-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Asta Stašaitytė raudonu kilimu pirmąkart žengė su 16-mečiu sūnumi Emiliu: „Jaučiausi išdidžiai“

Nors Astos Stašaitytės-Masalskienės sūnūs viešumos visuomet vengdavo, visgi į „Žmonės 2019“ apdovanojimus vienas jų kaip tikras džentelmenas pasisiūlė mamą palydėti. Netikėtai šis vakaras jiems tapo itin smagia pramoga bei dar viena proga pabūti kartu: „Kitąmet jau ateisim trise, prisijungs dar vienas brolis“, – juokėsi Asta.
Asta Stašaitytė su sūnumi Emiliu
Asta Stašaitytė su sūnumi Emiliu / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Viešų renginių, raudono kilimo ir fotografų blyksčių Asta Stašaitytė-Masalskienė sako niekuomet nemėgusi. Ji mieliau su arbatos puodeliu susirango prie ekrano ir viską stebi iš šalies.

Tačiau į „Žmonės 2019“ apdovanojimus ji visgi nusprendė eiti. Iš pradžių ją turėjęs palydėti kolega, galiausiai to padaryti negalėjo, todėl Asta jau manė eisianti viena. Bet tuomet netikėtai atsirado daug mielesnė kompanija – sūnus Emilis.

„Sūnus pasakė, kad nori mane palydėti. Tada aš puoliau ieškoti, kuo pasipuošti! Aš iš tikrųjų nesitikėjau. Tą vakarą jaučiausi išdidžiai“, – šypsodamasi 15min sakė Asta Stašaitytės-Masalskienė.

Laidų vedėja pripažįsta, kad jos ir jos vaikų požiūris į tokius renginius yra kiek kitoks. Kai vieni, atrodo, tik dėl viešų vakarėlių gyvena, Astos šeima į šį burbulą žiūri su šypsena.

„Neslėpsiu, mes į tai pasižiūrėjome kaip į žaidimą. Sutarėme, kad žaisime raudono kilimo žaidimą. Abu broliai tai priima kaip pokštą, jiems tai nėra rimta. Bet nesakau, kad nepagarbu. Tiesiog tai nėra jų kartos pasididžiavimas“, – pasakojo ji.

Ir iš tiesų, Asta viešuose renginiuose yra reta viešnia, bet tik dėl to, kad ji pati taip pasirenka. Tam ji turi savų priežasčių.

„Gal pasisakysiu radikaliai, bet visoje toje erdvėje buvo tik 20 procentų žmonių, kurie man yra nuoširdžiai įdomūs, kuriuos nuoširdžiai noriu pamatyti ir paklausti „kaip gyveni?“. Man buvo labai didelė šventė su jais susitikti. Kalbu ne tik apie draugus. Kai pamačiau, kad už kelių eilių nuo manęs sėdi Rolandas Kazlas, aš kaip kokia bobutė iš Balbieriškio žvalgiausi ir negalėjau patikėti! – juokėsi Asta. – O kitų tuštybė trikdė. Kita pusė yra kažkokių priklijuotų blakstienų ir papų pasirodymas. Tai man visai neįdomu. Bet tai yra mano požiūris, lygiai taip pat aš kažkam esu tas neįdomusis procentas.“

Raudonu kilimu žengęs, fotografams pirmą kartą pozavęs Astos sūnus Emilis iškilmingame renginyje atrodė tiesiog žavingai – aukštas, akį traukiantis 16-metis buvo tobula mamos palyda. A.Stašaitytė-Masalskienė džiaugiasi, kad kartu su juo ir pačią ceremoniją stebėti buvo labai įdomu – viso renginio metu jie vienas su kitu nuolat dalijosi nuomonėmis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Asta Stašaitytė su sūnumi Emiliu
Luko Balandžio / 15min nuotr./Asta Stašaitytė su sūnumi Emiliu

„Tiesą sakant, du trečdalius renginio aš jam turėjau aiškinti, kas vyksta. Jis – kita karta, jo interesai visai kiti. Bet buvo labai geras jausmas dalintis. Jis man, pavyzdžiui, paaiškino daug iš techninės pusės. Nepraleidome nė vieno numerio, stengėmės įžiūrėti viską“, – šypsojosi laidų vedėja.

Pasak Astos, nors vyresnėlis Emilis labiausiai domisi mokslo temomis, laisvu laiku gilinasi ir į meną. Kaip mama sako, jis jau viską puikiai išmano apie renginių režisūrą.

„Mano ir Giedriaus abu vaikai techniškai išprusę. Mamytė davė Stanislavskio žinias, o tėvelis – žinias apie technologijas. Emilis tai ir stebėjo renginyje – kaip galima sumiksuoti teatrą su technologija. Mes tai analizavome ir buvo be galo įdomu“, – šypsojosi Asta.

Paklausta, ar abu sūnūs nesirinktų tėvų kelio, Asta juokiasi: „Dėl antro sūnaus nieko nesakiau...“

LNK nuotr./Asta Stašaitytė-Masalskienė
LNK nuotr./Asta Stašaitytė-Masalskienė

Visgi Asta prisipažįsta, kad „Žmonės 2019“ apdovanojimų metu pasitaikė keletas atvejų, kai jai ir sūnui norėjosi rėkti: „Gėda“.

„Man buvo netgi gėda, kad publika socialiai neatsakingai reagavo. Tolerancija turi ribas ir šitame renginyje buvo vietų, kai tolerancija buvo peržengta. Mes su sūnumi nemanome, kad reikėtų smerkti už rimtus nusikaltimus teistus žmones – jie jau kartą yra teisti, jie jau atliko savo bausmę. Bet mes nemanome, kad jie turėtų teikti apdovanojimus, jiems reiktų ploti atsistojus. Taip pat mums neatrodo, kad žiūrovai buvo pakankamai aktyvūs pagerbdami tuos atlikėjus, dėl kurių buvo verta stotis ir rėkti „bravo!“. Tas Lietuvos santūrumas šįkart man badė akis. Mes tokie bailučiai, mes bijome aiškiai sakyti savo nuomonę“, – svarstė laidų vedėja.

Turiningai vakarą praleidę Asta ir Emilis sako, kad tai tikrai ne paskutinis kartas, kai jie pasirodo panašiame renginyje: „Jei jau kitą rytą pabudę juokavom, kad kitais metais eisime jau visi trise – aš, Emilis ir Danielius – vadinasi, patiko“, – juokėsi ji.

Žinomumas nevargina

Nors Asta ir Giedrius Lietuvoje – puikiai žinomi žmonės, jųdviejų sūnūs nuo viešumo yra atsiriboję. Tačiau tėvų darbo jie nepraleidžia pro akis – domisi jų veikla, neretai pasako ir savo nuomonę.

„Aš visada vaikams pabrėžiu, kad tai nėra aukštasis menas, bet ta veikla mes galime prisidėti prie gražesnės Lietuvos. Žinau, kad banaliai skamba, bet aš jiems visada sakau: galima tai nupopsinti, arba galima tarnauti. Tai aš renkuosi tarnystę. O kai rodo tėtį per televiziją, aš juos beveik visada verčiu žiūrėti, nes toks mano požiūris – turime stebėti vienas kito darbus“, – tikino A.Stašaitytė-Masalskienė.

Kai laidų vedėja darbe susiduria su svarbiomis aktualijomis, jas namuose būtinai išsamiai dar aptaria su savo vaikais.

„Grįžusi iš įrašų visuomet papasakoju jiems tas temas, kurios man atrodo ugdančios, kurias, man atrodo, jiems reikia žinoti. Mes visada tai apkalbame, būna, kad pražiūrime fragmentus internete esančioje mediatekoje“, – pasakojo ji.

Žinoma, kai kuriems nepatinka, kai jiems klijuojama garsių tėvų etiketė, atkreipiamas dėmesys tik dėl žinomos pavardės. Tačiau, anot Astos, jos sūnūs į tai dėmesio per daug nekreipia.

15min nuotr./Asta Stašaitytė-Masalskienė su sūnumi 2014 metais
15min nuotr./Asta Stašaitytė-Masalskienė su sūnumi 2014 metais

„Aš manau, kad būna atvejų, kai tai juos suerzina. Bet labiau dominuoja tai, kad jie didžiuojasi. Yra buvę ir juokingų situacijų, kai grįžę namo pasakojo, jog eidami dviese gatve išgirdo praeivį sakant: garantuotai, abudu Masalskiukai. Tai jiems juokinga, jie dėl to neišgyvena. O ir mes niekada nesureikšmindavome žinomumo, vaikams sakydavome, kad tai tik darbas, mylimas darbas, už kurį mes esame dėkingi, ir tas žinomumas mūsų nevargindavo. Lietuva jau labai kultūringa, nereikia manyti, kad mus bado pirštais“, – juokėsi ji.

Ne vienas tėvas dažnai skundžiasi, kad, vaikams tapus paaugliais, jie visai nebenori laiko leisti su savo šeima. Tačiau Asta šypsosi – ar tikrai tie tėvai pakankamai pasuka galvą, ką vaikams įdomaus pasiūlyti? Nes ji su tokia problema nėra susidūrusi.

„Mūsų su vaikais kasdienybė yra stalo žaidimai, maisto gaminimas ir keliavimas“, – 15min vardijo Asta Stašaitytė-Masalskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius