Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Baltic Pride“ palaikymą LGBT+ reiškė būrys garsenybių: „Tai – miesto šventė”

Beveik savaitę trukusį tarptautinio „Baltic Pride“ festivalio renginių ciklą šiandien baigė eitynės „Už lygybę ir taiką“. Tarp vaivorykštės spalvomis pasidabinusių eitynių narių buvo galima išvysti ir Lietuvai puikiai žinomus asmenis.

Sostinėje, šeštadienį vykusios eitynės „Už lygybę ir taiką“ sulaukė didelio dėmesio. Paramą LGBT+ bendruomenės nariams išreiškė ir žinomi žmonės, kurie kartu drąsiai žengė Vilniaus gatvėmis palaikydami lygiateisiškumą bei toleranciją.

Eitynės „Už lygybę ir taiką“ prasidėjo nuo dešimties autobusų, kurie važiavo nuo Bernardinų sodo per Lukiškių aikštę, pasuko į J.Tumo-Vaižganto gatvę ir judėjo iki Baltojo tilto. Tarp „Baltic Pride“ 2022 eitynių dalyvių buvo galima pastebėti ir žinomų žmonių veidus, tokius kaip Justė Arlauskaitė-Jazzu, Andrius Tapinas, Naglis Bierancas, Lukas Gricius, Rimvydas Širvinskas, Elžbieta Latėnaitė, Erica Jennings, Toma Vaškevičiūtė, Gytis Ivanauskas, Indrė Stonkuvienė.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„Baltic Pride 2022“ eitynės Vilniuje
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„Baltic Pride 2022“ eitynės Vilniuje

Portalo15min komandos eitynėse pastebėtas ir kalbintas žurnalistas Andrius Tapinas, matydamas renginyje susirinkusią gausią minią, neslėpė džiaugsmo: „Prieš šešerius metus čia stovėjome su riaušių policija, prieš devynerius metus su tvoromis, klyksmais ir riksmais. Dabar tai tapo miesto švente.“

Apie dalyvavimą eitynėse garsūs žmonės pranešė ir savo socialinuose tinkluose.

Vilniaus Rotušės aikštėje įsiamžinęs kino režisierius Romas Zabrauskas savo „Facebook" paskyroje rašė: „Gero „Baltic Pride“ Lietuva ir Baltijos šalys siunčia aiškią žinutę: laikas pripažinti savo įvairovę."

Už lygiateisiškumą bei toleranciją pasisakė ir režisierius Saulius Baradinskas. Po nuotrauka, kurioje jis pozuoja su vaiko vežimėliu, skelbė: „Mes už visas šeimas".

Viešai apie homofobiją ir savo orientaciją kalbanti Elžbieta Latėnaitė taip pat pasidalino nuotraukų gausa bei įspūdžiais iš vieningo renginio.

„Ačiū visiems, kas ėjote, kas garsiai žodžiais ir darbais palaikote lygybę ir įvairovę. Jūs net neįsivaizduojate, kaip tai svarbu. Tas buvimo didžiulėje palankioje bendraminčių minioje jausmas yra gydantis!", – rašė ji savo feisbuko paskyroje.

Palaikyti Vilniuje vykstantį judėjimą prisijungė ir Lietuvos laidų vedėja, knygų autorė Beata Nicholson. Čia ji su šeima džiaugėsi matanti gausų žmonių judesį. Didelė minia, pasak jos, reiškia, jog „pasaulis pilnas gerų ir atvirų žmonių".

Renginyje „Baltic Pride“ su sūnumis pasirodė ir atlikėja Erika Jennings. Ji nuo festivalio neatsiejamą atributiką – vaivoryštės spalvų vėliavą panaudojo vietoj sijono. Savo palaikymą LGBT+ bendruomenei skirianti narė po nuotrauka feisbuke rašė „Happy pride!" (liet. „laimingo pasididžiavimo").

Dar eitynių išvakarėse žinoma lietuvos politikė Aušra Maldeikienė socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino, jog šiais metais festivalyje sudalyvauti negalės, todėl dalinasi linksma nuotrauka iš seniau vykusių eitynių.

„Rytoj švęsiu su klasės draugais savo gimimo dieną Strasbūre, tad negalėsiu dalyvauti Pride parade. Įdedu nuotrauką iš ankstesnių metų.

Buvo linksma tada prieš trejus metus palaikyti tuos, kurių taip bijo vadinamieji tradiciniai, kurie ištiesų tėra pikti ir pavydūs troliai“, – palaikymą LGBT+ bendruomenei išreiškė Aušra.

15min primena, kad „Baltic Pride“ – tris Baltijos šalis jungiantis tarptautinis LGBT+ festivalis prasidėjo antradienį ir Vilniuje yra rengiamas jau 5 kartą.

Festivalio pradžią paskelbė Vilniaus miesto gatvėmis vyksiantis „Vaivorykštės autobusas“. Juo LGBT+ bendruomenės atstovai aplankė „Baltic Pride“ 2022 festivalio rėmėjus ir draugus, skleidė pozityvią atmosferą ir kvietė dalyvauti eitynėse.

Lietuvos gėjų lygos (LGL) vadovo Vladimiro Simonko teigimu, visą savaitę Vilniuje vyko įvairūs LGBTIQ bendruomenės renginiai: kūrybinės dirbtuvės, diskusijos, parodos bei kitos kultūrinės ir edukacinės veiklos.

Kasmetinis festivalis rengiamas jau nuo 2009 metų ir suburia LGBT+ asmenis bei juos palaikančiuosius vienoje iš Baltijos valstybių sostinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius