itin dažnai iš Šiaulių, kur gyvena, vykti į sostinėje rengiamus filmavimus.

„Jaučiausi lyg sraigė su nameliu – automobilyje būdavo galima rasti visko: drabužių, avalynės, užkandžių, scenarijų, pledų, papuošalų. Tiesiog niekada nežinodavau, ko prireiks ir, suprasdama, kad per valandą nesuvažinėsiu iki namų ir atgal, stegdavausi būti pasiruošusi įvairiems gyvenimo atvejams“, – sako kūrybinga moteris.

Susirūpino iš anksto

Ji yra turėjusi ir sportinį automobilį, ir galingą visureigį. Dabar I.Norkutė yra nusprengusi ieškoti patogios, aukštesnės, ekonomiškesnės transporto priemonės, kuri ne tik tarnautų kaip spinta, bet būtų tinkama ir jos šuneliui.

„Jokių svajonių neturiu. Man automobilis yra tiesiog susisiekimo priemonė, – kalba aktorė, – Vis dažniau man vėl tenka išvykti iš Šiaulių. Tai į Vilnių, tai į Kauną, kur „Sokrato“ klinikoje esu prisiregistravusi pas šeimos gydytoją. Buvau pas ją ir šią savaitę atnaujinti medicininės pažymos, reikalingos norint vairuoti automobilį. Jei jau jį pirksiu, norėčiau pati ir parvairuoti iki namų“.

Asmeninio albumo nuotr./Inga Norkutė
Asmeninio albumo nuotr./Inga Norkutė

Medicininės pažymos galiojimu I. Norkutė susirūpino išgirdusi, jog jos neturint nuo birželio 1 d. vairuotojo teisės taps nebegaliojančios.

„Klinikoje, kurioje lankausi, viską išsprendė labai operatyviai. Tad, galiu nebijoti sėsti už vairo“, – sako pašnekovė.

Didelių autoįvykių I. Norkutės gyvenime nėra buvę – tik keli netikslūs „prisiparkavimai“ stovėjimo aikštelėse, kurių metu būdavo patiriama nedidelė žala.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius