Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 12 /13:07

Apgavikai naudojasi R.Mackevičiaus laida: užkibo ne vienas žinomas žmogus, pasisakė ir Laisva

Laidos „Nepatogūs klausimai“ vedėjas Rolandas Mackevičius susidūrė su nesąžiningais žmonėmis, kurie siunčia galimiems pašnekovams netikrus pakvietimus į jo pokalbių šou. Vyras patikino, jog kvietimus visada rašo tik jis pats iš savo asmeninių socialinių tinklų paskyrų, todėl iš tarpininkų gauti laiškai turėtų būti ignoruojami.
Rolandas Mackevičius, Donata Gutauskienė-Laisva
Rolandas Mackevičius, Donata Gutauskienė-Laisva / Teodoro Biliūno / BNS ir socialinių tinklų nuotr.

Susiklosčiusia situacija su laida „Nepatogūs klausimai“, kai garsiems pašnekovams buvo siunčiami fiktyvūs kvietimai į šou, Rolandas Mackevičius pasidalijo savo instagrame.

„Pastarąsias savaites kažkas susikūrė profilius, el. paštus, per kuriuos kviečia žmones į laidą. Man rašė Viršila, dar vienas berniukas, kur dainuoja, mergaitė, kur buvo podcast'e, bet jų kol kas laidoje nebus. Į ją aš kviečiu asmeniškai. Jeigu kažkas netyčia taip padarė, jūs patikėjot, tai noriu informuoti tam, kad daugiau nebūtų tokių apsigavusių“, – sakė R.Mackevičius.

Socialinių tinklų nuotr./Rolandas Mackevičius
Socialinių tinklų nuotr./Rolandas Mackevičius

Toliau jis įvardijo pagrindinį dalyką, dėl ko kyla problemų.

„Nesiųskite jokių savo video, nuotraukų ar kažko, ko iš jūsų prašo. Į laidą kviečiu pats, telefonu, per feisbuką arba instagramą, plius dažniausiai dar pasisiskambinu, o jeigu paprašau video – jį įdedu į asmeninį profilį arba į seną, Radistų. O jeigu yra kažkoks el. paštas su tokiu pat pavadinimu – jis netikras.“

Rolandas pažadėjo kada nors pakviesti tuos žmones į laidą, kurie buvo apgauti, jeigu žiūrovams šie pašnekovai atrodo įdomūs.

Tiesa, ne vienas žinomas žmogus įkliuvo į apgavikų pinkles. Plaukų stilistas Vytenis Partikas, sportininkas Remigijus Viršila, nuomonės formuotoja Gerda Bieliauskaitė, humoristas Artūras Orlauskas, atlikėjas Igoris Jarmolenka netgi nusiuntė savo vaizdo įrašus, kuriuose kviečia užduoti jiems nepatogius klausimus. Šie klipai buvo paviešinti „TikTok“ platformoje.

Socialinių tinklų nuotr./Ekrano nuotrauka
Socialinių tinklų nuotr./Ekrano nuotrauka

Minėtą laišką gavo ir atlikėja, žurnalistė Donata Gutauskienė-Laisva. Apie tai ji papasakojo savo instagramo paskyroje.

„Istorija prasidėjo nuo to, kad vieną dieną savo instagramo profilyje sulaukiau neva vienos agentūros klausimo, ar galėčiau pasidalyti savo elektroniniu paštu, nes jie nori man atsiųsti pasiūlymą. Kadangi tokių užklausų gaunu ne vieną, tai labai nesigilinau, parašiau „sveiki“ ir nusiunčiau savo elektroninio pašto adresą.

O tada po kelių dienų į savo elektroninio pašto adresą gaunu, sakyčiau, įdomų pasiūlymą. Gaunu laišką su nuotrauka, su ikonėle „Nepatogūs klausimai“. Ten toks gražus tvarkingas laiškas, kuriame yra kvietimas sudalyvauti Rolando Mackevičiaus laidoje ir prašymas atsiųsti video su kvietimu užduoti nepatogius klausimus.

Gavusi tokį pasiūlymą, nemeluosiu, susimąsčiau. Galvojau, ką daryti, netgi paklausiau vyro nuomonės, paklausiau keleto draugų, kolegų nuomonių. Neskubėjau su atsakymu, bet kadangi kolegos paragino sudalyvauti, kodėl gi ne, visai įdomu būtų išgirsti interviu, paėmiau ir parašiau, kad taip, sudalyvaučiau“, – pasakojo D.Gutauskienė-Laisva.

Stopkadras/Donata Gutauskienė-Laisva
Stopkadras/Donata Gutauskienė-Laisva

Vis dėlto jai įtarimą sukėlė laiške nurodytas tariamo siuntėjo, prisistačiusio naujienų portalo redaktoriumi, vardas.

„Kai man nepavyko rasti tokio redaktoriaus nei tokiu vardu, nei pavarde, prisiminiau, kad man rašė kažkokia agentūra ir prašė mano elektroninio pašto adreso. Tada dar kartą susiradau tą agentūrą ir pamačiau, kad ji neturi nė vieno sekėjo, matosi, kad yra sukurta tiesiog tokiam „bajeriukui“. Supratau, kad pakvietimas yra netikras, nerimtas ir manęs nekviečia į laidą, nors tikrai būčiau sudalyvavusi. Bet ar čia yra juokinga taip apgaudinėti, sakyčiau – nelabai. Tuo labiau, kad yra žmonių, kurie išsiuntė savo prisistatymus, tikėdami, kad juos pakvietė į laidą“, – instagrame kalbėjo D.Gutauskienė-Laisva.

„Reziumė istorijos tokia – stipriai žiūrėkite, iš ko gaunate pasiūlymus, tikrinkite elektroninius paštus, pasižiūrėkite, ar jie yra tikri, ir nepamirškite, kam dalinate elektroninius paštus, nes ima ir pasinaudoja. Gera pamoka“, – pridūrė moteris.

Vėliau Donata atkreipė dėmesį į dar vieną detalę gautame laiške: „Net pamačiau dabar juokas suėmė, kad dar kartą perskaičiau laišką, kurį gavau, ir tik dabar atkreipiau dėmesį, kad ten ne „Rolandas“ parašyta, o „Ronaldas“.

Ir kolega man vienas parašė – ar nematei, kiek ten klaidų, pradedant nuo agentūros, baigiant gautu laišku su pakvietimu. Tik tada, kai pradedi gilintis, pamatai klaidas, bet kadangi dažniausiai esi bėgime, kažką darai, nuoširdžiai pasakysiu – tikrai neįsiskaičiau, o dabar skaitydama randu vis daugiau klaidų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius