Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Baltosios mados fotografas Eigirdas Scinskas: „Lietuvoje triumfuoja kičas“

Nors šiandieniniame pasaulyje senąsias tradicijas vis labiau užgožia naujoviškos tendencijos, vestuvių iškilmės visuomet buvo, yra ir bus vienas svarbiausių gyvenimo įvykių. Būtent dėl šios šventės ypatingumo, profesionaliam fotografui Eigirdui Scinskui prieš daugiau nei šešerius metus kilo idėja kiekvieną nuotaką prilyginti modeliui, o vestuvių akimirkas įamžinti taip, jog nuotraukos prilygtų meno kūriniams. Tačiau, anot Eigirdo, mados fotografijos supratimas Lietuvoje kol kas yra banalus.
Fotosesijoje Milane pozavo „MP management“ agentūros modeliai.
Fotosesijoje Milane fotografui pozavo „MP management“ agentūros modeliai. / E.Scinsko nuotr.

Pirmasis prisilietimas prie profesionalaus fotoaparato Eigirdui Scinskui buvo lemtingas, nuo to momento jis nei dienai nepaleidžia pastarojo iš rankų. Jau kone dešimt metų E.Scinskas yra atsidavęs veiklai, kuri fotografui tapo gyvenimo būdu.

Lietuvoje triumfuoja kičas

Anot Eigirdo, mados fotografijos supratimas Lietuvoje yra banalus. „Mados fotografija Lietuvoje – modelis, aprengtas didžiųjų prekybos centrų parduotuvių drabužiais ir apkrautas kičiniais papuošalais. Galbūt toks neskoningas stilius puiki priemonė modelio neprofesionalumo ir fotografo nekūrybiškumo dangstymui? Juk visas dėmesys, pažvelgus į tokią nuotrauką, tenka tik toms detalėms, o ne pačiai fotografijos idėjai. Galbūt ir pačių lietuvių suvokimas apie madą dar nėra taip pažengęs, kad mados fotografija jiems reikštų ne vien blizgučių akcentavimą...“, – svarsto fotografas.

Jis yra sukaupęs didelį patirties bagažą, fotografuodamas tiek Lietuvoje, tiek ir svečiose šalyse: Pietų Afrikos Respublikoje, Portugalijoje ar Italijoje. Ir nors fotografo darbų galerijoje galime išvysti įvairiausios tematikos nuotraukų, jo vizitinė kortelė – išskirtiniu stiliumi pasižyminčios vestuvių nuotraukos. E.Scinskas kartu su asistente, makiažo specialiste Monika Bagdonaite kiekvieną nuotaką paverčia modeliu, o nuotraukos prilygsta aukštosios mados fotografijai.

Kiekvienoje nuotraukoje – unikalūs fragmentai

„Apmaudu, jog rengiantis tokiai didelei šventei, kaip vestuvės, būtinybių sąraše fotografui tenka viena paskutiniųjų vietų. Aš į savo darbą žiūriu labai atsakingai, tokio paties požiūrio norėtųsi ir iš mane samdančių žmonių. Kiekvienas fotografuojamas vestuves noriu įamžinti taip, jog nuotraukos darytų stiprų emocinį poveikį ir suteiktų galimybę vėl išgyventi tuos potyrius, kurie juos aplankė tą išskirtinę dieną. Tam reikia išankstinio pasiruošimo, apie kurį jaunavedžiai dažniausiai nepagalvoja“, – mintimis dalijosi fotografas.

Mados fotografija Lietuvoje – modelis, aprengtas didžiųjų prekybos centrų parduotuvių drabužiais...Eigirdas, puoselėjantis baltosios vestuvių mados fotografiją, siekia, kad jo padarytos nuotraukos bylotų apie jaunųjų asmenybes bei išgyvenimus, o netaptų dar viena tradicinį tuoktuvių scenarijų liudijanti nuotraukų galerija. „Pro mūsų akis akimirkos lekia nepastebimai, o iškalbingos nuotraukos užfiksuoja jų trapų unikalumą, kuriuo po to galime grožėtis vėl ir vėl“, – dėsto Eigirdas.

Epizodai, bylojantys apie meilę, jaudulį, sumišimą, džiugesį ar net malonią nežinomybę – tiek ir dar daugiau emocijų matyti dviejų žmonių, nusprendusių nuo šiol per gyvenimą žengti drauge, žvilgsniuose ir judesiuose, kuriuos ir siekia perteikti Eigirdas.

Nauja patirtis Milane

Nors vestuvių fotografavimas yra viena mėgstamiausių E.Scinsko profesinių veiklų, kūrybinis darbas vien tuo neapsiriboja. Jo darbų galerijoje – portreto, peizažo bei kitų žanrų fotografija. Unikalios nuotraukos neseniai Eigirdui atvėrė duris ir į madų sostinę Milaną. Viena modelių agentūra pakvietė Eigirdą Scinską šiame Italijos mieste praleisti savaitę ir padirbėti su pastarosios agentūros modeliais. Rezultatas – keletas įspūdingų fotosesijų.

Kuriant modelių įvaizdį ir stilių Eigirdui bei jo asistentei Monikai pagalbos ranką ištiesė dizaineris Liutauras Salasevičius. Merginos, su kuriomis dirbo Milane, Eigirdui buvo tikras atradimas. Dažnai fotografuojantis drąsos stokojančius modelius Lietuvoje, Milane fotografas buvo maloniai nustebintas, jog norint sukurti tam tikrą pozą, modelių nereikia sudėlioti tarsi Lego kaladėlių. Manekenėms netrūko ne tik išorinio patrauklumo, bet ir charizmos. Milane Eigirdas pasijuto kaip žuvis vandeny. Menininkas teigia, jog fotografuoti į Milaną sugrįš dar ne kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius