Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainininkė Monika Linkytė baigė universitetą Londone: grįžti į Lietuvą kol kas neplanuoja

Monika Linkytė – diplomuota dainininkė. Po trejų metų bakalauro studijų Londone ji baigė Britų ir airių moderniosios muzikos institutą (BIMM). Monika laiminga – po ilgų klajonių tarp studijų programų – Lietuvoje atlikėja studijavo dvi specialybes, ji galiausiai grįžo prie ištakų – muzikos.
Monika Linkytė
Monika Linkytė / Asmeninio albumo nuotr.

Prieš trejus metus Monikos Linkytės priimtas sprendimas ne vienam pasirodė netikėtas ir net keistas. Nors dainininkės karjera klostėsi puikiai, Monika nusprendė išvykti į Londoną ir ten pradėti studijuoti muzikos kūrimą ir vokalą. Ir štai – trys metai praėjo nepastebimai – šią vasarą dainininkė baigė universitetą.

M.Linkytė pasakoja, kad studijų programa apėmė keletą sričių: dainavimo techniką, darbą su grupe, muzikos kūrimą ir prodiusavimo pagrindus. Mokslai buvo labai individualūs, teko rašyti daug dainų.

Asmeninio albumo nuotr./Monika Linkytė
Asmeninio albumo nuotr./Monika Linkytė

Ne paslaptis, kad dainininkė prieš tai Lietuvoje studijavo dvi specialybes: teisę, o vėliau mediciną. Dainininkė sako, kad šios studijų programos nesulyginamos, tačiau įgyta patirtimi nesigaili – tai buvo savęs ieškojimas: „Lyginti šiuos mokslus būtų tas pats, kas mėginti lyginti saldainį ir kebabą. Abu skanūs, bet per daug skirtingi, kad galėtų būti vertinami pagal tuos pačius kriterijus. Vilniaus universitete mokiausi ne meniškas specialybes. Daug teorijos, kurią tiesiog reikėjo išmokti mintinai ir suprasti.

Tuo tarpu Londone aš gilinau savo turimas žinias, visa tai buvo malonumas, dariau tai, apie ką svajojau visą gyvenimą – kūriau ir dainavau. Į universitetą ėjau kaip į šventę, nes kasdien galėjau sužinoti kažką naujo, visa tai panaudodavau dainavime.“

Skrydžiai tarp Londono ir Vilniaus pastaruosius trejetą metų tapo Monikos Linkytės kasdienybe. Tiesa, tam reikėjo laiko – pirmiausia reikėjo atrasti norimą studijų programą, vėliau apsiprasti ir naujame mieste. Paklausta, kaip padaryti teisingą pasirinkimą, Monika sako, kad svarbiausia – klausyti savo širdies.

„Sėkmės receptas yra suprasti, ko nori pats, o ne aplinkiniai. Tai ir yra sunkiausias dalykas. Labai lengva paslysti ir padaryti blogą sprendimą, jei pernelyg įsiklausai į aplinkinių nuomonę ar patiki socialinėse medijose sklandančiomis sėkmės istorijomis. Geriausias sprendimas yra tas, kurį padaro pats žmogus, atmetęs visus pasaulio siūlymus“, – 15min kalbėjo M.Linkytė.

Asmeninio albumo nuotr./Monika Linkytė
Asmeninio albumo nuotr./Monika Linkytė

Nors oficialiai mokslai dainininkei baigėsi, tačiau diplomų įteikimas laukia tik rudenį. Kad jį gautų M.Linkytei teko pasistengti – baigiamajam darbui reikėjo parengti 30 minučių pasirodymą. Monika atvira – teko save paraginti dirbti, kad nereiktų visko galvoti paskutinę minutę.

Specialiai atsiskaitymui dainininkė sukūrė lietuvių liaudies dainų interpretacijas – jų atlikimas buvo išties įsimintinas: „Draugai, kurie kartu su manimi grojo, dar dabar man vis atsiunčia vaizdo įrašus, kuriuose dainuoja „čiutyta rūtela“.

Dainininkė sako, kad Londone įgyta patirtis – neįkainojama. Universitete sutikti dėstytojai, jų patirtys, draugai, kurių balsai, pasak Monikos, po keleto metų skambės didžiausiose Europos radijo stotyse – visa tai ji pažino studijų metais Britų ir airių moderniosios muzikos institute.

Asmeninio albumo nuotr./Monika Linkytė ir Femis Temowo
Asmeninio albumo nuotr./Monika Linkytė ir Femis Temowo

Universiteto dėka M.Linkytė susipažino su „London Community Gospel Choir“, studijos jos kelius suvedė ir su legendinės britų dainininkės Amy Winehouse gitaristu ir prodiuseriu Femiu Temowo – ši pažintis išsirutuliavo į antrą M.Linkytės albumą. Būtent šiuo metu vyksta intensyvūs jo kūrybos darbai įrašų studijoje Londone.

Kokie artimiausi M.Linkytės planai? Ar atlikėja grįš į Lietuvą? Panašu, kad ne, pasak atlikėjos, artimiausius metus ji toliau daugiausia laiko praleis lėktuve. Tačiau Monikos vasara žada būti spalvinga – liepos mėnesį ji žada pristatyti naują projektą, o rugpjūčio pradžioje laukia koncertas su styginių kvintetu Pažaislio vienuolyne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius