TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aktorė R.Kutinaitė pirmąkart šoko parašiutu: „Įsivaizdavau, kad tai karo pratybos“

Vasaros pirmąsias dienas aktorė, laidų vedėja Renata Kutinaitė (38) pažymėjo drąsiu žingsniu – pirmąkart gyvenime šoko parašiutu. Ir nors tą darė ne viena, o kartu su instruktoriumi, tačiau įspūdžių buvo ne ką mažiau. Iš moters veido iki šiol nedingsta plati šypsena, iki šiol prisimenama kiekviena skrydžio akimirka ir neapleidžia noras vėl išbandyti adrenalino pilną šuolį.
Renata Kutinaitė
Renata Kutinaitė / Asmeninio albumo nuotr.

15min skambutis aktorę nepaprastai pradžiugino. Įspūdžiai po praeitą savaitgalį įvykusio nuotykio Renatos galvoje sukasi dar ir šiandien, tad ji mielai sutiko papasakoti, kaip viskas vyko ir kodėl tam ryžosi. Pasirodo, mintis šokti parašiutu neatsirado kaip iš giedro dangaus, o ją pakišo geras bičiulis Deividas Raguckas, užsiimantis parašiutų sportu.

„Jis mus jau seniai kvietė, bet buvo maži vaikai, tai bijojau – jei užsimušiu, kaip vaikai liks be mamos? Tokios mintys tada lindo. O dar mano vyras, kuris turėjo laidą „Ką veikti?!“, neseniai darė reportažus apie parašiutininkus. Pavyzdžiui, kaip vaikai šokinėja ir pan.

Tas mane labiau užkrėtė, įkvėpė pabandyti. Kadangi vyras pats šiame reikale nėra drąsus ir sakė, kad jokiais būdais neis, nes ir taip gyvenime streso užtenka, pati pasakiau, jog labai noriu. Ir vis dėlto tokie pasiūlymai ne kasdien mėtosi“, – dalindamasi įspūdžiais pasakoja R.Kutinaitė.

Todėl neilgai trukus ji su šeima išsiruošė į Marijampolėje esantį aeroklubą. Čia jai buvo pravestas instruktažas ir išaiškintos nuoseklios taisyklės, kas ir po ko turi eiti. Renata dabar juokiasi, kad prieš pat pakildama į trijų kilometrų aukštį sumanė sugalvoti karo scenarijų ir į šį išbandymą žvelgti kaip į kokį filmą.

„Galvoje nusipaišiau, kad čia vyksta karo pratybos. Tad pagal mane tai karas, kuriame kertasi gyvybė ir mirtis. Galvojau, kad privalau tai padaryti. Bandžiau taip save įkvėpti“, – prisimena ji.

Tad netrukus ji jau buvo lėktuvo viduje, o po kurio laiko kartu su instruktoriumi iššoko. Aktorė pasakoja, kad pasiekti žemę užtruko penkias minutes, per kurias 30-imt sekundžių leidosi be parašiuto, o kitas 30-imt – su. Ji juokiasi, kad tuo metu grožėtis vaizdu beveik nebuvo laiko, nes arba bandė gaudyti kvapą, arba nusišypsoti fotoaparatui.

Renatos šuolis parašiutu – galerijoje:

„Atrodo, kad buvo sunku kvėpuoti, nes tas gūsis veidą kedeno taip, lyg tuoj visą riebalą ištaškys. Tas sekundes buvau visiškame nesuvokime, o tada „kaukšt“ ir išsiskleidė parašiutas. Tuomet jau bandžiau pajusti malonumą.

Tik instruktorius Vytautas Gustaitis vis kartojo „pažiūrim čia, nusišypsom čia, parodom liuksą“. Visą laiką dirbau, kad tik gražios nuotraukos ir kadrai filmuojant išeitų. Nusileidus sakiau, kad net nespėjau pakaifuoti, pamatyti gamtos grožio, nes visą laiką fotografavomės. Nepaisant to, jausmas tikrai neapsakomas, lyg būčiau kažkokiame sapne“, – šypsosi prisiminusi Renata.

Asmeninio albumo nuotr./Renata Kutinaitė šoko parašiutu
Asmeninio albumo nuotr./Renata Kutinaitė šoko parašiutu

Visgi ne viskas buvo kaip sapne. Aktorė prisimena, kad vieną sekundę net sustingo, kai instruktorius truputį atsegė jos apsaugas.

„Aš tik sakiau, Jėzau, nepalikite manęs kažkur pakeliui. Tačiau nusileidome sklandžiai ir minkštai su gražiu prisėdimu. Jau tada sakiau, kad noriu antro karto, jog galėčiau pasidžiaugti su malonumu“, – pasakojo ji.

O ar Renata nors truputį suabejojo savo sprendimu? Šypsodamasi tikina, kad ne. Ji ne kartą girdėjo klausimą, kaip dėl to jaučiasi, ar nėra baisu, ar tikrai to nori. Vienintelis dalykas, kurio ji bijojo – kas nutiktų, jei ją supykintų ar dar kitaip sureaguotų organizmas.

„Buvo toks jausmas, kad kaip ir baisu, bet kartu labai to noriu. Jaučiausi kaip prieš kokią spektaklio premjerą, kai labai jos lauki. O čia iš tikrųjų bijojau to, kas ištiko kitus žmones – kai kurie ir į tualetą tuo metu užsimanydavo.

Kartais jie nusileidę vemia ar krisdami netenka sąmonės. Bijojau, kad man to paties nenutiktų. Todėl prieš tai negėriau, nieko nevalgiau. Ir taip nenutiko. Stengiausi visą laiką būti graži“, – juokiasi aktorė.

Asmeninio albumo nuotr./Renata Kutinaitė šoko parašiutu
Asmeninio albumo nuotr./Renata Kutinaitė šoko parašiutu

Po moters nusileidimo prie jos pribėgo ir besididžiuojanti šeima. Tiek vaikai, tiek vyras džiaugėsi šiuo žingsniu. Visgi Renata šiek tiek nustebino savo mamą. Pasirodo, apie sprendimą šokti parašiutu ji informuota nebuvo, tad sužinojusi, kad dukra tai padarė, tiesiai šviesiai sakė, jog ją tai „pribloškė“.

„Buvo kam apie tai pasakiau, bet buvo ir tokių, kur ne. Nenorėjau sulaukti įkalbinėjimų ar nuteikinėjimų. Jau buvau apsisprendusi, todėl kitų nuomonė man buvo neįdomi. O kartu ir su šeima linksmai praleidome laiką.

Mano vaikus paskraidino su tais lėktuvais. Dar sužinojau, kad dukros draugas nuo 15 metų šuolius atlikinėja. Ir dar mano mažylis jau prašosi greičiau važiuoti atgal, nes jam ten labai patiko. Todėl sakiau, kad tas savaitgalis mums buvo kaip pusė mėnesio atostogų užsienio šalyje“, – apibūdino R.Kutinaitė.

Asmeninio albumo nuotr./Renata Kutinaitė šoko parašiutu
Asmeninio albumo nuotr./Renata Kutinaitė šoko parašiutu

Moteris jau pasvarstė ir apie antrą kartą. Ir nors dar nėra pasirengusi to daryti viena, tačiau nori išbandyti ir kitas panašias šio sporto šakas.

„Kaip tik su draugais kalbėjome, kad antras žingsnis bus skrydis su tuo parašiutu, kuris panašus į grybuką. Nesu tikra, kaip jis vadinasi, bet ale kareivinis. Dar audžiasi mintis, kad galiu ir viena pati, bet taip pat bijau susinervinti.

Su instruktoriumi žinai, kad kelio atgal nebėra. O kai vienas, tai nebent mane kažkas išmestų“, – juokiasi ji, pridurdama, kad kaip tik dabar yra tokio amžiaus, kai norisi imti viską iš gyvenimo ir išbandyti tai, ko dar nėra patyrusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius