Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Arvydas ir Rūta Vilčinskai – kartu namie, darbe, o dabar ir mokyklos suole

Muzikantas Arvydas Vilčinskas su žmona Rūta partneriai ne tik namuose, bet ir darbe. Šiuo metu sutuoktiniai pasinėrę į bendrą veiklą – Arvydas koncertuoja, o Rūta pradėjo naują karjeros etapą ir jam talkina vesdama renginius. Kad viskas vyktų kuo profesionaliau, pora dar kibo į mokslus – nuo rugsėjo mėnesio jie sėdi viename mokyklos suole ir studijuoja renginių organizavimą.
Arvydas Vilčinskas ir Rūta Gajauskaitė
Arvydas Vilčinskas ir Rūta Gajauskaitė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Sutuoktiniai jau pusę metų į sceną žengia kartu. Pasakodamas apie neseniai susikūrusį šeimyninį duetą A.Vilčinskas neslepia, kad iš pradžių žmonos sugebėjimais vesti renginius abejojo, tačiau šiuo metu atlikėjas džiaugiasi, kad scenoje ji jaučiasi puikiai.

„Anksčiau niekada nevažinėjau į privačius renginius, bet pabandžiau ir man patiko. Priminė senus laikus. Savo koncertus vesdavau pats, bet aš nelabai mėgstu ilgus pokalbius, žaidimus, anekdotus. O Rūtai tai patinka. Taip pat man buvo reikalingas žmogus, kuris į renginius važiuotų kartu su manimi, leistų muziką, pabūtų didžėjumi. Mano žmona puikiausiai susitvarkė su šitomis užduotimis ir taip pradėjome kartu dirbti. Tiesa, iš pradžių aš ja netikėjau – patirties nebuvo daug, bet pasiruošėme, pabandėme ir prieš pusę metų pradėjome į renginius važiuoti kartu. Anksčiau Rūta labai jaudindavosi, o dabar ji jaučiasi laisvai – kaip žuvis vandenyje“, – 15min pasakojo A.Vilčinskas.

Asmeninio albumo nuotr./Alvydas Vilčinskas su žmona Rūta
Asmeninio albumo nuotr./Alvydas Vilčinskas su žmona Rūta

Daugiausiai sutuoktiniai pasirodymus ruošia gimtadienio šventėms. Ir jiems tai puikiai sekasi – klientai lieka patenkinti, o užsakovų ratas tik plečiasi.

„Daugiausiai važinėjame po jubiliejus – nuo 40 ir 90 metų. Taip pat ir į kaimo bendruomenių šventes. Vestuvių sezonas jau eina į pabaigą, o gimtadieniai nesibaigia niekada. Užsakymų sulaukiame daug, reklama iš lūpų į lūpas eina greitai. Dabar pasirodymų turime jau iki Naujųjų metų.

Mūsų publika – skirtinga ir mėgsta įvairią muziką. Aš puikiai prisimenu, ko mes klausėme jaunystėje, todėl mano muzika šio amžiaus grupės žmonėms labai tinka. Po pasirodymų gauname daug gerų atsiliepimų“, – teigė muzikantas.

Renginius pora dažniausiai veda improvizuodami. „Kažkokių specialių scenarijų mes neruošiame, dažniausiai improvizuojame, prisitaikome prie žiūrovų. Specialių repeticijų taip pat nedarome, kaip aš juokauju – profesionalai nerepetuoja. Namie pasiruošiame techninius dalykus, prizus, dekoracijas“, – sako A.Vilčinskas.

Visgi Arvydas šioje srityje jau dirba daugybę metų ir puikiai išmano visas taisykles. O Rūta dar tik žengia pirmuosius žingsnius, jai ši veikla – visiškai nauja. Prieš tai moteris dirbo kirpėja.

Darbu aš to net nevadinu, jaučiuosi atradusi save ir labai laiminga

„Iš Airijos, kur gyvenau 10 metų, grįžus į Lietuvą, man buvo labai sunku, neatradau savęs. Baigiau kirpėjų kursus, į kuriuos investavome daug pinigų, bet manęs šis darbas laimingos nedarė. Važinėdama į Arvydo renginius aš stebėdavau vedėjus, jų programas ir kartais į jas man norėdavosi įnešti savo sielos. Nusprendžiau pati pabandyti pravesti renginį. Darbu aš to net nevadinu, jaučiuosi atradusi save ir esu labai laiminga. Asmeninėms šventėms mes su Arvydu laiko neturime, todėl kiekvieną kartą, kai važiuojame į jubiliejų ar vestuves, atrodo, kad nedirbi, o šventi su tais žmonėmis. Atsirado daug pažinčių ir draugų, sutikau labai daug nuoširdžių žmonių“, – džiaugėsi Rūta Vilčinskienė.

Asmeninė nuotr. /Rūta Vilčinskienė
Asmeninė nuotr. /Rūta Vilčinskienė

Tiesa, kojos stovint prieš minią žmonių vis dar dreba, tačiau kiekvieną kartą ji stengiasi su tuo kovoti.

„Aš vis stengiuosi įjungti aktorės mygtuką, peržengiu per save ir viskas puikiai išeina. Sunkiausia būna pirmą valandą, o vėliau žmonės išgeria, tampa linksmesni. Viskas pasidaro paprasčiau. Sunkiausia būna tada, kai kas nors išmuša iš vėžių. Man tenka dvigubas darbas – reikia ne tik užimti žmones, o dar ir Arvydui muziką leisti. Neturiu, kada atsipūsti“, – sakė R.Vilčinskienė.

O kad pasirodymai būtų kuo kokybiškesni, šiemet pora kartu kibo į renginių organizavimo mokslus ir partneriais tapo ne tik namuose, renginiuose, bet ir mokyklos suole.

„Nenoriu būti savamokslė, esu savikritiška ir noriu siekti tobulumo, todėl nuo rugsėjo Jonavos politechnikos mokykloje pradėjau mokytis renginių organizavimo. Arvydas pradėjo studijuoti kartu. Tikriausiai nenorėjo manęs vienos palikti mokyklos suole. Tai yra platus mokslas – renginių ir apeigų organizavimas. Ateity galėsiu organizuoti netgi laidotuves, o tai dabar darosi madinga“, – pasakojo R.Vilčinskienė.

Asmeninė nuotr. /Rūta Vilčinskienė
Asmeninė nuotr. /Rūta Vilčinskienė

Kai kone kiekvieną akimirką pora leidžia kartu, nebaisu, kad dings visa romantika?

„Bijau, visada sakiau, kad visų kiaušinių vienoje pintinėje laikyti nereikėtų. Vesdami renginius mes nebendraujame kaip vyras ir žmona. Būna, kad pavargę, grįžtant iš renginio net nesikalbame“, – sakė Arvydas.

Rūta teigia, kad darbas su vyru, iš vienos pusės, ją kiek vargina – Arvydas yra darboholikas, o moteris kartais nori turėti laisvo laiko. Tačiau kita vertus – ji džiaugiasi visur galėdama vykti kartu.

„Šiuo metu santykiuose romantikos beveik nėra. Visą laiką užima darbas. Romantika mums – kartu pažiūrėti filmą ir eiti miegoti“, – 15min sakė R.Vilčinskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius