Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorius Saulius Čiučelis nori nugalėti skrydžio baimę: laukia pirmoji kelionė lėktuvu

Teatro bei kino aktorius Saulius Čiučelis spalio mėnesį ruošiasi asmeniniam iššūkiui. 33 metų aktorius pirmą kartą skris lėktuvu ir sako, kad bando suvaldyti skrydžio baimę, kurią pats vadina paniška. Baimė skristi riboja ir Sauliaus atostogas, mat kelionėms automobiliu reikia daug laiko, tad iki šiol aktorius yra buvęs tik Estijoje ir Latvijoje.
Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorius Saulius Čiučelis
Saulius Čiučelis / Asmeninio albumo nuotr.

Tačiau spalio mėnesį aktoriui teks įveikti savo baimę. Nacionalinis Kauno dramos teatras, kuriame S.Čiučelis vaidina, išvyksta į gastroles Gruzijoje.

Kodėl ir iš kur atsirado baimė, Saulius sako nežinantis: nebuvo jokio įvykio, po kurio skrydžiai keltų paniką.

„Aš pats sprendžiau, kodėl yra tokia panika. Įvardinau porą dalykų. Visų pirma, aš bijau aukščio. Nors daugelis sako, kad skrisdamas jo tarsi nejauti, bet juk suprantu, kad po manimi yra nežinau kiek kilometrų tuščios erdvės, o nuo jos mane skiria tik lėktuvo korpusas.

Kitas dalykas – bijau nekontroliuoti padėties. Juk, pavyzdžiui, vairuodamas automobilį tu suvoki, kad esi atsakingas už daugelį dalykų. O lėktuve – visiškas kontrolės nebuvimas“, – kalbėjo aktorius.

Maždaug prieš trejus metus Nacionalinis Kauno dramos teatras buvo suplanavęs gastrolęs Londone. Tąsyk Saulius savaitę iki skrydžio naktimis negalėjo užmigti.

„Tiesiog apimdavo baimė. Dar elgiausi kvailai, bet internete žiūrėjau labai daug lėktuvų katastrofų siužetų. Tarsi pats nuteikiau save blogiausiam scenarijui.

Bet nutiko taip, jog mūsų gastroles atšaukė beveik išvakarėse. Taip gerai išsimiegojęs aš dar gyvenime nesu, kaip tą naktį“, – juokėsi S.Čiučelis.

Įveikti savo baimę jį ragina ir kolegos. Saulius sako puikiai suprantantis, jog dėl skrydžių baimės jis nepamato įvairių pasaulio šalių.

„Aš labai myliu gamtą ir būtų labai smagu pamatyti kalnus. Baimė tave apriboja pažinti. Reikia atsikratyti ne įspūdžių, o baimės“, – kalbėjo pašnekovas.

Saulius sako, kad norėtų aplankyti Australiją, tačiau tai nebus viena iš pirmųjų jo kelionės krypčių: per tolimas skrydis.

„Noriu į Norvegiją. Aišku, galima nuvažiuoti automobiliu, bet laiko sutaupymas yra patogus dalykas“, – kalbėjo S.Čiučelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius