Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dainų dainos“ pirmasis pusfinalis baigėsi (papildyta 23.22 val.)

Paaiškėjo pirmasis „Dainų dainos“ finalo penketukas. Daugiausia žiūrovų balsų surinko Sasha Son.
Daugiausia žiūrovų balsų surinko Sasha Son.
Daugiausia žiūrovų balsų surinko Sasha Son. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į finalą iš pirmojo pusfinalio pateko:

1.Sasha Son – 109
2.Darius ir Violeta – 100
3.Linas Adomaitis – 82
4.Aurelija – 59
5.Milanno ir Karina Krysko – 58.

Balsavimo rezultatai:

Montvydas ir Rosita Čivilytė – 53
Vilius Tarasovas – 20
Darius ir Violeta – 100
Egidijus Sipavičius – 32
Linas Adomaitis – 82
Milanno ir Karina Krysko – 58
Sasha Son – 109
Violeta Tarasovienė – 39
BIX – 57
Aurelija – 59

Šeštadienio vakarą „Dainų dainos“ scenoje pasirodė tik 10 dalyvių. Vedėjai užtikrino, kad visi atlikėjai itin stengiasi ir sužibės kitaip nei ankstesniuose pasirodymuose.

„Nenutylėsime, apie viską šiandien pakalbėsime. Apie Deivio ir Rūtos Lukoševičiūtės dainas tikrai kalbėsime“, – žiūrovus intrigavo laidos vedėjai.

Papildyta 21.23 val. Tarp LTV studijos svečių sėdi ir LATGA-A direktorius Edmundas Vaitekūnas. Jį dar laidos pradžioje pakalbino A.Giržadas. Direktorius išsakė neigiamą nuomonę apie Deivio ir R.Lukoševičiūtės dainas ir leido suprasti, jog nenorėtų, kad šias dainas girdėtų „Dainų dainos“ žiūrovai. Studijoje sėdėję Deivis ir R.Lukoševičiūtė oponavo LATGA-A vadovui ir pasisakė ganėtinai drąsiai. Deivis kalbėjo nesuprantąs, kodėl LATGA-A, turėdama trijų komisijų išvadas, esą daina „Lietuva“ – nėra plagiatas, vis tiek Deivį kaltina nebūtais dalykais. R.Lukoševičiūtė taip pat oponavo E.Vaitekūno išsakytoms mintims.

Papildyta 21.34 val. Pusfinalį pradėjo Donatas Montvydas ir Rosita Čivilytė. Naujovė „Dainų dainoje“ – pusfinalyje visi atlikėjai pasirodo drauge su gyva LRT muzikantų grupe, nenaudodami fonogramos. Atlikėjams pritarė 5 pritariantieji vokalistai. Dueto balsai itin derėjo. A.Giržadui kilo įtarimų dėl dainos skambesio. Esą ji skambėjo kitaip, geriau nei kituose atrankos turuose. D.Montvydas juokavo, kad dainos skambesys buvo kitoks dėl gyvos muzikantų grupės.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Vilius Tarasovas
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Vilius Tarasovas

Antrasis scenoje – Vilius Tarasovas. Dainininkas scenoje su trimis pritariančiosiomis vokalistėmis. Jų balsai girdėjosi ypač ryškiai. Niekas net neabejojo, kad Viliaus daina „Aš tik tavim tikiu“ skirta žmonai Violetai Tarasovienei. Tą liudijo ne tik V.Tarasovienės nuotrauka puošti juodi dainininko marškinėliai, bet ir fonas dainininkui už nugaros, kuriame matėsi dainininkų vestuvių nuotraukos.

Papildyta 21.43 val. Tretieji – Darius ir Violeta. Duetas nuo pirmųjų dainos akordų atrodė nuoširdžiai. Ypač ryškiai skambėjo abiejų dainininkų balsai. Dainininkai liko ištikimi sau. Pasirodymas niekuo nesiskyrė nuo to, kurį jau esame matę anksčiau. Žodžiu, nieko naujo.

Papildyta 21.47 val. Ketvirtasis – Egidijus Sipavičius. E.Sipavičius elegantiškai atliko kūrinį su džiazo elementais. Netikėta: scenoje pasirodė pusamžė moteris su vyru. Jiedu smagiai sukosi scenoje užburti E.Sipavičiaus melodijos. Dainininkui pritarė trys merginos.

Papildyta 22.00 val. Penktasis – Linas Adomaitis su styginių kvartetu. Linas dainavo įtikinamai. Kaip ir pirmajame pirmajame „Dainų dainos“ ture, taip ir pusfinalyje Lina išdrįso scenoje pasirodyti be tamsių akinių. Publika sužavėjo L.Adomaičio daina. Atlikėjas sulaukė itin audringų žiūrovų plojimų.

Papildyta 22.06 val. Šeštieji pasirodė V.Valiukevičius-Milanno ir Karina Krysko. Neaišku, ar dėl jaudulio, ar dėl kokių kitų priežasčių K.Krysko balsas dainos pradžioje švelniai drebėjo, tačiau vėliau dainininkė įsibėgėjo. Tuo tarpu Millanno balsą valdė puikiai viso kūrinio metu. Lyriškai dainai romantiko suteikė scenoje stovėjęs medis raudonais žiedais. Tiesa, abiejų atlikėjų įvaizdis abu dainininkus šiek tiek sendino.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Karina ir Milanno
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Karina ir Milanno

Papildyta 22.16 val. Septintasis – Sasha Son. Vaikinas atliko dainą „Pasiklydęs žmogus“. Dainininką scenoje išvydome grojantį fortepionu ir dainuojantį vienu metu. Ypač skaidrus ir ryškus dainininko balsas sužavėjo žiūrovus. Dainininkui pritarė styginių kvartetas bei keturios vokalistės. Dainos eigoje Sasha Son pakilo nuo fortepijono. Vyrukas liko ištikimas savo įvaizdžiui, nes scenoje ir vėl jį matėme pasipuošusį skrybėle. L.Gradauskienės paklaustas, ar Sasha Son pats jaučiasi esąs pasiklydęs žmogus, dainininkas atsakė, kad kiekvienas dainoje gali rasti kažką artimo sau ir palinkėjo, kad nė vienas nesijaustų pasiklydusiu.

Papildyta 22.29 val. Aštunta savo kūrinį „Aš būsiu šalia“ dainavo Violeta Tarasovienė. Pasirodymas buvo kuklus, tačiau kokybiškas. Daina – lyriška ir lengva. Dainininkė, kaip visuomet, dainavo įtikinamai. Už dainininkės nugaros buvusiame fone keitėsi gamtos vaizdai. Susidarė įspūdis, kad V.Tarasovienė stovėjo ant tilto.

Papildyta 22.37 val. Devintieji – grupė „Bix“. Pasirodymas iš esmės niekuo nesiskyrė nuo ankstesniuose „Dainų dainos“ turuose matyto. Pasirodymas sukurtas originaliai. Iš pradžių žiūrovai gėrėjosi šešėlių spektakliu, vėliau galėjo gėrėtis balerinos Živilės Baikštytės pasirodymu scenoje.

Papildyta 22.44 val. Dainų dainos pusfinalį pabaigė pirmuosius žingsnius scenoje žengusi debiutantė Aurelija. Pasirodymas kuklus. Scenoje dainininkei pritarė trys vokalistės. Įvaizdžiu ir balsu Aurelija šiek tiek priminė populiariąją Sophie Elis Bextor ar skandalistę Lily Allen. Daina – lyriška, švelni ir lengva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius