Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 07 29 /11:42

Artimieji pradeda atsisveikinimą su aktore Gražina Balandyte

Netekome dar vienos legendos. Tokiais žodžiais trečiadienio rytą prasidėjo atsisveikinimas su aktore Gražina Balandyte. Neabejotina legenda, aktore, prie kurios vardo tikrai limpa „žvaigždės“ titulas.
Atsisveikinimas su Gražina Balandyte
Atsisveikinimas su Gražina Balandyte / 15min nuotr.

Atsisveikinimas su Gražina Balandyte vyksta jos mylimame Nacionaliniame Kauno dramos teatre. Čia, kur viskas prasidėjo, čia, kur praleisti vieni geriausių metų, čia, kur atiduota žiūrovams širdis.

Atsisveikinti su aktore bus galima liepos 29 d. nuo 11 iki 21 val. ir liepos 30 d. nuo 10 iki 12 val.

Urna išnešama 12 val. Aktorė atguls Petrašiūnų kapinėse. Artimųjų valia prašoma talentingą menininkę, šiltą žmogų, asmenybę pagerbti baltu gėlės žiedu.

Teatro foje šiuo metu yra pastatytas tapytas aktorės portretas, o šalia padėti apdovanojimai už jos nuopelnus. Susirinkusiems gedint salėje per projektorių rodomos aktorės gyvenimo akimirkos.

Atsisveikinti su legendine aktore pirmieji atvyko teatro darbuotojai. Tarp salėje sėdinčių žmonių galima buvo pamatyti publicistą, žurnalistą Vidą Mačiulį, nešiną balta rože, ir aktorę Nijolę Narmontaitę, ir daugelį kitų.

Atsisveikinimo akimirkos – galerijoje:

Gražina Balandytė buvo Kauno dramos teatro ir Klaipėdos dramos teatro aktorė, teatre sukūrė daugiau kaip 80 vaidmenų. Nuo 1957-ųjų vaidino kine ir televizijoje, čia atliko daugiau nei 20 vaidmenų, kuriuos žiūrovai atmena iki šiol. Taip pat buvo žinoma kaip televizijos laidos „Ponios Gražinos virtuvė“ vedėja.

Kad lietuvių kino ir teatro aktorė Gražina Balandytė iškeliavo Anapilin, 15min patvirtino Nacionalinio Kauno dramos teatro generalinis direktorius Egidijus Stancikas.

15min žiniomis, aktorė mirė pirmadienį. Mirties priežastis kol kas nežinoma, tačiau pastaruoju metu, skelbiama, Gražina Balandytė sunkiai sirgo.

Vienai ryškiausių Lietuvos aktorių 83-eji suėjo birželio 27-ąją.

Gražinos Balandytės gyvenimo akimirkos – galerijoje:

TAIP PAT SKAITYKITE: Paskutinis Gražinos Balandytės interviu: „Troškimas gyventi ir meilė – svarbiausias mano variklis“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius