-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arabų elitą sužavėjusi Dovilė – apie kepures sakalams už 25 tūkstančių ir mylimojo italo išdavystę

Daugiau nei dešimt metų Monake gyvenančiai gemologei, juvelyrinių dirbinių kūrėjai verslininkei Dovilei De Angelis pavyko įsitvirtinti išskirtinėje verslo nišoje arabų pasaulyje. Jos kasdienybe tapo auksas, deimantai, platina, o už jos kūrinius turtingiausi šeichai šiandien negaili ir dešimčių tūkstančių eurų.
Dovilė De Angelis
Dovilė De Angelis / LNK nuotr.
Temos: 1 Monakas

LNK laidoje „Bus visko“ brangakmenių ekspertė, išskirtinių juvelyrinių dirbinių kūrėja ir trijų vaikų mama Dovilė De Angelis atskleidė, kad šiuo metu išgyvena tikrą aukso amžių. Moteris daugiau nei dešimtmetį namų jaukumą kuria Prancūzijos perlu vadinamame Monake, nuolat keliauja po pasaulį ir džiaugiasi išskirtine sėkme profesinėje srityje. Dar visai neseniai visa galva pasinėrusi į arabų kultūrą, ji deimantais ėmė puošti ginklus, pradėjo kurti unikalius islamiškus rožančius bei ceremonines sakalų kepurėles.

LNK nuotr./Dovilei De Angelis
LNK nuotr./Dovilei De Angelis

Pastarosios iškart pelnė pinigų tokiems aksesuarams neskaičiuojančių turtingiausių šeichų pripažinimą. Netrukus vienetiniai kepurėlių egzemplioriai prestižinėse Artimųjų Rytų parodose, kur prie Dovilės stendų rikiavosi tūkstantinės smalsuolių minios, pelnė geriausio dizaino bei idėjos apdovanojimus ir buvo eksponuojami Saudo Arabijos muziejuje.

„Tai yra oficiali pati brangiausia kepurė – 25 000 dolerių“, – laidoje „Bus visko“ apie savo kūrinius kalbėjo lietuvė ir atskleidė, kad jos klientai – tai žmonės, kurie turi absoliučiai viską ir jos kūrinius perka kaip investiciją į meną.

LNK nuotr./Dovilei De Angelis
LNK nuotr./Dovilei De Angelis

Specialios kepurėlės beveik niekada neužsimerkiantiems sakalams padeda nusiraminti. Pasak Dovilės, arabų kultūroje šiems paukščiams skiriamas ypatingas dėmesys, jie laikomi stiprybės, valdžios ir prestižo simboliu. Būdami puikiais medžiotojais, būtent jie kadaise atšiauriomis sąlygomis gyvenusioms Vidurio Azijos ir Šiaurės Afrikos tautoms padėjo išlikti. Todėl šiandien šiems skraidūnams pasiturintys gyventojai negaili nei laiko, nei dėmesio, nei pinigų. Patys sakalai gali kainuoti nuo kelių iki keliasdešimties tūkstančių, o nuolatiniai konkursų laureatai gali atsieiti net ir milijoną dolerių.

Kiekvienas sakalas turi savo veterinarą, gyvena erdviose patalpose ir minta tik jam pritaikytu specialiu maistu. Be to, sakalų šeimininkai savo augintinius lepina ir išskirtinėmis dovanomis – šventiniais papuošalais, nors tos grožybės paukščių kūnus gali puošti vos kelias minutes. „Gaminu ceremonines kepurėles, tai yra karatai aukso, karatai deimantų. Paukštis su ja gali išbūti tik dešimt minučių“, – pasakojo Dovilė.

Savo unikalia idėja Dovilė sužavėjo visą arabų pasaulio elitą ir šiandien neatsigina užsakymų, tačiau atspirties taškas, atvedęs į tokią profesinę sėkmę, deja, buvo pažymėtas itin skaudžiu Dovilės asmeninio gyvenimo sukrėtimu. Prieš devynerius metus, kai ji mažiausiai to tikėjosi, ją su dviem mažamečiais vaikais ir paaugliu sūnumi sutuoktinis paliko vienui vieną ir tiesiog dingo iš jos gyvenimo. Ne vienus metus plėtoti judviejų verslai, kauptas milžiniškas turtas ir puoselėti įspūdingi namai Monake staiga išgaravo it sapnas.

LNK nuotr./Dovilei De Angelis
LNK nuotr./Dovilei De Angelis

Su šiuo antruoju savo vyru prieš daugiau nei dešimt metų Dovilė susipažino dar gyvendama Italijoje. Tuo metu vietinis italas nors ir nebuvo pasiturintis, tačiau sužavėjo Dovilę savo paprastumu bei gera širdimi. Vis tik finansinė mylimųjų padėtis ilgainiui ėmė prastėti, todėl kurį laiką besidomėjusi brangakmeniais, Dovilė nusprendė surizikuoti ir įkūrė deimantų verslą, į kurį įtraukė ir savo mylimąjį. Netrukus jiems ėmė sektis. Pagausėjo šeima, gimė pametinukai – Dario ir Deimantė, judviejų valdyta įmonė ėmė klestėti ir išaugo į dar didesnius verslus.

LNK nuotr./Dovilei De Angelis
LNK nuotr./Dovilei De Angelis

Dovilė prisipažįsta, kad tuo metu sau galėjo leisti viską. Sutuoktiniams priklausė ne viena žadą atimanti vila, namuose sukiojosi tvarkytojos ir auklės, svečiuose nuolat lankėsi ir vakarėliais mėgavosi gausūs draugų būriai, o garaže puikavosi sutuoktinio kolekcionuoti prabangūs automobiliai. Skaudžią išdavystę patyrusi moteris laidoje „Bus visko“ atskleidė, kad buvęs vyras šią aferą planavo iš anksto ir tam buvo gerai pasiruošęs. „Nueini į garažą, ten buvo 20 mašinų, nieko nebėra, nueini į vieną vilą, ateina tau kažkas pasako, čia jau nebe tavo vila. Viskas buvo tvarkoma iš anksto, man nežinant”, – pasakojo Dovilė.

„Bus visko“ - antradieniais, 20 val., per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius