-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dainininkė Aistė Pilvelytė „Eurovizijoje“ devintą kartą patyrė nesėkmę

Šeštadienį LRT televizijos žiūrovai stebėjo pirmąją 2014 metų „Eurovizijos“ transliaciją, kurioje skambėjo populiariausi visų laikų Lietuvos estrados hitai.
Aistė Pilvelytė
Aistė Pilvelytė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Ketvirtojoje nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laidoje žinomi Lietuvos atlikėjai kovojo dėl teisės atstovauti Lietuvai tarptautinėje konkurso scenoje. Dalyvių likimą sprendė komisijos nariai, žiūrovai ir ekspertai iš Rusijos, Vokietijos bei Švedijos.

Devintas kartas – nesėkmingas

Suskaičiavus žiūrovų ir profesionalų komisijos balsus, paaiškėjo, kad vakaras nesėkmingas buvo devintąjį kartą „Eurovizijoje“ laimę bandžiusiai Aistei Pilvelytei.

Kovą toliau tęs tik devyni žinomi Lietuvos atlikėjai – Vaidas Baumila, Mia, Monika Linkytė, Ieva Zasimauskaitė, Martynas Kavaliauskas, Vilija Matačiūnaitė, merginų grupė „Vig Roses“, Kristina Radžiukynaitė ir Justinas Lapatinskas.

Užsieniečių komisijos atstovas, muzikos prodiuseris ir kompozitorius vokietis Brandonas Stone`as daugiausiai balų skyrė M.Linkytei, o mažiausiai  – M.Kavaliauskui.

Martynas Kavaliauskas
Martynas Kavaliauskas

Leidybos įrašų kompanijos direktorius ir prodiuseris Valerijus Prosvirovas iš Rusijos simpatijas skyrė V.Baumilai, jam mažiausiai patiko K. Radžiukynaitės pasirodymas.

Anot vokalo pedagogės, dainininkės, daugelio Švedijos muzikinių TV šou komisijos narės Liselott Bjork, geriausiai šeštadienį pasirodė I.Zasimauskaitė, prasčiausiai – M.Kavaliauskas .

Lietuvos ekspertų komisija, kurią sudarė Vytenis Pauliukaitis, Ieva Prudnikovaitė-Pitrėnė, Edmundas Seilius ir Ramūnas Zilnys, geriausiai įvertino V.Baumilą ir merginų grupę „Vig Roses“.

LRT televizijos žiūrovai daugiausiai balsų skyrė M.Kavaliauskui, o mažiausiai – J.Lapatinskui.

Justinas Lapatinskas
Justinas Lapatinskas

Komisija vertino griežtai

V.Matačiūnaitė komisiją bei žiūrovus nustebino visiškai nauja „Electronic I“ ir SEL dainos „Lyja“ versija. Atlikėja atskleidė, jog kūrinio aranžuotė – jos pačios darbas. Visgi komisijos nariai nebuvo patenkinti originaliu dainininkės pasirodymu.

„Trūko poros naktų“, – V.Matačiūnaitės pasirodymą kritikavo E.Seilius.

Dainininkei komisija skyrė 9 balus.

Vilija Matačiūnaitė
Vilija Matačiūnaitė

„Esi gudrus šmikis“, – vertindamas J.Lapatinsko dainos pasirinkimą šmaikštavo komisijos narys R.Zilnys. Atlikėjas nepabūgo sudainuoti itin gerai žinomą Marijono Mikutavičiaus hitą „Ar mylit ją jūs?“. Sulaukęs kritikos dėl nepakankamai „išjaustos“ dainos, užkulisiuose dainininkas atskleidė, kad šią daina pasirinko ne atsitiktinai.

„Man tikrai „skaudėjo“ dėl šios dainos“, – tikino atlikėjas. Dainininkas pelnė 8 komisijos balus.

Romantišką Arnoldo Lukoševičiaus dainą „Pavakarys“ atlikusi M.Linkytė sulaukė komisijos liaupsių. Jos pasirodymas įvertintas 10 balų.

„Man buvo labai gražu“, – apie M.Linkytės pasirodymą kalbėjo I.Prudnikovaitė-Pitrėnė.

Monika Linkytė
Monika Linkytė

K.Radžiukynaitė gavo kritikos atlikusi grupės SEL dainą „Aš žiūriu į tave, pasauli“. Anot komisijos narių, kūrinys nebuvo geriausias atlikėjos pasirinkimas. Bendru sutarimu jie skyrė 9 balus. Mergina atskleidė, kad į „Eurovizijos“ sceną lipo sirgdama – šis konkursas K.Radžiukynaitei labai svarbus.

A.Pilvelytė pasuko lengvesniu keliu ir pasirinko jau anksčiau atliktą „Rojaus tūzų“ baladę „Dar ne vakaras“.  Komisijos įvertinimas – 9 balai. Devintąjį kartą jėgas „Eurovizijos“ atrankoje bandžiusi dainininkė prisipažino, kad apsispręsti dalyvauti šį kartą nebuvo lengva.

Žmogumi, kuris neabejoja, kad nugalės, pristatytas M.Kavaliauskas buvo aštriai sukritikuotas. Atlikėjas pasirinko Manto Jankavičiaus kūrinį „Gyvenam kartą“. Komisija dainininkui skyrė tik 6 balus.

„Šis pasirodymas nuo ankstesnio skiriasi kaip diena ir naktis“, – lygindamas M.Kavaliausko sugebėjimus scenoje, teigė R.Zilnys.

Ieva Zasimauskaitė
Ieva Zasimauskaitė

I.Zasimauskaitė pasirinko ištrauką iš miuziklo „Velnio nuotaka“. Komisija pasirodymą įvertino 7 balais.

Lyderiu laikomam V.Baumilai komisijos nariai vėl skyrė aukščiausią balą – 10.

„Aš žaviuosi jūsų pažanga“, – pagyrimų negailėjo vienintelė moteris komisijoje I.Prudnikovaitė-Pitrėnė.

Nors programoje skambėjo ir V.Baumilos jau dainuoti kūriniai, atlikėjas pažymėjo, kad žinomos dainos šiam vakarui nesirinko, mat jam visuomet įdomu išmokti kažką naujo. Šį vakarą dainininkas atliko maestro Stasio Povilaičio kūrinį „Meilę skolingas tau“.

Mia
Mia

Mia atskleidė, kad dalyvauti nacionalinėje atrankoje apsisprendė spontaniškai. Be to, svarstė, kad būtų kur kas lengviau tobulinti vieną dainą, nei kiekvieną savaitę gauti vis naują iššūkį. Dainininkė atliko grupės „Picaso“ kūrinį „Saulė“. Mia sulaukė komisijos priekaištų dėl netinkamai pasirinkto kūrinio ir neatskleistų vokalinių sugebėjimų.

„Tai – tarsi turėti gerą smuiką ir groti kaimo kapeloje“, – dėl neišnaudoto Mios talento apgailestavo E.Seilius. Atlikėja gavo 8 komisijos balus.

Merginų grupė „Vig Roses“ atliko Kastyčio Kerbedžio dainą „Nakty“.

„Noriu paprašyti, kad jos dainuotų, o ne rėktų“, – kritikavo komisijos narys V.Pauliukaitis. Nepaisant to, komisija merginoms skyrė 10 balų.

Dar kartą primename, kad kiekvieną šeštadienį iškris po vieną konkurso dalyvį. Į nacionalinės „Eurovizijos“ finalą pateks keturi atlikėjai, iš kurių tik vienas atstovaus Lietuvai tarptautinėje konkurso scenoje.

Vig Roses
Vig Roses

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius