-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgijos karalių Pilypą ir karalienę Matildą į Aušros vartų koplyčią lydėjo Nausėdos

Spalio pabaigoje Lietuvoje – išskirtinis karališkasis vizitas. Į Lietuvą atvyko Belgijos karalius Pilypas ir karalienė Matilda. Antradienį pirmoji pora Gitanas Nausėda ir Diana Nausėdienė lydėjo Belgijos karališkąją porą į ekskursiją Vilniaus senamiestyje. Be to, visi kartu jie apsilankė Šv.Mykolo bažnyčioje ir Aušros vartų koplyčioje.
Karalienė Mathilde, Belgijos Karalius Pilypas, Gitanas Nausėda, Diana Nausėdienė
Lietuvos Prezidentinės ir Belgijos Karališkosios poros apsilankymas Aušros vartų koplyčioje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvoje viešintis Belgijos karalius Pilypas antradienį lankėsi Lietuvos ir Belgijos verslo forume, kur pasisveikino su verslo įmonėmis.

Vėliau buvo karaliaus vizitas Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parke. Prie Fizinių ir technologijos mokslų centro jį pasitiko ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, o prie Gyvybės mokslų centro – mokslininkai Linas Mažutis ir Virginijus Šikšnys.

Popiet – karaliaus Pilypo ir karalienės Matildos bei prezidento Gitano Nausėdos ir pirmosios ponios Dianos Nausėdienės ekskursija Vilniaus senamiestyje ir apsilankymas Šv. Mykolo bažnyčioje ir Aušros vartų koplyčioje.

Vėliau jie apsilankė Vilniaus universitete ir susitiko su studentais.

Lietuvos pirmoji pora antradienio vakarą dalyvaus Belgijos karaliaus ir Belgijos karalienės atsakomajame renginyje Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje.

Monarchai su valstybiniu vizitu Lietuvoje lankysis iki trečiadienio.

Trečiadienį karalius Pilypas ir G.Nausėda Pabradės poligone aplankys Belgijos karius.

Taip pat numatytas karališkosios poros bei prezidento su žmona vizitas 2022-ųjų Europos kultūros sostinėje Kaune, kur jis apžiūrės art deco architektūros paveldą ir M. K. Čiurlionio muziejaus ekspoziciją.

Tuo tarpu vizito metu karalienė Matilda dėmesį skirs kultūrai, socialiniams klausimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius