-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aras Vėberis toliau stebisi Alano Chošnau elgesiu: „Jis pasirinko išdaviko kelią“

Išsiskyrus legendinės grupės „Naktinės personos“ keliams, gerbėjai ilgai svarstė, kokia katė perbėgo tarp muzikantų Aro Vėberio ir Alano Chošnau. Kai po daugelio metų Aras atvirai papasakojo apie tai, kaip, jo nuomone, jį apgavo buvęs kolega, kilo didelis ažiotažas. Visgi jo pozicija, anot A.Vėberio, jo buvusio scenos partnerio nepasiekė.
Aras Vėberis ir Alanas Chošnau
Aras Vėberis ir Alanas Chošnau / Asmeninio albumo ir BNS nuotr.

Alanas Chošnau neseniai paskelbė, kad vasaros pradžioje surengs griausmingą koncertą Palangoje, kuriame skambės hitai, sukurti „Naktinės personos“ ir solinės karjeros laikotarpiais. Į buvusio scenos partnerio planus feisbuke sureagavo Aras Vėberis. Savo įrašu jis sutiko pasidalinti su portalo Žmonės.lt skaitytojais, tačiau daugiau komentuoti nepanoro.

„Kokia mėšlo krūva reikia būti, kad liptum į sceną dainuoti kūrybą to žmogaus, kurį tu išdavei, apgavai ir negerbi? Savos kūrybos neužtenka?... Žinote, aš kantrus žmogus, bet kaip dar aiškiau išreikšti savo poziciją?

Kol kas vienintelį kartą pernai LNK TV laidoje „Nuo...Iki...“ atvirai papasakojau visą situaciją. Bet, pasirodo, šito veikėjo tai nepasiekė.

Kadangi aš ir toliau tyliu, nesidrabstau purvais viešoje erdvėje, iki šiol atsisakiau visų interviu ir pasiūlymų dalyvauti TV laidose, tai šitas „atlikėjas“ bando tuo pasinaudoti. Kad nesuprastumėte klaidingai ir nepagalvotumėte, jog tas „žmogus“ atsiprašė ar kaip nors pripažino suklydęs, noriu aiškiai pasakyti – NE, nes tai gali padaryti tik labai stiprus ir sąžiningas žmogus.

Jis pasirinko išdaviko kelią.

Todėl pabandysiu antrą kartą ir aiškiau:

MANO KŪRYBĄ GALI DAINUOTI VISI, KAS TIK NORI, išskyrus IŠDAVIKUS, MELAGIUS ir VAGIS.

AŠ, KAIP AUTORIUS, ŠLYKŠČIUOSI ŠITO „ATLIKĖJO“ AKIPLĖŠIŠKUMU.

Nejaugi jam pačiam malonu?

Aš nuoširdžiai noriu, kad mano poziciją žinotų klausytojai, kuriuos bando prisivilioti šitas veikėjas į savo koncertus. Mano subjektyvia nuomone, tokiems „atlikėjams“ scenoje apskritai ne vieta, nes ką tokie išverstaskūriai gali duoti klausytojams? Bet, tikiuosi, žmonės atsirinks patys...

IR NEĮSIVAIZDUOJU, KURIE SAVE GERBIANTYS MUZIKANTAI DAR GALI SU JUO GROTI...

Muzikantų brolija ir seserija, ką manote?“ – retoriškai klausė A.Vėberis.

Žmonės.lt bandė susisiekti su Alanu Chošnau ir jo žmona, prodiusere Valda Chošnau, tačiau abu telefonu kol kas neatsiliepia.

Žmonės.lt primena, kad Aras Vėberis apie laikus, kai bankrutavo leidybinė įmonė, kuriai priklausė „Naktinių personų“ autorinės teisės, praėjusių metų rugsėjį prabilo laidoje „Nuo...Iki“.

Būtent tada atsiradus galimybei susigrąžinti ir valdyti autorines teises patiems ir įvyko konfliktas tarp dviejų muzikantų. 2014-aisiais Aras pasiūlė teisininkę, tačiau Alanas įnirtingai siūlė savąją. Galiausiai 2016-aisiais A.Vėberis atsitiktinai sužinojo, kad visas teises perėmė Alanas ir jo žmona.

Jis atskleidė, kad jam priklauso 25 proc. grupės dainų autorinių teisių. Taip pat Alanui priklauso 25 proc., o jo žmonai Valdai – net 50 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius