Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 14 /2013 05 15

Andriui Pojaviui patekus į „Eurovizijos 2013“ finalą žvaigždžių būrys negailėjo ovacijų ir šūksnių

Antradienio vakarą Švedijos mieste Malmėje vyko pirmasis tarptautinio konkurso „Eurovizija 2013“ pusfinalis. Jame, be 15-os kitų šalių atstovų, dalyvavo ir Lietuvai atstovaujantis Andrius Pojavis (29). Jo pasirodymą stebėti susirinko ir būrys žinomų Lietuvos pramogų pasaulio atstovų.
„Eurovizija 2013“ konkurso žiūrėjimo akimirka
Vaidas Baumila ir Edgaras Lubys / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Šalies atstovas scenoje pasirodė dešimtas ir atliko dainą „Something“.

Kol 16-os šalių atstovai Malmėje varžėsi, kurie atlikėjai verčiausi dalyvauti finale, Vilniuje LRT klube jų pasirodymus stebėjo žinomi žmonės. Vos pasigirdus pirmiesiems Loreen dainos „Euphoria“, su kuria praėjusiais metais atlikėja užėmė pirmąją vietą, akordams ir 86 vaikų choro balsams, jaukiai krėsluose sutūpę Lietuvos pramogų pasaulio atstovai neslėpė susižavėjimo. Tačiau su gerokai didesniu nekantrumu laukė Lietuvos atstovo pasirodymo.

Pasižiūrėti tarptautinio konkurso pirmojo pusfinalio atkurnėjo žurnalistė Jurga Klimaitė-Riebling su vyru Dirku, muzikos prodiuserė Neringa Zeleniūtė, dainininkė Dovilė Filmanavičiūtė, dainininkai Vaidas ir Donatas Baumilos, Edgaras Lubys-Feral, televizijos laidų vedėja Aistė Paškevičiūtė, žurnalistas Saugirdas Vaitulionis bei režisierius Tomas Smulkis.

Saugirdas Vaitulionis ir Aistė Paakevičiūtė
Saugirdas Vaitulionis ir Aistė Paškevičiūtė

Tėvynainio pasirodymas patraukė ir praėjusios „Eurovizijos“ dalyvius, grupės DAR narius – Arvydą Martinėną-Vudį ir Algirdą Grudinskį-Grūdą. Atvyko ir grupės „Pikaso“ narys Haroldas Šklėrius.

Julija Ritčik ir Justas Jasenka
Julija Ritčik ir Laimonas Staniulionis

A.Pojavio pasirodymo pasižiūrėti atvyko ir 2007 metų „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavusios grupės „4Fun“ nariai – Julija Ritčik ir Laimonas Staniulionis. Tiesioginę transliaciją iš Malmės stebėjo ir dainininkė Monika Linkytė, laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė-Budrė, šokėjas Šarūnas Kirdeikis, aktorius Aistis Mickevičius.

Iki pasirodant Lietuvos atstovui daugiausia palaikymo iš susirinkusių sulaukė Juodkalnijos atstovai „Who See“. Tačiau ant scenos pasirodžius A.Pojaviui, visi ėmė vieni kitus tildyti – taip smarkiai norėjo ne tik pamatyti, bet ir išgirsti lietuvaičio pasirodymą. Jam atlikus konkursinę dainą ėmė griaudėti plojimai, ore plevėsavo Lietuvos vėliava, o keletas žmonių net ėmė palaikomai švilpti.

Paskelbus rezultatus ir sužinojus, kad A.Pojavis pateko į pusfinalio nugalėtojų dešimtuką ir gavo kelialapį į šeštadienį vyksiantį finalą, LRT klube pasigirdo garsūs plojimai ir laimės šūksniai. Beveik visi tikino tikėję jo pergale.

Eurovizija 2013 konkurso žiūrėjimo akimirka
Monika Linkytė

Antrasis pusfinalis įvyks šį ketvirtadienį, iš jo bus išrinktas daugiausia balų surinkęs antrasis dešimtukas. Finale varžysis 26 šalys, iš kurių šešios – Prancūzija, Vokietija, Italija, Ispanija, Švedija ir Didžioji Britanija – pateko nedalyvaudamos pusfinaliuose.

Daugiau apie A.Pojavio ir kitų šalių atstovų pasirodymą konkurso „Eurovizija 2013“ pirmame pusfinalyje galite paskaityti spustelėję čia.

Taip pat siūlome pasižiūrėti Eurovision.tv nutekintas pirmojo pusfinalio repeticijų ištraukas:

VIDEO: „Eurovizijos“ repeticijos įrašas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius