-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Kubilius – apie M.Drobiazko ir P.Vanago pasirodymą Sočyje: „Rašizmas nugalėjo“

Antradienio rytą paaiškėjo, kad čiuožėjai Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas vis dėlto ir toliau planuoja pasirodyti „Gulbių ežero“ premjeroje Sočyje. Internete pasklidus vaizdo įrašui iš generalinės renginio repeticijos, socialiniuose tinkluose pasipylė dar daugiau nuomonių. Apie tai pasisakė ir žinomas prodiuseris Dominykas Kubilius.
Dominykas Kubilius, Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko
Dominykas Kubilius, Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr., Luko Balandžio / 15min nuotr.

Socialiniuose tinkluose publikuotu įrašu D.Kubilius sutiko pasidalyti ir su naujienų portalo 15min skaitytojais. „Kada baigsime flirtuoti savo svarstymais ir veblenimais su priešu?!“, – piktinosi prodiuseris.

„Su padovanota pilietybe kraujo neperpilsi.

Iki paskutinės minutės turėjau vilties, kad Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko Sočyje ant ledo neiščiuoš, buvo vilties, kad apsireikš Povilo mama Lilija Vanagienė su visa Lietuvos čiuožimo federacija priešakyje ir teiksis Lietuvai paaiškinti, kodėl čiuožėjai nutarė dalyvauti teroristų ledo šventėje. Bet mamytė tyli, federacija tyli, o Margarita „Instagram“ paskyroje cituoja Bulato Okudžavos eiles.

Beje, Bulato eilių tarybiniais metais klausydavo ir mano tėvai, Margaritai turbūt ir šioje vietoje trūksta proto įsigilinti, kieno eiles cituoja, nes B.Okudžava, kurio tėvas buvo sušaudytas, o mama ištremta į lagerį, savo kūryboje smerkė bet kokį totalitarinį režimą. Bet čia tik nereikšmingos smegenų minkštumo detalės.

Suvedus į „Google“ paiešką „Drobiazko pilietybė“, apstu straipsnių, kiek daug vargšei Margaritai ir mamytei Lilijai teko iškentėti, kad rusų čiuožėja gautų mūsų pilietybę, kiek daug vargšelei iki šiol dėl to likę nuoskaudų... Bet, kaip rodo Ukrainai ir Lietuvai skaudi šiandiena, viskas buvo turbūt ne veltui, turbūt buvo ne vienas, tikrai netrokštantis dovanoti rusei pilietybę.

Kai ištiko apsisprendimo valanda X rašizmas nugalėjo, paskui save nutempė bestuburį lietuvį vyrą ir visą Lietuvos čiuožimo federaciją. Kaip tik šiuo metu, kai pora čiuožia išsiviepusiems, raudonažandžiams, pripampusiems teroristams plojant, okupuoto Mariupolio filharmonijos scenoje montuojami storos armatūros narvai, čia vyks „Azov“ karių parodomasis teismas, kaip tik šiuo metu filtracijos stovyklose prievartaujamos moterys, nuo tėvų atskiriami ir į rusiją tremiami vaikai, kastruojami Ukrainos kariai.

Šiandien pasigirsta eiliniai veblenimai, kad Lietuvos ordinų atimti nereikia, nes jie užtarnauti pasiekimais, kad nereiktų lyginti nuopelnų Lietuvai su čiuožėjų šiandieniniu apsisprendimu. Dėl pilietybės atėmimo teisininkai ir politikai nesutaria, reikia papildomų svarstymų, potvarkių, diskusijų.

Kada baigsime flirtuoti savo svarstymais ir veblenimais su priešu?! Baikim vieną dieną būti savo potvarkių įkaitais, šiandien ne laikas eilinėms tuščioms kalboms, kurių pasekoje Drobiazko su Poviliuku šoka teroristams, Paleckio šutvė nebaudžiama keliauja į Minską ir Maskvą, o lietuviškos estrados žvaigždės čiumpa Lukašenkos honorarus.

VYKSTA KARAS IR, KAIP BEBŪTŲ GAILA, MES ESAME JO DALIS.

P.S. bet Lietuvos čiuožimo federacijos ir mamos Lilijos poziciją vis tiek smalsu išgirsti. Ar taip ir būsit kaip vandens prigėrę?! Federacija, jei neklystu, išlaikoma mūsų visų pinigais ir pavaldi“, – feisbuke rašė Dominykas Kubilius.

Primename, kad Sočio „Iasberg Soči“ arenoje ketinama rodyti Tatjanos Navkos pasirodymą „Gulbių ežeras“, jungiantį specialiųjų efektų ir ledo žvaigždžių šou.

Projekte kartu su Margarita Drobiazko ir Povilu Vanagu žada dalyvauti olimpiniai ir pasaulio čempionai: Viktorija Sinicyna ir Nikita Kacalapovas, Ivanas Riginnas ir Morisas Kvitelašvilis.

„Organizatoriai „Gulbių ežerą“, kurį Sočyje bus galima pamatyti nuo rugpjūčio 9 iki rugsėjo 18 dienos, vadina klasikinio Rusijos baleto ir dailiojo čiuožimo sinteze“, – savo „Instagram“ paskyroje rašė Tatjana Navka.

Šiuo klausimu Žmonės.lt bandė susisiekti su P.Vanagu, bet jis telefonu neatsiliepė. Žmonės.lt bandė susisiekti ir su Povilo Vanago mama Lilija Vanagiene, kad ji pakomentuotų sūnaus sprendimą, tačiau Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė telefonu taip pat neatsiliepia.

P.Vanagas ir M.Drobiazko jau kurį laiką gyvena Maskvoje. Vis dėlto Lietuvoje jie dažni svečiai – kasmet artėjant žiemos šventėms pora organizuoja įspūdingus šou ant ledo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius