Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alanas Chošnau – apie vos tragedija nesibaigusią avariją: „Tą akimirką tik galvojau, ar liksiu gyvas“

Likimas atlikėjui Alanui Chošnau nepagailėjo išbandymų nuo pat vaikystės. Gimęs tarsi po laiminga žvaigžde, jis to, ką turi dabar, pasiekė atsitiesęs po skaudžių netekčių, ilgų klajonių link savęs, nelaimingų atsitikimų. Apie vieną iš jų, 1997-ųjų metų avariją, kurios metu vos nežuvo, Alanas dabar kalba su dėkingumu.

Užaugę kartu su Alano Chošnau muzika neabejotinai prisimins vos tragedija nepasibaigusį įvykį, apie kurį tuo metu kalbėjo visa Lietuva. Tuo metu prieš penkerius metus susikūrusi grupė „Naktinės personos“ savo populiarumu scenoje konkuravo vos su dar keliomis tuometinės scenos žvaigždėmis, būdavo ir dienų, kai koncertuoti tekdavo net kelis kartus, o po jų laukė tik rašikliais su užrašų knygutėmis ar dovanomis apsiginklavusios minios gerbėjų.

Grupės archyvo nuotr./„Naktinės Personos“
Grupės archyvo nuotr./„Naktinės Personos“

Būtent koncertinio turo po Lietuvą metu grupės nariai nesuvaldė dideliu greičiu skriejančio automobilio ir pateko į avariją. Atlikėjui Alanui Chošnau ligoninėje teko išbūti ilgiau nei tris mėnesius, o apie tai, ką patyrė, atlikėjas iki šiol kalba ne tik su jauduliu, bet ir didžiule padėka. Kaip pats sako, jei ne didžiulis medikų, artimųjų, draugų ir gerbėjų palaikymas, kaži, ar jis dabar galėtų dalyti interviu.

„Tik dėl to, koks buvo stiprus palaikymas, aš atsistojau ant kojų, norėjau kurti, dalintis muzika. Taip pat – aukštesniųjų jėgų ir žmonių, kurie buvo šalia manęs, padėjo nepalūžti. Ne kartą dėkojau ir gerbėjams, padėka jiems visuomet išliks mano širdyje.

Kiekvieną kartą, kai atsimenu šį įvykį, aplanko didžiulė padėka. Tiesą sakant, už tai, kad atsistojau ant kojų, už tą neapsakomą energiją, aš dėkingas visai Lietuvai“, – apie nuotrauką, kuria pasidalijo ir su savo instagramo sekėjais, kalba Alanas.

Minėtoje nuotraukoje Alanas užfiksuotas praėjus daugiau nei metams po avarijos. Iki tol teko praleisti net tris mėnesius šv.Jokūbo ligoninėje Vilniuje, vėliau laukė ir ilga terapija. Tai, kaip sako Alanas, buvo itin sunkus išgijimo kelias.

„Nelaimė įvyko važiuojant į Palangą, futbolo rungtynes. Vairavau naują automobilį, važiavome autostrada ir atsitiko avarija. Viskas vyko kaip filme – viską atsimenu, tačiau trumpam laikui buvau atjungtas, kaip išjungtas televizorius.

Patekau į tokią tarsi sferą, trimatę erdvę, kaip norite, taip pavadinkite, buvau tarsi kitame pasaulyje, bet jaučiausi taip lengvai, taip gerai... Labai sudėtinga atpasakoti tą pojūtį, bet sfera buvo begalinė – protas nesuvokia, kur jis randasi, bet tave yra apėmusi palaima“, – apie akimirkas po avarijos kalba Alanas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Edilija Šliauderienė - Iš stiklo ir Alanas Chošnau
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Edilija Šliauderienė - Iš stiklo ir Alanas Chošnau

Atgavęs sąmonę dar įvykio vietoje, Alanas prisimena buvęs ištiktas šoko – aplinkui lakstė daugybė greitosios pagalbos darbuotojų, kol gaisrininkai iš visiškai sumaitoto automobilio bandė ištraukti užstrigusį vyrą.

„Visiškai nejaučiau savo kūno. Kai sugrįžau į gyvenimą, aplink save mačiau tokį chaosą, tokį sunkumą, kad sunku apsakyti... Galvojau, ar turėsiu galimybę gyventi pilnavertišką gyvenimą, ar išvis gyvensiu. Per tą momentą visas gyvenimas praėjo per sekundę – toks, koks buvo, ir toks, koks gali būti... Ir tas skausmas, kurį jutau – niekam gyvenime to nelinkėčiau...“, – prisimena atlikėjas.

Asmeninio albumo nuotr. /Alanas Chošnau
Asmeninio albumo nuotr. /Alanas Chošnau

Dėkodamas medikams, kurių dėka jis iš automobilio buvo ištrauktas itin saugiai, taip pat buvusiems vietoje ir, žinoma, gerbėjams, Alanas sako sunkiai iki šiol negalintis atsidžiaugti tokiu palaikymu. Vis dar nuostabą stebi, kad kone 10 minučių po nelaimės prie Vilniuje esančios ligoninės jau būriavosi ne tik žurnalistai ir fotografai, bet ir minia susirūpinusių gerbėjų.

„Aplink ligoninę buvo kilęs didelis sąmyšis... O kai jau mane po operacijos paguldė į palatą, kai pradėjau girdėti žmones po langais.... Jie rinkdavosi tiek kiekvieną dieną, tiek naktį, po langais grodavo gitaromis, siuntė daugybę gėlių, dovanų, žaislų. Jie ateidavo kasdien visus tuos tris mėnesius, kuriuos gulėjau ligoninėje. Taip pat visą gyvenimą liksiu dėkingas ligoninės darbuotojams, kiekvieną minutę besirūpinusiems artimiesiems, draugams. Tai mane pažadino gyvenimui. Jaučiausi labai dėkingas“, – sako Alanas.

Po šio įvykio atlikėjas dar labiau panėrė į gilinimąsi apie dvasinį pasaulį, tai, ką atrado, kokias pamokas išmoko, dabar galima išgirsti ir jo muzikoje.

Visas pokalbis su atlikėju apie gyvenimą pakeitusią avariją pamokas, kurios padeda tikėti gražia ateitimi – 15min įvaizdo įraše:

VIDEO: Alanas Chošnau – apie gyvenimą apvertusią avariją ir pamokas, kurios padeda tikėti gražia ateitimi

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius